Topmenu

Turoverblik

HANOI - HALONG BUGTEN - HUE - HOI AN -
MEKONGDELTA - HO CHI MINH

M = Morgenmad / F = Frokost / A = Aftensmad, inkluderet i programmet, hvor angivet.

Vietnam Emotion

Dag 1: København – Hanoi
Check-in i Københavns lufthavn kl. 12.00 og flyafrejse kl. 14.20 med Emirates via Dubai til Hanoi. Rundrejsen starter med en tur med det nyeste isenkram indenfor passagerfly, da vi på flyudrejsen på strækningen København-Dubai (og hjemrejsen Dubai-København) flyver med verdens pt. største passagerfly Airbus A380. Her er udover fuld forplejning og serviceminded betjening, også god siddekomfort og alverdens underholdning på hvert sædes personlige skærm.

Dag 2: Ankomst Hanoi // 3+ stjernet Mon Regency Hotel // A
Ankomst til Hanoi. Bustransfer fra lufthavnen til vores fine hotel, der ligger midt i den gamle bydel. Check-in og tid til et bad inden vi skal have aftensmad og se en forestilling i det traditionsrige vanddukketeater. Bagefter går vi en let tur gennem byen, der emmer af liv i de snævre stræder, og mærker stemningen af Hanoi by night.

Dag 3: Hanoi // M,F
Rundtur med besøg af byens største seværdigheder: landsfader og præsident Ho Chi Minh Mausoleum. Det franske præsidentpalads. Præsident Ho Chi Minhs pælehus. Den ensøjlede pagode. Litteraturtemplet Van Mieu. Vragdele fra amerikansk B52 bombefly fra bombardementerne i julen 1972. Eftermiddagen slutter med en tur i en klassisk cykelrickshaw, hvor vi i et adstadigt tempo kører forbi nogle af Hanois centrale pejlemærker.

Dag 4: Hanoi // M
Fridag, og dermed tid til at opdage hovedstaden på egen hånd. Indsnus atmosfæren i nogle af de 36 historiske gader i old quarter, eller spadser en tur rundt i det franske kvarter. Hanoi byder på et væld af museer, finurlige templer og andre attraktioner, som bestemt er et besøg værd. Mulighed med rejselederen om morgenen for gåtur til en ceremoniel oplevelse på Ba Dinh-pladsen med soldaternes indmarch og flaghejsning under afspilning af nationalmelodien. Vi går forbi Lenin-parken og ser indbyggerne i gang med fælles morgengymnastik. Efter morgenmad på hotellet ligeledes muligt med formiddags-spadseretur med rejselederen rundt i de små gader i det gamle kvarter, hvor vi ender ved en cafe, der laver en særlig æg-kaffe.

Dag 5: Hanoi – Halong bugten (bus) // 2-personers kahyt på Oriental Sails båd// M,F,A
Afsted i bus ud til Halong. I en Deluxe PLUS junke (båd) skal vi på et 2 dage 1 nats cruise rundt i Halong bugten. Kalkstensbjerge står dottet rundt i bugten og skaber et spektakulært havlandskab. Undervejs besøges en drypstenshule, vi kommer forbi en flydende fiskelandsby, og der bliver mulighed for at sejle i kajak. Overnatning ombord i 2-personers kahytter med eget toilet/bad.

Dag 6: Halong bugten-Hue (nattog) // 4-pers. sovekupe med aircondition // M,F, A
Er man morgenfrisk til en omgang let Tai Chi på dækket under kyndige instruks? Ellers bør man alligevel komme op for at betages af morgengry og at dagslyset langsomt vinder frem, og Halong bugtens forunderlige klippelandskab igen kommer til syne. Efter morgenmad fortsætter sejlturen gennem dette ejendommelige naturområde indtil sidst på formiddagen. Landgang og tilbage til Hanoi, hvor vi om aftenen stiger på nattoget mod Midtvietnam. Her er booket 4-personers sovekupeer til Vietnam Travels rejsegruppe. (OBS: Vietnam Travels opkøber de overskydne senge, så ingen fremmede togpassagerer sover i gruppens kupeer).
Option 1: Helt egen sovekupe på nattoget. Tillæg ved rejsepar: 590/person.
Option 2: Fly Hanoi-Hue, 2 lufthavnstranfers og 4-stj. hotelovernatning i Hue: Tillæg ved rejsepar: 1.300/person.

Dag 7: Hue // 4 stjernet Century Hotel // M,F
Togankomst til den gamle kejserby Hue, Den sidste kejserfamilie flyttede hovedstaden fra Hanoi til Hue mellem 1802-1945, og grundlagde en ny kejserby med paladser, royale bygninger, mure og voldgrave. Vi skal se gravmausoleerne for to af kejserne i Nguyen-dynastiet, nemlig Minh Mang (den længstsiddende kejser) og Khai Dinh (det senest byggede mausoleum). Efter frokost besøges den royale – og Vietnams største – kirkegård hvor beslægtede familiemedlemmer til kejserfamilien har fået anlagt fine og store gravsteder.

Dag 8: Hue // M,F
Dagens sightseeing starter ved Thien Mu pagoden, hvor vi stifter bekendtskab med landets største religion, buddhismen. Pagoden, der er smukt beliggende lige på kanten af Duftenes Flod, har også været arnested for politisk opposition gennem tiden. Vi bevæger os til kejsercitadellet, hvor vi passerer kejsermurene ind til de inderste kejsergårde med paladset, kejserfamiliens palæer og ærestemplerne. Vi spiser frokost i en restaurant indrettet i en gammel embedsmandsbolig i citadellet. Eftermiddagen til egen disposition, men der er også mulighed for at cykle en tur med rejselederen rundt i det private kvarter i selve kejsercitadelområdet.
Bemærk: Transfer i cykelrickshaw muligt i stedet for cykel på eftermiddagsudflugten (ingen merpris).

Dag 9: Hue – Hoi An (bus) // 4 stjernet Thanh Binh Riverside Hotel // M,F,A
Flot bustur med udsigt undervejs til Vietnams kystlinje på den ene side og starten af Hai Son bjergkæden på den anden side. Lige før frokost ankommer vi til skønne Hoi An, hvor gamle restaurerede 1 og 2 etagers handelshuse står side-om-side i bymidte skaber hyggelig og intim stemning. I disse snævre gader besøger vi efter frokost Fujian-Kinesernes forsamlingshus, den overdækkede japanske bro, en gammel købmandsgård og et tekstilsted. Om aftenen har vi et lille madlavningskursus, hvor vi sammen med en professionel kok vil blive introduceret til det vietnamesiske køkken.

Dag 10: Hoi An // M
Fridag til at snuse rundt i de hyggelige gader med de gamle købmandshuse bygget dengang franske, kinesiske og japanske handelsfolk slog sig ned i Hoi An. I de historiske rammer findes i dag restaurationer, gallerier, artifacts-butikker og skræddere. Tid til at få valgt, målt og syet noget til garderoben. Eller tid til at tage til stranden eller cykle en tur i landlige opland. Fridagen giver mulighed for at fordøje rejsens første mange indtryk, så man er frisk på og klar til nye oplevelser i den forestående anden halvdel af rejsen.

Dag 11: Hoi An // M,F
Cykeltur rundt gennem landlige områder og landsbykvarterer i oplandet til Hoi An. Der gøres flere stop undervejs ved små entreprenører som producerer fiskebåde, træskærerarbejder, sivmåtter og gør holdt når vi støder på lokale attraktioner. Vi pedaltramper gennem skønne landområder med rismarker, grønsagsmarker og rejefarme, og hvor små landsbyer ligger dottet rundt i landskabet. Turen ender ved en privat families hus, hvor vi kigger indenfor og hører lidt om familiens traditioner, samt spiser en frokost hos dem. Sejltur på Song Thu floden hjem til Hoi An.
Bemærk: Muligt med transfer i roligt tempo på bagsædet af en scooter i stedet for cykel uden merpris.

Dag 12: Hoi An – Mekongdelta (fly/bus) // 3+ stjernet Mekonglodge // M,F,A
Fly til Ho Chi Minh City og fra lufthavnen kører vi til bydelen Chinatown, går en lille stemningstur og besøger ligeledes et museum som udstiller traditionel medicin, som kinesere har lang tradition for at anvende. Videre til Mekongdelta, som er Vietnams riskammer og frugthave med besøg undervejs af den religiøse sekt Cao Dai’s farvestrålende tempel. Vi ender på en skøn lodge, som er et hotel bygget med arkitektonisk øje for deltaets grønne omgivelser og beliggende lige ved Mekongfloden.

Dag 13: Mekongdelta // M,F,A
Sejltur til et mindre flydende marked, hvor små både ligger vuggende side om side og over rælingen handler frugter og grønt. I land besøges et familieforetagende som laver snacks-specialiteter fra ris og frugt. Senere tager vi en cykeltur på større ø og får indblik i livet ved floderne og i landsbyerne. Der gøres stop ved lokale seværdigheder og en have, hvor vi smager på deltaets eksotiske frugter. Dagens udflugt byder også på en tur i sampanbåd ind i de små kanaler. Om eftermiddagen er vi tilbage på lodgen og kan nyde stedet og dets faciliteter, bl.a. en dejlig stor pool med vue til floden og nær baren, der leverer gode drinks og kold hvidvin.
Bemærk: Muligt med transfer i roligt tempo på bagsædet af en scooter i stedet for cykel uden merpris.

Dag 14: Mekongdelta – Ho Chi Minh City (bus) // M,F,A // 3+ stjernet Huong Sen Hotel
Morgenmad indtages i restauranten med udsigt til floden, hvor små og større tøffer forbi. Vi siger farvel til lodgens søde personale og kører til metropolen Ho Chi Minh City. Her besøges krigsmuseet der viser fotos taget fra slagmarken og udstiller en del militærmateriel fra Vietnam-krigen. Vi kommer omkring to smukke arkitektoniske franske kolonitidslevn, nemlig det centrale postkontor og Notre Dame katedralen. Dagens sightseeing slutter med besøg af præsidentpaladset, der har været politisk og historisk kampplads dengang Sydvietnam var en selvstændig stat mellem 1954-1975. Afskedsdinner om aftenen på en af byens allerbedste restauranter.

Dag 15: Ho Chi Minh City – Afrejse // M,F
Udflugt til Cu Chi tunnelerne, et underjordisk tunnelsystem i 3 niveauer. Sammenlagt er tunnelgangene mere end 250km. Herfra kæmpede modstandsgruppen Viet Cong mod den sydvietnamesiske hær og de amerikanske tropper. Et ufatteligt arbejde ligger bag udgravningen og indretningen af denne underjordiske befæstning, og står som symbol på den vilje amerikanerne var oppe imod. Tilbage i byen er der tid til at opleve storbyen på egen hånd inden afgang om aftenen til lufthavnen. Flyafgang med Emirates via Dubai til København.

Dag 16: Ankomst Danmark
Flyankomst til København.

BADEFORLÆNGELSE TIL KYSTBADEBYEN PHAN THIET

1 ekstra nat i Ho Chi Minh City og 4 nætter på baderesort.

Dag 16: Ho Chi Minh – Phan Thiet (bus) // 3 stjernet Bon Bien Resort ELLER 4 stjernet Blue Ocean Resort ELLER 5 stjernet Anantara Resort // M
Busafgang først på formiddagen til Phan Thiet, og de følgende 5 dage / 4 nætter er afsat til at bade, slappe af, nyde vandet, varmen og fordøje rejsens mange indtryk. Phan Thiet byder på en dejlig strand og vand lige ud til det Sydkinesiske hav. Både Bon Bien Resort, Blue Ocean Resort og Anantara Resort er beliggende lige ud til vandet og har eget private strandområde, og naturligvis også swimmingpool. Der er mulighed for besøg af mindre seværdigheder og tage på cykelture.

Dag 17: Phan Thiet // M
Fridag til afslapning, sol og strand på baderesort lige ned til vandet og med privat strandområde med solsenge forbeholdt hotellets egne gæster.

Dag 18: Phan Thiet // M
Fridag til afslapning, sol og strand på baderesort lige ned til vandet og med privat strandområde med solsenge forbeholdt hotellets egne gæster.

Dag 19: Phan Thiet // M
Fridag til afslapning, sol og strand på baderesort lige ned til vandet og med privat strandområde med solsenge forbeholdt hotellets egne gæster.

Dag 20: Phan Thiet – Ho Chi Minh City lufthavn (bus) – Flyafrejse // M
Fri indtil bus afgang mod Ho Chi Minh City lufthavn. Flyafgang kl. 23.55 med Emirates via Dubai til København.

Dag 21: Ankomst Danmark
Flyankomst til København.

REJSEFORLÆNGELSE TIL CAMBODJA

1 ekstra nat i Ho Chi Minh City og 4 nætter i Cambodja.

Dag 15: Ho Chi Minh City // M,F
Udflugt til Cu Chi tunnelerne, et underjordisk tunnelsystem i 3 niveauer. Sammenlagt er tunnelgangene mere end 250km. Herfra kæmpede modstandsgruppen Viet Cong mod den sydvietnamesiske hær og de amerikanske tropper. Et ufatteligt arbejde lå bag udgravningen og indretningen af denne underjordiske befæstning, og står i dag som symbol på den vilje amerikanerne var oppe imod. Tilbage i byen først på eftermiddagen er der tid til at opleve storbyen på egen hånd resten af dagen. Overnatning på hotel i Ho Chi Minh City.

Dag 16: Ho Chi Minh City – Phnom Penh (bus) // M,F,A // 4 stjernet Ohama Hotel
Morgenafgang i turistbus til Phnom Penh. Afhentning ved busstop og transfer til frokostrestauranten. Efter noget godt i maven, dykker I sammen med en engelsktalende cambodjansk guide ned i Cambodjas mørke historiekapitler med besøg af Tuol Sleng fængselsmuseum og bagefter Killing Fields, som er et mindested for ofrene fra Khmer Rouge rædselsregime fra 1975-1979. Aftensmad på det kendte Foreign Correspondance Club.

Dag 17: Phnom Penh // M,F
Bysightseeing i Phnom Penh med besøg af Kongepaladset med Chan Chaya Pavillonen, Kroningshallen, Sølvpagoden, det odiøse stålhus (en gave fra Napoleon III) og de royale stupaer. Bagefter tur i cykelrickshaw rundt i byen, hvor I passerer og gør stop ved flere af byens pejlemærker og ikoniske levn fra den franske kolonitid: Rådhuset, Banegården, Uafhængighedsmonumentet og Wat Phnom Penh. Efter frokost bringes I til hotellet og har resten af eftermiddagen fri til at opdage Cambodjas hovedstad på egen hånd.

Dag 18: Phnom Penh – Siem Reap (bus) // M,A // 4 stjernet Somadevi Hotel
Turistbus fra Phnom Penh til Siem Reap, der er kendt som byen med Angkor templerne. Om aftenen dinner med Apsara-optræden på en scene i restauranten. Apsara er en meget yndefuld, cambodjansk folkedans/teater-optræden med korte dansestykker, som referer til historien, den mytologiske Angkor-periode og kærlighedsromancer.

Dag 19: Siem Reap // M,F,A
I 2-personers motorcykelrickshaw af sted til de mest kendte af Angkor templerne: Sydporten Angkor Thom, Elefanternes terrasse, Bayon, Bapoun, Jungletemplet Ta Prohm, og selvfølgelig Angkor Wat som er ikke mindre end et helt forblændende bygningsværk bygget for godt 800 år siden, og som i sin byggestil og detaljerigdom er ganske uovertruffen. Aftensmad, samt teater- og akrobatikoptræden på højt niveau hos Phare (Flere internationale medier har tilkendegivet dette show som Cambodjas svar på Circus de Soleil).​

Dag 20: Siem Reap – Afrejse // M
Tid til at opleve Siem Reap på egen hånd indtil flyafgang. Transfer til lufthavnen.

Dag 21: Ankomst Danmark
Flyankomst til København.

Vi rejser drømmene

Scroll to Top

Vietnam &
Cambodja

18 dages rundrejse

  • Erfaren dansk rejseleder som boet i Vietnam.
  • De bedste attraktioner i største byer.
  • Lokale kulturrige aktiviteter.
  • Centrale 3+ og 4 stjernet hoteller med by-livet lige ved døren.

Spørgsmål til en rejse ?

KONTAKT os på telefon eller mail

Vi rejser drØmmene

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.