Topmenu

VIETNAM – DE 10 BEDSTE OPLEVELSER

Her finder du vores anbefalinger til de ti største seværdigheder og oplevelser. Det bliver selvfølgelig en hård prioritering, og andre Vietnam-elskere ville nok kunne argumentere for et par andre ting i deres top 10 liste.

1. Vietnams strande og tropeøen Phu Quoc

Feriefantasier om at gå i sandet lige mellem skyggen fra palmetræerne og strålerne fra solen, er ikke en drøm, men virkeligheden på Vietnams sydlige øer, og i badebyerne på fastlandet. Nogle feriedage på Phu Quoc ø, Con Dao ø eller øerne nær Nha Trang kan drysse strandstemning og romantik under tropiske himmelstrøg på rejsen i Vietnam.

Af de nævnte tropeøer er Phu Quoc den bedste og mest populære. Øen giver mulighed for fredfyldt afslapning på resorttene, cykelture til mindre fiskelandsbyer og at spise på nightmarkedet i hovedbyen Duong Dong. Men de andre øer og kystbyerne Phan Thiet og Nha Trang kan bestemt også opfylde varme stranddrømme. Ønsker I badedage på rejsen, er Sydvietnam bedst fra november til april, mens gode temperaturer fra ultimo marts til august ligeledes muliggør et badeophold i Hoi An og Danang i Midtvietnam.

Læs om Vietnam rejser som kommer til Phu Quoc ø:

2. Gastronomi og streetfoodtur

Vietnam er igen og igen blevet fremhævet for at have et af de mest delikate folkekøkkener. Et utal af kokke og TV-kendisser på en on-the-road-tour har spist sig gennem Vietnam og fremhævet de mange smagfulde og sofistikerede retter landets madkultur byder på. Det store madudbud er en af Vietnams helt store oplevelser, uanset om I spiser i de mange streetfood-køkkener, små familiespisesteder eller en rooftop-restaurant. På en streetfood-tur på gåben eller på motorcykel med chauffør smager man nogle af Vietnams specialretter, og kommer samtidigt rundt i bydele man normalvis ikke selv ville bevæge sig hen til.

Blandt vores favoritter er retten Bun Thit Nuong en nuddelret med svinekød grillet i citrongræs og med frisk grønsager og krydderurter. Suppen Pho med oksekød, sød basilikum, mynte og bønnesoucen Hoi Sin er også et stort hit, eller sæt tænder i Banh Xeo – en hurtigtstegt æggepandekage med rejer og svinekødstrimler rullet ind til salatblade. Dertil kommer et utal af saftige tropiske frugter med en fantastisk smagskonsistens. Har man en sød tand så prøv Che en slags vietnamesisk budding med strimler af kokos, jelly og bønner.

Læs om Vietnam rejser med streetfood ture:

3. Bjergene med Pu Luong & Hoang Su Phi

Landområderne ud til kysten er flade, men ellers har Vietnam et kupereret og grønt landskab. Beliggende i tropiske og subtropisk breddegradder kan man få nogle fantastiske naturoplevelser. I det bjergrige Nordvietnam finder man Sapa, Hoang Su Phi, Pu Luong og Mai Chau, hvor man på kortere gåture eller længere vandring bevæger sig rundt mellem grønsagsmarker eller risterrasser beliggende opad bjergsiderne.

Særligt i Pu Luong og i Hoang Su Phi finder man naturskønne bjergområder, som endnu ikke har mange udenlandske besøgende. Herude i bjerglandskabet møder I de etniske bjergstammer, som dyrker jorden, og bor i små landsbyer og ofte med 2-3 generationer under samme tag. Mange stammegruppe har deres eget sprog, særegne kultur og nogle går klædt i farverige vævede klæder og hovedbeklædning, som indikerer hvilken grupper de oprinder fra. Ophold og overnatning kan ske på hotel, lodges eller i homestay hos minoritetsfolkene afhængig af jeres ønskede komfort.

Læs om Vietnam rejser med Pu Luong og Hoang Su Phi:

4. Hoi An & udflugter ud i oplandet

Mixer man det bedste af Dragør, Skagen og den gamle by i Aarhus, så rammer man essensen af Hoi An. I byens gamle centrum finder man de historiske 1 og 2 etagers huse, som udenlandske handelsfolk byggede for århundrede siden. Her slentrer man rundt i de stemningsfulde og charmerende stræder, og kan besøge små forsamlingshuse, købmandsgårde og historiske steder. Undervejs falder man nemt ned i cafestolen i thehuse, kaffebarer og spisesteder, og kan betragte det stemningsfulde gadeleben. Husk at prøve den lokale nuddelsuppe Cao Lau med svinekødsstrimler, brøndkarse, bønnespirer og mynte.

Sætter man sig på cyklen kommer man hurtigt ud i de private hyggelige husmandskvarterer hvor familierne sysler på gårdspladsen. Og lidt længere væk kører man gennem det landlige opland med rismarker, jordnøddemarker og rejefarrme. Her i landsbyerne får man indblik i de lokale folks dagligdag og livsforhold. Kigger man ind over hækken kan man se små foretagener, hvor flere familiemedlemmer er i gang med at fremstille specialiteter eller håndværkerting til salg på markedet.

Læs om Vietnam rejser med ophold i Hoi An med cykelture:

5. Vietnameserne & overnatning hos lokale familier

Noget af det som har gjort Vietnam til et stadig mere populært rejsemål er utvivlsomt den imødekommenhed og gæstfrihed, hvormed vietnameserne møder udenlandske gæster. En af vores tidligere gæster udbrød spontant (halvvejs igennem rundrejsen) ”det er som om alle vietnamesere er på lykkepiller, så glade og smilende er de” hvilket er meget signende for lethed til smil og grin som de fleste vietnamesere synes at besidde, og den åbenhed de møder andre mennesker med.

Og man møder vietnameserne i marken, på markedet og i gaderne hvor gadesælgere og lokale folk har deres udendørs daglige laden og arbejdsmæssige gøren. Så tag jer tid til at få en snak med damen fra frugtboden, den lille restaurantejer, gadesælgeren, eller folk i templet, som måtte henvende sig til jer, eller I selv tager kontakt til. Det er også mulighed for at møde vietnameserne på deres private hjemmebane, og opleve hvordan de bor og lever ved en eller to nætter på rejsen at overnatte privat hos en familie. Her vil I få jeres eget værelse med senge, og oftest også eget bad/toilet.

Læs om Vietnam rejser med overnatning hos lokale familier:

6. Halong bugten med overnatning på båd

Halong bugten er havets svar på fastlandets paradis. Mere end 3.000 kalkstensbjerge rejser sig op gennem vandet og skaber et helt unikt havlandskab. De mange kalkstensklipper som ligger drysset rundt i bugten skaber et både råt og blødt landskab med den grønne bevoksning på de særegne klippeformationer. Den mere end 1.500km2 store bugt er på UNESCOs verdensarvsliste og et af Vietnams must-see steder, og kan endda betegnes som et af verdenens must-see-steder.

Den bedste måde at opleve Halong bugten på, er at sejle rundt i junker og mindre cruisebåde mellem de mange kalkstenstoppe på en 2-dages eller 3-dages tur med ophold og overnatning ombord i kahytter med eget båd/toilet. På de cruisebåde Vietnam Travels entrerer med følges sejlruter, hvor man kommer ud i den del af Halong bugten, kaldet Bai Tu Long. Her sejler færre turbåde, og således opleves en mere uforstyrret natur.

Læs om Vietnam rejser med overnatning på båd i Halong bugten:

Nord og midtvietnam I
- Unesco ruten


Vietnam Free & Easy


Vietnam cykelferie


Vietnam sommer

7. Mekongdelta på logde eller båd

Mekongdeltaet kaldes for “Vietnams risskål”, da godt halvdelen af den ris som produceres i Vietnam kommer herfra. Dette lavlandsområde opdeles af utallige floder. Og vandet er essentielt, for risene skal stå under konstant vand efter spiring indtil lige før høsten. Ligeledes dyrkes de både eksotiske og farverige smagfulde frugter med helt anden konsistens og smag end vores danske frugtudvalg kan byde på. Her finder man blandt andet dragefrugten, jackfrugten, rosenæblet, vandkokos, lichi, tamarind og den lidt ildelugtende durian.

Man kan bevæges sig rundt på vandveje og stier i det befolkningen selv kalder det ”Klassiske Vietnam” med reference til at de fleste vietnamesere lever eller oprinder fra landområder. Det er således det den subtropiske natur, det landlige og det fredelige landsbyliv som er i højsædet i Mekongdelta. Mekongområdet opleves bedst ved at have ophold på skøntbeliggende lodges, arrangerede ophold i homestay hos lokale familier eller på ture med overnatning på båd, hvorfra der er udflugter til lokale attraktioner, ture på gåben eller cykel, som bringer jer rundt og giver indblik i de lokales færden og livsforhold.

Læs om Vietnam Rejser med Mekongdelta med logde eller båd

8. Hanoi og bysightseeing

”Asiens Paris” eller ”metropolen med landsbystemning” .…Vietnams hovedstad har flere prædikater, som alle peger i retningen af at Hanoi er en helt forrygende by at være turist i. Først og fremmest er det en meget levende by med megen aktivitet i gadebilledet. Der handles i små familieforretninger, på udendørs markeder, og initiativrige entreprenører skal blot bruge 1-2m2 for at gøre sig som skomager, frisør, frugtbod, brødsælger, eller mobile køkkener. Særligt hyggeligt er at slentrer rundt i de smalle gader i ”Old Quarter” i det centrale Hanoi. Gør et stop Ta Hien Street og Luong Ngoc Quyen Street hvor lokale og turister blander sig, får snacks, øl og skaber en ophøjet stemning sidst på eftermiddagen og om aftenen.

Under Øst-Vestkonflikten og Vietnamkrigen i 60’erne og start 70’erne var Hanoi central i verdenshistoriens gang. Når rejseruten inkluderer Hanoi, bør man besøge Ba Dinh Square. Rundt på pladsen finder man bl.a. parlamentet, det franske præsidentpalads og Ho Chi Minhs mausoleum – bygninger som giver indblik i Vietnams nyere historie, det politiske styre og den nutidige udvikling. En byrundtur i hovedstaden er essentiel for at få bred indsigt og en forståelse af de samfundsforhold som gør sig gældende i hele landet.

Læs om Vietnam Rejser med bysightseeing i Hanoi:


Vietnam emotion

Nord og Midtvietnam
- Unesco ruten


Vietnam Cambodja

9. Bana Hills med Golden Bridge

Franskmændene grundlagde Bana Hills i 1923 ved at bygge palævillaer i Midtvietnams højland, når de ville slippe væk fra lavlandets varme, og slappe af i de lidt lavere temperaturer i bjergene. Med de franske kolonister exit fra Vietnam i 1954 blev husene i første omgang overtaget af lokale familier. Men i dag er stedet et udflugtsmål, hvor man videreført ideen som franskmændene etablerede i 20’erne, og Bana Hills er udvidet med blomsterparker, torve, bygninger og borgspir, så man næsten har fornemmelsen af at stå midt i en storslået fransk middelalderby.

Her finder man også Vietnams nyeste store turistattraktion ”Golden Bridge”, som strækker sig som en cirkel udover bjergsiden. Gående og stående midt på den guldbemalede bro 1.414 meter over havoverfladen får man en storslået udsigt udover Truong Son bjergkæden, og dalene med floder og søer. To af bropillerne er udformet som kæmpehænder, der holder broen op imod himlen, og er med til at give konstruktionen et lidt “himmerigt look”. Vejen til toppen af Bana Hills gøres ikke til fods (heldigvis), men man tager på en 1,4km lang kabelbanetur både op og ned.

10. Nationalparkerne Cat Tien og Phong Nha

Har man rejst i byerne, så kan det føles som at lukke en lydtæt dør til en rockkoncert at tage til en af Vietnams mange nationalparker. Her bevæger man sig rundt i parkernes grønne klæder, og naturens balancerede lyd og fugtighed synes at være den tropiske regnskovs eget åndedræt. Både i Nord, Midt og Sydvietnam finder man nationalparker, som kan besøges på en dagsudflugt eller et par dages ophold på små lodges.

Cat Tien i Sydvietnam er en af Vietnams største nationalparker, hvor den tætte og tropiske regnskov brydes af floder og store søer. Stedets enorme flora og fauna har givet parken UNESCOs særlige stempel over naturområder, som Vietnam skal værne om. Her findes over 1.500 plantetyper, og man kan støde på mere end 70 arter krybdyr og over 100 forskellige pattedyr. I regnskovens udkant bor nogle af 54 mindre etniske folkeslag.

I Midtvietnam finder man Vietnams nok mest kendte nationalpark, Phong Nha. Store kalkstensformationer står dottet landskabet og blander sig med regnskov og åbne landskaber. Over 300 grotter og huler i kalksstensbjergene har gjort Phong Nha berømt. Her er verdens største hule Son Doong og i mange grotter findes unikke indre bjergscener med stalagmitter og stalaktitter.

Læs om Vietnam Rejser med ophold i nationalparker:

Nord og Midtvietnam
- Unesco ruten

Scroll to Top

Vietnam &
Cambodja

18 dages rundrejse

  • Erfaren dansk rejseleder som boet i Vietnam.
  • De bedste attraktioner i største byer.
  • Lokale kulturrige aktiviteter.
  • Centrale 3+ og 4 stjernet hoteller med by-livet lige ved døren.

Spørgsmål til en rejse ?

KONTAKT os på telefon eller mail

Vi rejser drØmmene

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.