Topmenu

Turoverblik

M = Morgenmad, F = Frokost og A = Aftensmad, hvor angivet inkluderet i prisen/programmet

Vietnam Sommer

Dag 1: København – Hanoi
Check-in kl. 13.30 og flyafrejse med Emirates fra København kl. 15.35 til Hanoi. Rundrejsen starter med en tur med det nyeste isenkram indenfor passagerfly, da vi på flyudrejsen på strækningen København-Dubai (og hjemrejsen Dubai-København) flyver med verdens pt. største passagerfly Airbus A380. Her er udover fuld forplejning og serviceminded betjening, også god siddekomfort og alverdens underholdning på hvert sædes personlige skærm.

Dag 2: Ankomst Hanoi // 3+ stjernet Mon Regency Hotel // A
Ankomst til Hanoi. Bustransfer fra lufthavnen til Mon Regency Hotel i Hanoi centrum. Hotellet ligger i det kendte gamle bykvarter tæt på flere af byens pejlemærker, såsom Dong Xuan marked og Hoan Kiem søen. Efter hotel check-in og et bad, spadseretur gennem hyggelige gader til vanddukketeatret, hvor vi skal se en forestilling af denne traditionelle vietnamesiske teaterform. Bagefter aftensmad på en af byens gode restauranter.

Dag 3: Hanoi // M,F,A
Byrundtur til Hanois største attraktioner, når vi besøger: Landsfader og tidligere præsident Ho Chi Minh Mausoleum. Det franske præsidentpalads. Præsident Ho Chi Minhs private bolig. Den ensøjlede pagode. Litteraturtemplet Van Mieu. Vragdele fra amerikansk B52 bombefly fra bombardementerne i julen 1972. Fri midt på eftermiddagen og tid til at opdage hovedstaden på egen hånd. Indsnus atmosfæren i nogle af de 36 historiske gader i old quarter, eller i det franske kvarter. Om aftenen streetfood tur med specialiteter og små klassiske retter på en række mindre restauranter.

Dag 4: Hanoi – Halong bugten (bus) // 2-personers kahyt på Oriental Sails // M,F,A
Tidligt op for at få en cermoniel oplevelse på Ba Dinh-pladsen med soldaternes indmarch og flaghejsning under afspilning af nationalmelodien. Vi går forbi Lenin-parken og ser indbyggerne i gang med fælles morgengymnastik. Efter morgenmad kører vi til Halong bugten. I en klassisk junke (båd) skal vi på et 2 dage 1 nats cruise rundt i Halong bugten. Kalkstensbjerge står dottet rundt i bugten og skaber et spektakulært havlandskab. Undervejs besøges en drypstenshule, vi kommer forbi en flydende fiskelandsby, og der bliver mulighed for at svømme eller sejle i kajak. Overnatning ombord i 2-personers kahytter med eget toilet/bad.

Dag 5: Halong bugten – Hue (nattog) // 4-personers sovekupe med aircondition // Brunch
Er man morgenfrisk til en omgang let Tai Chi på dækket under kyndige instruks? Ellers bør man alligevel komme tidligt op for at betages af morgengry og dagslyset langsomt vinder frem, og Halong bugtens forunderlige klippelandskab igen kommer til syne. Efter morgenmad fortsættter sejlturen gennem dette ejendommelige naturområdetil sidst på formiddagen. Landgang og tilbage til Hanoi, hvor vi om aftenen stiger på nattoget mod Midtvietnam. Der er booket 4-personers sovekupeer (kun Vietnam Travels gæster i kupeerne).
Options mod tillæg: Egen sovekupe på nattog ELLER fly til Midtvietnam og hotelovernatning. Se merpris under menupunktet “Inkluderet i prisen”.

Fra dag 6 til dag 7 deles gruppen i to:
Gruppe 1 har to dage med sightseeing i Hue
Gruppe 2 har to dage ved stranden i Hoi An

GRUPPEN 1:

Dag 6: Hue // 4 stjernet Century Hotel // M,F
Ankomst til Hue, hvor gruppe 1 sammen med den danske rejseleder står af toget. Den sidste kejserfamilie flyttede hovedstaden fra Hanoi til Hue mellem 1802-1945, og grundlagde en ny kejserby med paladser, royale bygninger, mure og voldgrave. Vi skal se gravmausoleerne for to af kejserne i Nguyen-dynastiet, nemlig Minh Mang (den længstsiddende kejser) og Khai Dinh (det senest byggede mausoleum). Senere hotel check-in og tid til at opleve byen.

Dag 7: Hue – Hoi An // 4 stjernet Topical Beach Resort // M,F
Dagens sightseeing starter ved Thien Mu pagoden, hvor vi stifter bekendtskab med landets største religion, buddhismen. Pagoden, der er smukt beliggende lige på kanten af Duftenes Flod, har også været arnested for politisk opposition gennem tiden. Vi bevæger os til kejsercitadellet, hvor vi passerer kejsermurene ind til de inderste kejsergårde med paladset, kejserfamiliens palæer og ærestemplerne. Vi spiser frokost i restaurant indrettet en gammel embedsmandsbolig i citadellet. Efter noget godt i maven kører vi til Hoi An og indkvarteres på baderesorttet.

Hoi An er også rejsens badested, hvor vi de følgende 4 nætter 3 hele dage, kan slappe af ved stranden 5km fra den gamle bydel. Der er gratis shuttlebus-service til/fra resorttet og byen.
Muligt at opgradere til 5-stj. Palm Garden Resort. Se merpris under menupunktet “Inkluderet i prisen”.

GRUPPEN 2:
Dag 6: Hoi An // 4 stjernet Topical Beach Resort // M,F

I Hue siger gruppe 2 kortvarigt farvel til den danske rejseleder og gruppe 1. Samtidigt står en lokal guide på toget i Hue, og følges med gruppe 2 til banegården i Danang, og videre herfra i bus til vores 4 stjernede Tropical Beach Resort, hvor der er bestilt Deluxe Gardenview værelser. Her nydes livet ved den dejlige strand de næste 5 nætter/4 dage ved et af Midtvietnam skønneste strandområder. Man kommer nemt til det hyggelige kvarter i Hoi An bycentrum fem kilometer væk med cykel, taxa eller hotellets gratis shuttlebus-service.

Dag 7: Hoi An // M
Fridag.

Gruppe 1 ankommer Hoi An dag 7 fra Hue, og hele rejsegruppen er samlet igen dag 7.

Dag 8: Hoi An // M
Fridag.
Udflugtsmulighed: Indblik i lokalfolkets dagligdag startende med cykeltur gennem rismarker til et landbrugskooperativ. Her oplever vi det stille i lille landsby og ser dyrkningsmetoder af grønsager og forskellige krydderurter. Senere sejler vi på Thu Bon floden, og møder flodfiskerne og oplever og prøver selv deres fiskemetoder med sænkenet og kastenet. Vi skal ligeledes forsøge at ro en sivkurvsbåd som de lokale fiskere anvender på floden. Pris 360 inkl. cykel, lokal guide, dansk rejseleder, bådtur, frokost og entre.

Dag 9: Hoi An // M
Fridag.
Udflugtsmulighed: Vietnamesisk madlavningskursus. Transfer i bil til madlavningsrestauranten. Herfra vi går på det lokale marked, og introduceres til almindelige og mere specielle madvarer. Tilbage på restauranten igen, fortæller kokken og viser os et par vietnamesiske retter, som vi bagefter selv går igang med at tilberede på hver vores stege-/kogeelementer. Pris er 380 inklusiv de retter vi tilbereder, kok, køkkenassistenter, dansk rejseleder og transfer resort-restaurant tur/retur.

Dag 10: Hoi An // M
Fridag.
Option: Cykeltur rundt gennem private huskvarterer og landlige omgivelser. Der gøres flere stop undervejs ved små entreprenører som laver træskærerarbejder, røgelsespinde, fiskerbåde, og når vi støder på lokale attraktioner. Vi spiser frokost i et privat hjem inden vi om eftermiddagen sejler tilbage til Hoi An. Pris 290 for bustransfers til/fra cykelturens startsted, bådture, lokalguide, dansk rejseleder, frokost, 1 mineralvand, cykel og entreer.

Dag 11: Hoi An – Ho Chi Minh City (fly) // M,F // 3+ stjernet Huong Sen Hotel
Transfer til lufthavnen og fly til Ho Chi Minh City. Fra lufthavnen kører vi til Cu Chi tunnelerne, et underjordisk tunnelsystem i 3 niveauer og godt 250km langt. Herfra kæmpede modstandsgruppen Viet Cong mod den sydvietnamesiske hær og de amerikanske tropper. Tilbage i byen besøges krigsmuseet der viser fotos taget fra slagmarken og udstiller en del militær-materiel fra Vietnam-krigen. Muligt at gå med rejseleder på en stemningstur om aftenen, hvor vi ender på en cafe på toppen af et højhus med fantastisk vue udover byen.

Bemærk: For dem som ikke er interesseret i sightseeing af disse to krigshistoriske steder sørger vi for at man bliver bragt til centrum af Ho Chi Minh City og dermed har næsten en hel fridag i Vietnams største by (ingen merpris, dog uden frokost).

Dag 12: Ho Chi Minh City – Mekongdelta (bus / båd) // M,F,A // 3+ stjernet Mekonglodge
Byrundtur med besøg af paladset for de sydvietnamesiske præsidenter og det smukke gamle franske posthus. Vi kører til bydelen Chinatown, tager en lille gåtur og besøger ligeledes et museum som udstiller traditionel medicin, som kinesere har lang tradition for at anvende. Efter frokost kører vi til Mekongdelta, Vietnams riskammer og frugthave. Her indkvarteres vi på en skøn lodge, som er et hotel bygget i 1-etages bungalowhuse med arkitektonisk øje for deltaets grønne omgivelser og beliggende lige ved Mekongfloden.

Dag 13: Mekongdelta // M,F,A
Sejltur til et mindre flydende marked, hvor små både ligger vuggende side om side og over rælingen handler frugter og grønt. I land besøges et familieforetagende som laver snacks og specialiteter fra ris og frugt. Senere i sampanbåd ind i de små kanaler med besøg af et traditionelt Mekonghus, hvor frokosten indtages i private rammer. Først på eftermiddagen cykeltur på større ø med indtryk i livet ved floderne og i landsbyerne. Vi stopper ved lokale seværdigheder og besøger en have og smager forskellige eksotiske frugter. Ud på eftermiddagen er vi tilbage på lodgen og kan nyde stedet og dets faciliteter.

Dag 14: Mekongdelta – Ho Chi Minh City (bus) – Afrejse // M
Efter en god lang morgenmad sejler vi fra lodgen og kører tilbage til metropolen Ho Chi Minh City, hvor vi om aftenen har flyafgang. For dem som har lyst, går den danske rejseleder en spadseretur i bycentrum til bl.a. den gamle amerikanske ambassade, Ho Chi Minh Citys højeste kontorbygning, rådhuset og forbi andre steder som giver indtryk af byen. Der er transfer først på aftenen fra hotellet til lufthavnen. Flyafrejse med Emirates kl. 23.55 mod København.

Dag 15: Flyankomst Danmark
Ankomst til København kl. 13.15 efter flyskifte i Dubai og på strækningen Dubai-København flyver vi igen med i verdens største passagerfly Airbus 380.

Vi rejser drømmene

Scroll to Top

Vietnam &
Cambodja

18 dages rundrejse

  • Erfaren dansk rejseleder som boet i Vietnam.
  • De bedste attraktioner i største byer.
  • Lokale kulturrige aktiviteter.
  • Centrale 3+ og 4 stjernet hoteller med by-livet lige ved døren.

Spørgsmål til en rejse ?

KONTAKT os på telefon eller mail

Vi rejser drØmmene

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.