Topmenu

OM VIETNAM

Det officielle sprog er vietnamesisk. Sproget tales i hele landet, dog er der tydelig forskel på dialekterne i Nord-, Central og Sydvietnam. Op mod 80 % af de vietnamesiske ord er af kinesisk oprindelse, men er med tiden blevet vietnamiseret bl.a. i befolkningens forsøg på at bevare en kulturel uafhængighed fra Kina. Nutidens vietnamesere kan således ikke forstå kinesisk. Mange af de etniske grupper i bjergområderne har deres eget sprog som modersmål og taler kun vietnamesisk som deres andet sprog.

At vietnamesisk skrives med latinske skrifttegn skyldes i høj grad jesuitermunken Alexander de Rhodes (1591-1660), der missionerede i Vietnam i 1600-tallet, lærte sig det vietnamesisk sprog, udformede det på latin og udgav en ordbog. Efterhånden tog vietnamesiske lærde og senere befolkningen skriftformen til sig og i 1906 blev den gjort obligatorisk i undervisningen på gymnasierne. Ordene skrives med accenter for at kunne skelne mellem de seks forskellige toner, der er i sproget.

I de større byer og ved de lokale turistattraktioner har indbyggerne rimelige engelsk kundskaber. En mindre del af befolkningen behersker fransk, mens nogle få ældre vietnamesere taler kinesisk eller russisk.

Scroll to Top

Vietnam &
Cambodja

18 dages rundrejse

  • Erfaren dansk rejseleder som boet i Vietnam.
  • De bedste attraktioner i største byer.
  • Lokale kulturrige aktiviteter.
  • Centrale 3+ og 4 stjernet hoteller med by-livet lige ved døren.

Spørgsmål til en rejse ?

KONTAKT os på telefon eller mail

Vi rejser drØmmene

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.