Topmenu

Turoverblik

Overblik over turen, Vietnam & Cambodja

M = Morgenmad / F = Frokost / A = Aftensmad, inkluderet i programmet, hvor angivet.

Vietnam & Cambodja

Dag 1: København – Hanoi
Check-in i Københavns lufthavn kl. 12.00 og flyafrejse kl. 14.20 med Emirates via Dubai til Hanoi. Rundrejsen starter med en tur med det nyeste isenkram indenfor passagerfly, da vi på flyudrejsen på strækningen København-Dubai (og hjemrejsen Dubai-København) flyver med verdens pt. største passagerfly Airbus A380. Her er udover fuld forplejning og serviceminded betjening, også god siddekomfort og alverdens underholdning på hvert sædes personlige skærm.

Dag 2: Ankomst Hanoi // 3+ stjernet Mon Regency Hotel // A
Ankomst til Hanoi. Bustransfer fra lufthavnen til byen, og check-in på hotellet med tid til et bad. Programmet starter med en tur i en klassisk cykelrickshaw, hvor vi i et adstadigt tempo kører forbi nogle af Hanois centrale pejlemærker. Senere går vi en let tur gennem byens gamle handelskvarter, der emmer af liv i de snævre stræder, og ender ved vanddukketeatret, hvor vi skal se en forestilling af denne specielle teaterform. Bagefter aftensmad på en af byens gode restauranter.

Dag 3: Hanoi // M,F
Rundtur med besøg af byens største seværdigheder: Ho Chi Minh Mausoleum. Præsidentpaladset. Præsident Ho Chi Minhs pælehus. Den ensøjlede pagode. Litteraturtemplet. Resten af eftermiddagen er fri til at opleve hovedstaden på egen hånd – Hanoi byder på et væld af museer, finurlige templer og andre attraktioner, som bestemt er et besøg værd. Der er mulighed for at tilslutte sig en mindre spadseretur med rejselederen sidst på eftermiddagen.

Dag 4: Hanoi – Halong bugten (privat bus) // 2-personers kahyt på Oriental Sails Cruise // M,F,A
Gåtur til nationalgardens morgenparade ved parlamentspladsen og morgengymnastik i Lenin park. Efter morgenmad på hotellet afsted i bus ud til Halong. I en junke (båd) skal vi rundt i Halong bugten med dens forunderlige kalkstenslandskab på et 2 dages 1 nat cruise. Undervejs besøges en drypstenshule, vi kommer forbi en flydende fiskelandsby, og der bliver mulighed for at sejle i kajak. Overnatning ombord i 2-personers kahytter med eget toilet/bad.

Dag 5: Halong bugten – Hanoi (privat bus) – Sapa (nattog) // Brunch, A // 4-personers sovekupe
Er man morgenfrisk til en omgang let Tai Chi på dækket under kyndige instruks? Ellers bør man alligevel komme op for at betages af morgengry og at dagslyset langsomt vinder frem, og Halong bugtens forunderlige klippelandskab igen kommer til syne. Efter morgenmaden fortsætter sejlturen gennem dette ejendommelige naturområde indtil sidst på formiddagen. Landgang og tilbage til Hanoi, hvor vi om aftenen stiger på nattoget til Sapa. Her er booket 4-personers sovekupeer til Vietnam Travels rejsegruppe. (OBS: Vietnam Travels opkøber de overskydne senge, så ingen fremmede togpassagerer sover i gruppens kupeer).
Option: Helt egen sovekupe på nattoget. Tillæg ved et rejsepar: 280/person.

Dag 6: Sapa // M,F,A // 4 stjernet Sunny Mountain Hotel // M,F
Togankomst og morgenmad. Herefter kører vi til søndagsmarkedet i Bac Ha. Det er områdets største markedsdag, hvor vi rundt i gaderne og på pladsen møder de farveklædte etniske bjergstammer fra blandt andet Phu La, Red Dzao, Flower H’Mong og Nung, som handler alt fra trækdyr, afgrøder, hjemlavet brændevin og plastting bragt over bjergene fra Kina. Vi kommer også omkring H’Mong fyrstens palæ, og senere går vi en tur i det grønne kuperede landskab og besøger landsbyen Trung Do hvor Tay-stammen lever. Endelig sejler vi en bådtur på Chai floden inden vi kører til Sapa.

Dag 7: Sapa // M,F
Spadseretur rundt i Sapas centrale gader inden vi med bus kører til “Heavens Gate” med fantastiske viewpoints over dale og bjergtinder. Vi går gennem et af Vietnams mest betagende landskaber med risterrasser op ad bjergskråningerne, og gør stop ved Kærlighedsvandfaldet. Vi besøger ligeledes et par landsbyer og møder minoritetsgrupperne Lu og Thai, som bor og lever på traditionel vis i disse fjerntliggende egne.

Dag 8: Sapa – Hanoi (privat bus) – Hue (fly) // 4 stjernet Century Hotel // M,F,A
Efter morgenmaden afsted i bus fra Sapa til Hanoi lufthavn, hvorfra vi flyver til den gamle kejserby Hue i Midtvietnam. Da landets sidste kejserdynasti erobrede magten i 1802, valgte kejserfamilie at flytte hovedstaden fra Hanoi til Hue, og grundlagde en helt ny kejserby med paladser, templer, borgmure og voldgrave. De næste par dage skal vi på byrundtur og besøger de største royale bygningsværker. Vi checker ind på vores hotel, som er beliggende lige ved siden af Parfumefloden.

Dag 9: Hue // M,F
Vi starter med at se gravmausoleerne for to af kejserne i Nguyen-dynastiet, nemlig Minh Mang (den længst siddende kejser) og Khai Dinh (det senest byggede mausoleum). Ligeledes besøges den royale – og Vietnams største – kirkegård hvor beslægtede familiemedlemmer til kejserfamilien har fået anlagt fine gravsteder. Vi bevæger os til kejsercitadellet, og passerer kejsermurene ind til de inderste kejsergårde med paladset, kejserfamiliens palæer og ærestemplerne. Ud på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet, og har resten af dagen til selv at opdage Hue.

Dag 10: Hue – Hoi An (privat bus) // M,F // 4 stjernet Thanh Binh Riverside Hotel
Dagens sightseeing starter ved den smukt beliggende Thien Mu pagode, hvor vi stifter bekendtskab med landets største religion, buddhismen. Herfra flot bustur med udsigt undervejs til kystlinjen på den ene side og starten af Hai Son bjergerne på den anden side. Senere tager vi kabelbanen 1,4km op til toppen af Midtvietnams højderyg, og får et fantastik vue fra Golden Bridge. Vi besøger ligeledes Bana Hills byen. Ud på eftermiddagen ender vi i skønne Hoi An, som mange rejsende kategoriserer som Vietnams mest charmerende by. Vi får nogle dejlige dage her, og har god tid til at nyde byen, da der er 3 nætter indlagt i programmet.

Dag 11: Hoi An // M,F
Byrundtur i Hoi An, hvor gamle restaurerede 1 og 2 etagers handelshuse står side-om-side i bymidten og skaber en stemningsfuld atmosfære. Vi besøger Fujian-Kinesernes forsamlingshus, den overdækkede japanske bro, en gammel købmandsgård som i nu 7. generation ejes af samme familie, og kommer omkring Hoi Ans store marked. Ligeledes spadserer vi en næsten skjult lokal sti i et private boligkvarter, hvor vi får kik ind i byboernes liv, som vitterligt leves side-om-side med naboerne. Hoi An kaldes også skræddernes by, og mange tidligere gæster er blevet fristet til at få nye fine klæder lavet præcist efter mål. Der er tid om eftermiddagen til at kigge rundt og finde en god skrædder. Alternativt kan man gå med rejseleder ned til flodpromenade-gaden og få sig en ”Nuoc Mia” – en lækker friskpresset sukkerrør-drik.

Dag 12: Hoi An // M,F
Cykeltur rundt gennem landlige områder og landsbykvarterer i oplandet til Hoi An. Der gøres flere stop undervejs ved små entreprenører som producerer fiskerbåde, træskærerarbejder, sivmåtter og gør holdt når vi støder på lokale attraktioner. Vi pedaltramper gennem skønne landområder med rismarker, grønsagsmarker og rejefarme, og hvor små landsbyer ligger dottet rundt i landskabet. Turen ender ved en privat families hus, hvor vi kigger indenfor og hører lidt om familiens traditioner, samt spiser en frokost hos dem. Sejltur på Thu Song floden hjem til Hoi An.
Bemærk: Muligt med transfer i roligt tempo på bagsædet af en scooter i stedet for cykel uden merpris.

Dag 13: Hoi An – Danang (privat bus) – Siem Reap (fly) // M // 4 stjernet Somadevi Angkor Hotel
Fri til at snuse rundt i den gamle bydel med de gamle købmandshuse bygget dengang franske, kinesiske og japanske handelsfolk slog sig ned her. I de historiske rammer findes i dag te-huse, små restaurationer, gallerier og artifacts-butikker. Da vi først har flyafgang om aftenen er der god tid til at spankulere rundt i de hyggelige gader og nyde stemningen i byen, og få de sidste rejseindtryk i Vietnam, inden vi sidst på eftermiddagen har transfer til lufthavnen, og flyver til Siem Reap i Cambodja, der er kendt som byen med de verdenskendte Angkortempler.

Dag 14: Siem Reap // M,F,A
I 2-personers motorcykelrickshaw af sted til de mest kendte af Angkor templerne: Sydporten Angkor Thom, Elefanternes terrasse, Bayon, Bapoun, Jungletemplet Ta Prohm, og selvfølgelig Angkor Wat som er ikke mindre end et helt forblændende bygningsværk bygget for godt 800 år siden, og som i sin byggestil og detaljerigdom er ganske uovertruffen. Aftensmad, samt teater- og akrobatikoptræden på højt niveau hos Phare (Flere internationale medier har tilkendegivet dette show som Cambodjas svar på Circus de Soleil).

Dag 15: Siem Reap – Phnom Penh (privat bus) // M,F // 4 stjernet Ohama Hotel
Vi tager på udflugt ud i det landlige opland, og gør stop ved et marked, den lokale pagode og cykler rundt på stier gennem små landsbyer og mellem bøndernes rismarker. Der er kun få kilometers afstand mellem Siem Reap centrum og disse landbrugsområder, og alligevel fornemmer man at der en verden til forskel på livsbetingelserne for byboerne og landsbyboerne. Vi besøger en lokal familie, og får et indblik over hvordan de lever og bor.
Bemærk: Muligt med transfer i roligt tempo på bagsædet af en scooter i stedet for cykel.

Dag 16: Phnom Penh // M,F,A
Bysightseeing med visit af Kongepalads området med Chan Chaya Pavillonen, Kroningshallen, Sølvpagoden, det odiøse stålhus (en gave fra Napoleon III) og de royale stupaer. Tur i cykelrickshaw rundt i byen, hvor vi passerer flere af byens ikoniske pejlemærker: Uafhængighedsmonumentet, Wat Phnom, Le Royal Hotel, Rådhuset og Banegården. Frokost på den cambodjansk-franskejede Romedeng, som serverer lækker lokal mad med et fransk pift. Også aftensmaden bliver en oplevelse, da vi spiser vores afskedsdinner på det kendte Foreign Correspondance Club.

Dag 17: Phnom Penh – Afrejse // M
Om formiddagen dykker vi ned i Cambodjas mørke historiekapitler med besøg af Tuol Sleng fængselsmuseum og bagefter Killing Fields, som er et mindested for ofrene fra Khmer Rouge rædselsregime fra 1975-1978. Formiddagens rundtur foregår med motorcykelrickshaw, og undervejs kommer vi gennem et privat boligkvarter en af storbyens forstæder. Der er også tid til at slappe af ved hotellets pool, tage en tur på nationalmuseet eller gå på shopping i byens artifactsbutikker eller små forretninger, eller se om kan finde lokale arbejder i kunstgaden. Flyafgang sent om aftenen med Emirates via Dubai til København.

Dag 18: Flyankomst til Danmark
Ankomst til København kl. 12.20.

Vi rejser drømmene

Scroll to Top

Vietnam &
Cambodja

18 dages rundrejse

  • Erfaren dansk rejseleder som boet i Vietnam.
  • De bedste attraktioner i største byer.
  • Lokale kulturrige aktiviteter.
  • Centrale 3+ og 4 stjernet hoteller med by-livet lige ved døren.

Spørgsmål til en rejse ?

KONTAKT os på telefon eller mail

Vi rejser drØmmene

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.