Topmenu

Dagsprogram

HANOI / HALONG BUGTEN / HUE / HOI AN / HO CHI MINH CITY / PHAN THIET eller MEKONG

17 dages rundrejse fra Nord til Sydvietnam med dansk rejseleder

Vietnam Julerejse

Dag 1 / 18. december: Afrejse København
Check-in kl. 11.30 i København lufthavn og afrejse med Thai Airways kl. 14.00 via Bangkok til Hanoi. Thai Airways flyver hurtigst af alle flyselskaber til Hanoi: 13timer & 30 minutter inklusive flyskifte i Bangkok.

Dag 2 / 19. december: Ankomst Hanoi
Ankomst kl. 09.30 om morgenen vietnamesisk tid. Vi modtages af den danske rejseleder i ankomsthallen i Hanoi lufthavn og kører til det centrale Hanoi.

Byen rummer en forunderlig arkitektur. Her står de franske palæer, brede boulevarder og byens grønne åndehuller i kontrast til buddhistiske pagoder, snævre gyder og trafikken.

I passager-sædet af en cykelrickshaw skal vi rundt i den gamle bydel. Her foregår meget af familieforretningernes produktion på fortovet. Vejnavnene angiver, hvilke produkter der fremstilles og sælges i gaden.

Nogle gader har bevaret dette særpræg, mens mere moderne erhverv har trængt sig ind i andre gader. Med rickshawens rolige tempo gennem gaderne bliver man selv en brik i bybilledet.

Det er lidt som om man først for alvor har ankomst til Vietnam, når man sidder her på rickshawens forsæde midt i trafikken. Frokost og bagefter check-in på hotellet, som ligger i den gamle bydel. Der bliver tid til at få et bad og eventuelt hvile sig lidt inden vi ud på eftermiddagen skal se vanddukketeater – en over 1000 år gammel, unik vietnamesisk teaterform, som blev udviklet af bønderne i landdistrikterne omkring Hanoi.

Efter stykket og aftensmad på en nærliggende restaurant spadserer vi tilbage til hotellet, og oplever det stemningsfulde Hanoi by night.
3 stjernet Skylark Hotel – Deluxe værelse (F,A)

Dag 3 / 20. december: Hanoi
Byrundtur. Vi besøger landsfaderen Ho Chi Minhs mausoleum. Han ligger balsameret i et glassarkofag til minde om den tidligere præsident, der kæmpede for Vietnams uafhængighed mod både franskmændene, japanerne og amerikanerne.

Vi lægger vejen forbi præsidentpaladset, der blev bygget til guvernøren for det dengang fransk koloniserede Indokina og går videre ned til Ho Chi Minhs simple pælehus, hvorfra strategierne for kampen mod amerikanerne i Sydvietnam blev lagt.

På billeder af præsident Ho Chi Minh er han tit gengivet i simpel beklædning og sjældent fotograferet i pompøse omgivelser. Denne enkelthed genkender man i det pælehus af træ, som han fik bygget og blot består af 3 rum. Vi kommer også forbi pagoden på en søjle, hvor barmhjertighedens gudinde Quan Am efter sigende skulle bringe forøget frugtbarhed til barnløse par.

Bagefter køres til det fredfyldte Litteraturtempel, der var Vietnams første universitet. Datidens embedsmænd og lærere blev uddannet og gik til eksamen her. I tidernes morgen har de 5 gårde summet af de studerendes repetering af konfusianistiske lærersætninger og højtlæsning af egne lyriske kompositioner – at kunne digte var dengang en højt skattet kundskab hos kejserens kommende embedsmænd. Efter frokost er eftermiddagen til fri disposition.

3 stjernet Skylark Hotel – Deluxe værelse (M,F)

Dag 4 / 21. december: Hanoi – Halong bugten
Ud af fjerene og i tøjet og hen til et af byens pejlemærker Hoan Kiem søen. Allerede ved 5-tiden står de første indbyggere og laver morgengymnastik. Og klokken lidt over 6 (hvor vi når søen) er flere kommet til, for at få gang i kroppen med let løb og strækøvelser.

Familie og venner spiller badminton eller fodboldtennis, mens andre dyrker Tai Chi og samler koncentration til dagens gerninger. Atter andre, flest kvinder, samles foran en ghettoblaster til fælles træning af hvad der bedst kan beskrives som en mellemting mellem zumba og aerobic. Vi går tilbage til hotellet og spiser morgenmad.

Vi transporteres i bus ud til Halong by og stiger ombord på en junke – en Deluxe båd og en af Halong bugtens smukke perler. Vi sejler ud i Halong bugten, hvor over 3.000 kalkstensbjerge rejser sig op gennem havoverfladen. Halong bugten er havets svar på fastlandets paradis.

De mange kalkstensklipper skaber på en gang både et rå og blødt landskab med den grønne bevoksning ovenpå de særegne klipprformationer plantet rundt i kalkholdige hav. Her kommer vi til at tage et utal af billeder.

Vi sejler forbi fiskerfamilier, der bor i små landsbyer på vandet og der bliver mulighed for at leje en kajak og padle rundt i den normalvist rolige bugt eller komme en på lille strandbred og bade herfra.

Alternativt kan man tage sig en dukkert nær båden eller bare blive ombord på båden og lade sig fascinere af omgivelserne enten indendørs i båds restaurant/opholdsdæk eller øverst på bådens åbne dæk.

Båden smider anker i en lille klippeindhyllet bugt og mens stjernehimlen kommer frem og omformer klipperne til mørke silhuetter, kan man nyde et glas vin eller en drinks på åbne dæk. I skibets restaurant får vi serveret både frokost og aftensmad.

La Vela Deluxe Classical Junke (båd) – 2 personers kahyt med eget bad/toilet (M,F,A)

Dag 5 / 22. december: Halong bugten – Hanoi – Hue
Vandets klukken mod båden og udsigt til de grønklædte kalkstensbjerge. En skøn morgen, hvor der for de friske er mulighed for at springe i vandet og tage en lille svømmetur eller dyrke Tai Chi på dækket. Her vil en instruktør forestå en lettere omgang undervisning.

Hvis man ikke lige er til denne slags asiatisk morgengymnastik, så kan man stillesiddende med en kop kaffe eller te i hånden opleve den gryende morgen tage sin start herude i Halong bugten. Senere påbegyndes sejlturen hen til Sung Sot “Overraskelseshulen” – en kæmpestor grotte med stalagmitter og stalaktitter.

Klokken 09.00 serveres brunch buffet, mens båden begynder at sejle tilbage til Halong by. Skænk en ekstra kop kaffe og gå ovenpå på øverste åbne dæk. Tag et par dybe indåndinger og sug hele dette fantastiske landskab ind på nethinden.

Omkring kl. 11.00 er vi i land og kører til Hanoi, hvor vi ud på aftenen tager nattoget bedre kendt som Genforeningsekspressen.

Dette historiske navn da toget undervejs til vores næste destination “kejserbyen Hue” kører hen over den gamle grænsedragning fra dengang mellem 1954 – 1975, hvor landet var delt ved 17. breddegrad i det kommunistiske Nordvietnam og det kapitalistiske Sydvietnam.
Seng i 4 personers i gruppens egne sovekupeer med aircondition. (Brunch, A)

Bemærk: Vietnam Travels opkøber de overskydne senge, så ingen fremmede togpassagerer sover i gruppens kupeer.
Option 1: Ønskes helt egen sovekupe, dvs. alle 4 senge bookes til 1 rejsepar. Tillæg ved rejsepar: 490/person.
Option 2: Muligt med fly og hotelovernatining, dvs. fly Hanoi-Hue, 2 lufthavnstranfers i privat bil og overnatning på 4 stjernet hotel i Hue: Tillæg ved rejsepar: 980/person.

Dag 6 / 23. december: Hue
Morgenmad med frugt og smurte baguettes nydes i kupeen. Midt på formiddagen triller toget ind i Hue, hvor det sidste kejserdømme “Nguyen-dynastiet” regerede Vietnam fra 1802 – 1945. Vi afhentes på banegården og kører direkte til kejserpaladsområdet.

Her finder vi den indre kejserby, der er omgivet af 2,5km lang og 6 meter høj mur. Mens kejserdømmet eksisterede, var det kun kejserfamilien, hoffets ansatte og særligt inviterede, der havde adgang til den indre kejserby.

Bag muren finder man mange smukke bygninger, der efterlader en fornemmelse af den tidligere royale storhedstid; Den højeste harmonis palads (kejserpaladset), de store ritualers gård (æresgården), det royale teater, kejserfamiliens private huse, ærestempler m.m. Stedet har summet af aktivitet – alt sammen i bestræbelserne på at servicere kejserfamilien og for at opfylde deres til tider specielle ønsker.

Skæbnen for de 13 kejsere i Nguyen-dynastiets tid har været vidt forskellige. Nogle har regeret egenhændigt og succesrigt i flere årtier, andre er blevet kuppet efter få dage på tronen af magtfulde embedsmænd eller familiemedlemmer, mens flere kejsere har måttet lide den tort at opleve de franske kolonister langsomt udhule deres magtbeføjelser, og indskrænke det geografiske territorium kejseren bestemte over.

Efter det franske kolonistyres fald i 1945 måtte den sidste kejser Bao Dai abdicere, tvunget af de kommunistiske sejrherrer, som ikke ønskede en royal kransekagefigur i spidsen for deres socialistiske styre.

Efter frokost er der tid på egen hånd. Kvartererne i Hue har sine klare forskelligartede arkitektoniske fingeraftryk. De høje mure og voldgravene omkring kejsercitadellet giver et klart royalt udtryk, mens området omkring vores hotel bærer et tydeligt fransk aftryk og de private boligkvarterer lige uden for bycentrum en helt tredje byggestil.

Bylivet i Hue har også en mere rolig rytme i forhold til det mere pulserende liv vi oplevede i hovedstaden Hanoi. For dem som har lyst cykler vi sidst på eftermiddagen en tur rund i kejsercitadelområdet. Her ligger et privat boligkvarter, hvor kejserens ansatte boede.

Denne stemningsfulde bydel – mellem den indre og ydre citadelmur – virker nærmest som en by i byen (cykel kan erstattes med kørsel i cykelrickshaw uden merpris).
4 stjernet Century Hotel – Deluxe Riverview værelse (M,F)

Dag 7 / 24. december: Hue
Vi besøger mausoleerne for to af kejserne i Nguyen-dynastiet, Khai Dinh og Minh Mang. Alle gravmonumenter ligger sydvest for Hue by iht. symbolikken ved at solnedgangen i sydvest markerer livets afslutning. Konstruktionen af mausoleet havde stor betydning, og de fleste af kejserne gik i gang med byggeriet lang tid før de kunne forventes at dø.

Baggrunden var bl.a. at kejserne ville forvisse sig om, at mausoleet blev af vis størrelse og af en vis prægtighed, og derved sikre dem et fysisk og dedikeret eftermæle. Samtidigt skulle det også være et rimeligt sted at opholde sig for de mange efterladte koner og elskerinder (konkubinerne), som var forpligtet til at holde og pleje kejserens gravsted.

Khai Dinhs mausoleum er arkitektonisk inspireret af europæisk klassisk byggestil med symmetriske linjer, men virker en smule bombastisk i dette bakkede grønne landskab 8 km fra Hue. Byggeriet var både dyrt og lang tid undervejs, da nogle materialer blev bragt hertil fra Kina, Japan og Frankrig.
Først 5 år efter hans død stod det endeligt færdigt, hvilket man forstår, når man ser dekorationen og detaljerne i hans ærespalads ”Thien Dinh”. I samme område findes Minh Mangs gravsted, en af de mest produktive kejsere i Nguyen-familiens 143 års regeringstid, hvor landets infrastruktur og levevilkårene for befolkningen blev forbedret.
Mausoleets lige linjer brydes på smukkeste vis med integrationen med beplantning og søerne, og der ligger en nærmest åndelig fredfyldthed over stedet. Minh Mangs høje produktivitetsniveau udmøntede sig også i 142 børn med sine 33 koner og 107 konkubiner.

Der findes i dag en risbrændevin opkaldt efter denne kejser netop med henvisning til hans høje ydeevne. Vi skal også sejle ad Parfumefloden til Thien Mu pagoden. Her får man et godt indblik i munkenes liv og stifter bekendtskab med Vietnams største trosretning buddhismen. Pagoden har på flere måder en særlig betydning.

Lykke-og-Nåde-tårnet er byens vartegn, og flere protestaktioner mod forskellige tiders politiske styrer har haft sit udgangspunkt her – bl.a. kørte munken Thich Quang Duc i 1958 til Saigon og i protest mod den religiøse undertrykkelse brændte sig selv af i et gadekryds med verdenspressen som vidne. Den blå Austin han kørte i, står udstillet i garagen.

Efter frokost er der tid på egen hånd til at se byen. Tag en spadseretur fra hotellet mod banegården gennem det franske kvarter, gå på det livlige marked Dong Ba eller lej en cykel og indsnus atmosfæren i de vietnamesiske bydele, eller snup en lokal Huda-øl på en af byens udendørscafeer beliggende ned til Parfume-floden.
4-stjernet Century Riverside Hotel – Deluxe Riverview vær. (M,F)

Dag 8 / 25. december: Hue – Hoi An
Efter morgenmaden kører vi mod den charmerende by Hoi An, hvor den gamle bydel bærer præg af de kinesiske, japanske, men også europæiske handelsfolk, der siden slut 1500-tallet slog sig ned her. Restauranter, cafeer, gallerier, håndværksbutikker og skræddere driver nu forretning i disse historiske rammer, og skaber en utrolig hyggelig og intim stemning.

Vi skal på sightseeing i det gamle kvarter. De asiatiske handelsfolk fra Japan og flere provinser i Kina – som bosatte sig i Hoi An – byggede forsamlingshuse, hvor disse folkeslag kunne mødes og udveksle nyheder på hjemlandssproget, opbevare lagervarer, blive behandlet med traditionel medicin eller bede til en lokal helgen om at deres handelsskibe ikke skulle forlise.

Vi besøger et af disse forsamlingshuse, nemlig Fujian-kinesernes. Figurerne i glasmontrerne og på altertavlerne, symbolerne på væggene og malerierne indikerer at Fujian-kineserne har haft fokus på at drive forretning og tjene penge. 

Vi lægger vejen forbi et over 200 år gammelt købmandshjem med en typisk vietnamesisk – smal og aflang – konstruktion. Traditionelt for disse huse havde man sin købmandsforretning forrest i huset og fik transporteret varer ind i den anden ende – ned mod skibene ved floden.

Kigger man op over hoveddøren, ser man 2 dekorerede yin-yang tegn, som symboliserer to øjne. Øjnene skulle – sammen med det brædde – man er nød til løfte fødderne og træde henover – sørge for, at onde ånder ikke kom ind i huset og forstyrrede familien, og bragte uheld over handlen. Huset har været ejet af samme familie i nu 7 generationer. En af familiens medlemmer vil fortælle os lidt om husets og familiens historie.

Vi skal se den overdækkede japanske bro, der forbandt den japanske og kinesiske bydel i datidens Hoi An. Allerede dengang i 1600-tallet må japanerne have gennemlevet flere jordskælv for knap 15m lange bro har 8 betonpæle og er tagbelagt.

Ifølge japansk overtro var det et kæmpemonster, som med sine bevægelser forårsagede jord-skælvene og broen blev bygget ovenpå monsterets svageste punkt og slog det ihjel.

Dragens sørgelige skæbne fik Hoi An-borgernes medlidenhed, og på den ene side af broen er bygget et lille tempel, hvor man kan bede til dragens sjæl og om bedre vejr, såfremt der ikke har været nok sol på turen. Vi kigger indenfor hos et lille tekstilsted, hvor vi ser processen fra udtrækningen af de fine silketråde fra pupperne til de færdige tekstiler.
Fri frem til aftensmadstid, hvor vi får en vietnamesisk kok til at instruere os i, hvordan man laver et par vietnamesiske retter. Med et glas vin, en kold øl eller juice og et par kogeplader foran os følger vi kokkens anvisninger, og får selv lov til at tilberede maden, som vi spiser sammen bagefter i den tilstødende restaurant. Det plejer at være rigtigt hyggeligt og en god måde at blive mere bekendt med vietnamesisk kogekunst.

Vi får en kopi af opskrifterne, så man senere kan lave den “komplette” Vietnam-aften for familien derhjemme med billeder fra turen og vietnamesisk mad.
4 stj. Thanh Binh Riverside Hotel – Deluxe Gardenview værelse (M,F,A)

Dag 9 / 26. december: Hoi An
Fridag.

I dag bestemmer man selv. Er man til en dag med en rejsekrimi i hånden ved hotellets pool, er man til slentreture i den gamle bydel, som ligger lige på den anden side af gaden eller er man til en cykeltur ud i området? Eller vil man shoppe lidt og have syet lidt nyt til garderoben, så er byens mange små butikker og skræddere det rigtige sted at gå hen.

Eller måske er man til en dag ved stranden 5 km fra vores hotel på cykel. Her tilbydes på liggestole på stranden af små cafeer/restauranter. Mavefornemmelsen vil lede én i retning af hvad man vil foretage sig på fridagen – alle muligheder er åbne.

4 stj. Thanh Binh Riverside Hotel – Deluxe Gardenview værelse (M)

Dag 10 / 27. december: Hoi An
I dag afsted på en mindre cykeltur i et adstadigt tempo og uden bakker. Vi kommer gennem private boligkvarter og ud i de landlige åbne omgivelser på mindre veje og stier med udsigt til rismarker, fiskedamme og rejefarme. Megen motoriseret trafik er her ikke.

(Er man ikke vild med at cykle, sørger vi for at man kan komme bagpå en scooter med en rutineret chauffør uden merpris, og så følger man med gruppen og kører i gruppens adstadige cykeltempo).

Vi får indblik i de lokales daglige gøren og laden, når der gøres holdt ved et lille bådbyggeri og ved private hjem, hvor et eller to familiemedlemmer er i gang med træskærerarbejder og røgelsespinde.

Ligeledes gøres stop, når vi i løbet af cykelturen passerer noget af lokalt kolorit, f.eks. folk i gang med at forberede lokale specialiteter til salg på markedet, landarbejdere der graver jordnødder op eller høster grønsager, fiskere som reparerer deres net eller et familiemedlem som tørrer ris på terrassen.

Ved udflugtens sidste cykelstop kommer vi til et traditionelt bygget hus, og oplever hvordan en privat familie bor. Vi bliver introduceret til nogen af de familiære gamle skikke, hvoraf nogle fortsat holdes i hævd. Bl.a. diskuteres vigtige beslutninger fortsat ved bordet foran altertavlen med billeder af tidligere familiemedlemmer.

Ad den vej informerer man de afdøde forfædre, hvis sjæl befinder sig omkring huset, og får deres accept omkring vigtige beslutninger i familien. Vi spiser en god frokost i disse private rammer.

Bagefter sejler en båd os tilbage til byen, Og resten af eftermiddagen og aftenen er på hånd.
4 stj. Thanh Binh Riverside Hotel – Deluxe Gardenview værelse (M,F)

Dag 11 / 28. december: Hoi An – Ho Chi Minh City
Vi flyver til Ho Chi Minh City, der frem til Vietnam krigens afslutning i 1975 hed Saigon. Det navn klingede for meget af tiden med amerikanerne syntes de sejrende kommunister fra Nordvietnam, og ændrede bynavnet til ære for den tidligere præsident.

Men ændringen kom også til at varsle at de glade dage i syd – med de mange US-dollars den amerikanske regering og deres soldater havde brugt og holdt den sydvietnamesiske økonomi oppe med – var slut. Ho Chi Minh City er igen blevet et økonomisk vækstcenter, og er i dag landets mest moderne by.

Med den megen aktivitet i gaderne, gammelt der bliver revet ned og erstattet af noget nyt, større og højere, samt butikkerne der glimter med deres fristelser af tøj, elektronik og andre materielle goder, så bliver det klart for én, at vietnameserne er i gang med at starte op for forbrugstoget.

Fra Ho Chi Minh City lufthavn tager vi til de berømte Cu Chi tunneler. Tunnelsystemet – hvor de vietnamesiske modstandsfolk i Sydvietnam, Viet Cong, skjulte sig og hvorfra de planlagde overraskelsesangreb på amerikanerne i Saigon – er over 250 km langt og nogle steder i 3 etager.

Det rummede operationsstuer, køkkener, mødelokale og våbenlager. Udgravet i stenhårdt lerjord, klaustrofobisk, mørkt og primitivt er tunnelerne en bygningsmæssig manifestation på vietnamesernes ukuelige vilje og kamp for national selvstændighed mod en militær veludrustet amerikansk Goliat.

Amerikanerne forsøgte at finde tunnel-indgangene på såkaldtesearch & destroy operationer, men disse operationer endte oftest med væsentlige mandskabstab som resultat. Så forsøgte man brænde skoven ned med napalm, men ilden gik hurtigt ud i den fugtige tropiske skov.

Så til sidst trak man sine soldater ud og erklærede området free fire zone, altså hvor amerikanske bombefly frit kunne bombe og nedkaste overskudsbomber på vej hjem fra andre bombetogter. Det satte en vis stopper for den strategiske betydning for Cu Chi området, men på det tidspunkt var den amerikanske krigslykke vendt. Der bliver mulighed for at kravle rundt i tunnelerne, men det er ikke nødvendigt for at få et godt indtryk af Cu Chi tunnelerne.

Vi kører tilbage til Ho Chi Minh City og efter hotelcheck-in og et bad, spiser vi aftensmad på en af byens rigtig gode restauranter. Bagefter går vi en slentretur rundt i de centrale gader. Her i Vietnams største by oplever man et folkerigt og farverigt nightleben. Med 10 milioner indbyggere er der liv i gaderne, og man kan nemt gå rundt med en fornemmelse af at det må være en weekendaften med alle de mennesker og den ophøjede stemning, selvom kalenderen viser en almindelig hverdagsaften.

3 stjernet Huong Sen Hotel – Deluxe værelse (M,F,A)

Dag 12 / 29. december: Ho Chi Minh City
På dagens byrundtur besøger vi Genforeningspaladset, det tidligere palads for de sydvietnamesiske præsidenter i perioden 1954 – 1975, hvor landet var delt i et kommunistisk Nordvietnam og et kapitalistisk Sydvietnam. Da amerikanerne militært trak sig ud og neddroslede den økonomiske støtte i 1973 var skriften for Sydvietnams fremtidige skæbne skrevet.

Saigon – den sidste bastion – faldt den 30. april 1975 og i paladset måtte den blot 43-timer gammel nyudnævnte præsident Minh ligge øre til replikken om ”at han ikke kunne overdrage noget (magten), som han ikke længere reelt var i besiddelse af” fra lederen af den deling, som brød gennem porten med den kampvogn, som står udstillet i paladsets forhave.

I Genforeningspaladset er der adgang til både officielle rum, hvor indflydelsesrige personer blev modtaget, til de private gemakker og til den bombesikrede kælder, hvorfra præsidenten også kunne styre landet. Turen går til det gamle Posthus, som er et smukt arkitektonisk levn fra den franske kolonitid (ligesom Notre Dame katedralen beliggende overfor posthuset).

Posthuset var tidligere det eneste sted, hvorfra folk i byen kunne ringe til familie i udlandet og med en vis sandsynligvis har efterretningstjenesten lyttet med på den anden side af væggen.

Senere skal vi se fotoudstillingen om Vietnam-krigen på det berømte museum, hvor billederne – primært taget af udenlandske fotografer – viser og dokumenterer krigens barske virkelighed. At se udstillingen efterlader én med en klump i maven og en fortvivlelse over menneskehedens mest negative side. Når man træder ud af museets port slår man en lille mental kolbøtte.

Herude kører verdenen upåagtet videre – og vietnameserne drøner af sted på motorcykel for at sikre sig sin del af velstandsfremgangen, som landet oplever i disse år. En symbolsk afspejling på at langt hovedparten af folket kigger fremad, og ikke dvæler ved fortiden. Vi spiser frokost i nærheden af museet.

— Efter frokost deles turen op i 2 rejsegrupper —
Der er frit valg om man ønsker rejseprogram for rejsegruppe 1 eller rejsegruppe 2.

GRUPPE 1 – RESTEN AF REJSEPROGRAM

Ønsker man at afslutte rejsen med badeferie, så byder turen på mulighed for 4 dage med afslapning på strandresort i Phan Thiet. Resten af turprogram for rejsegruppe 1 ser således ud:

Dag 12 eftermiddag: Ho Chi Minh City – Phan Thiet

Efter frokost siger I farvel til gruppen og den danske rejseleder og kører i bus til kyst-/badebyen Phan Thiet. Her har vi booket værelser på henholdsvis 3 stjernet Bon Bien Resort og 4 stjernet Blue Ocean Resort – begge resorts placeret lige ned til vandet, og med privat strandområde og en god swimmingpool.

Så for rejsegruppe 1 er det lagt op til afslutning med afslapning de næste 4 dage – nyde solen, vandet og fordøje turens mange indtryk. Men der er også aktive muligheder med gåture langs strandkanten, cykelture til Phan Thiet by eller en lille fiskerlandsby.

Der er også et par mindre seværdigheder med Cham-templerne Po Sha Nu og de røde og hvide foranderlige sandklitter – Phan Thiets svar på Råbjerg Mile.
3-stj. Bon Bien Resort – De Lux vær. (M,F) eller
4-stj. Blue Ocean Resort – Gardenview Bungalow vær. (M,F)

Dag 13 / 30. december: Phan Thiet
Fridag til at nyde stranden og vandet.
3 stjernet Bon Bien Resort – Deluxe værelse (M) eller
4 stjernet Blue Ocean Resort – Gardenview Bungalow værelse. (M)

Dag 14 / 31. december: Phan Thiet
Fridag til at nyde stranden og vandet.
3 stjernet Bon Bien Resort – Deluxe værelse (M) eller
4 stjernet Blue Ocean Resort – Gardenview Bungalow værelse (M,A**)
** OBS: Tvungen New Year-dinner på Blue Ocean Resort til pris USD 66/person. Merprisen skal betales udover turprisen. Der er ingen tvungen New Year-dinner på Bon Bien Resort.

Dag 15 / 01. januar: Phan Thiet

Fridag til at nyde stranden og vandet.
3 stjernet Bon Bien Resort – Deluxe værelse (M) eller
4 stjernet Blue Ocean Resort – Gardenview Bungalow værelse (M)

Dag 16 / 02. januar: Phan Thiet – Ho Chi Minh City – Afrejse
Engang over middag kører I fra resorttene direkte til Ho Chi Minh City lufthavn. Check-in i lufthavnen og afrejse kl. 20.55 med Thai Airways via Bangkok til København. (M)

Dag 17 / 03. januar: Ankomst Danmark
Ankomst til København kl. 06.40 om morgenen dansk tid efter 15t40m samlet flyrejse inklusive flyskifte i Bangkok.

GRUPPE 2 – RESTEN AF REJSEPROGRAMMET
For rejsegruppe 2 fortsætter turen dag 13 – 16 til Can Gio og Mekongdelta med den danske rejseleder. Her får vi et indblik i livet på floderne og i det der lidt populært kaldes Vietnams riskammer og frugthave.

Dag 12 eftermiddag: Ho Chi Minh City 
Efter frokost kører vi til FITO, som er et rustikt museum, der fremviser traditionel medicin. En hel del vietnamesere og de etniske kinesere bosiddende i Vietnam har en stærk tro på gamle behandlingsmetoder såsom akupunktur og ekstrakter fra naturens flora, som man har en lang erfaring at kunne kurere sygdomme med.

Disse ekstrakter fra planter og urter ville måske ikke blive godkendt af lægefaglige myndigheder i henhold til manglende dokumenterede laboratorieforsøg. Men ikke desto mindre er nogle af de gamle recepter afprøvet på millioner af mennesker gennem flere hundrede år i Vietnam og i Kina, hvor opskrifterne er gået i arv.

Skulle man have fidus til – men dog en smule skepsis over for – traditionel medicin, så slipper man billigt ved at købe og afprøve et par flasker af den røde “Dau Gio Do”, som skulle være godt mod forskellige typer ømhed i leddene og musklerne, men også kunne klare en let snottet næse.

FITO er relevant nok placeret i bydelen Chinatown, hvor kundegrundlaget er størst for sygdomsbehandling med traditionel medicin. Efter museumsbesøget går vi en stemningstur i Chinatown kvarteret.
3 stjernet Huong Sen Hotel – Deluxe værelse (M,F)

Dag 13 / 30. december: Ho Chi Minh City
I bus gennem forstæderne og ud til det Sydvietnams landlige opland, hvor hverdagen er mere enkel og den storbyagtige travlhed distanceret. Selv om livet her nok virker simpelt, så synes folk have tilstrækkeligt og kunne leve en rimelig tilværelse.

Efter cirka 2 timers kørsel når vi frem til Can Gio Naturreservat, som er en af Vietnams største nationalparker og dækker et område på 75.740 hektarer og består primært af lavland-tropisk skov. I henhold til at biodiversiteten af planter og dyr her er så stor, føjede UNESCO i år 2000 Can Gio til sin liste over naturområder i verdenen, som er særlig bevaringsværdig, og som Vietnam bør gøre en særlig indsats for at beskytte og opretholde.

Efter først at have rejst og opholdt sig i byerne, så er det at ankomme til Can Gio, som at lukke en lydtæt dør til en koncerthal midt i et rock-nummer. Det er som om man træder ind i en helt anden verden. Væk er civilisationen med dens støj og bygningsværker – her er blot nationalparkens grønne klæder, naturens balancerede lyd og fugtigheden synes at være den tropiske skovs eget åndedræt. Parkens flora og fauna inkluderer omkring 150 planter og over 200 forskellige dyr.

Nogle af disse dyr støder vi måske på i deres naturlige omgivelser, når vi senere sejler i båd gennem i mangroveskoven, som er levested for både fugle, pattedyr og rovdyr. Sikkert er det, at vi på landjorden møder løvehoved-aben og vand-aber.

Sidstnævnte hopper legende rundt efter hinanden i træerne og kaster sig gladeligt ned i floden for at slippe væk i deres “fangeleg”. Og hold godt på solhatten eller kasketten for aberne er udspekulerede og kan nemt snuppe en hovedbeklædning, og leverer den ikke tilbage medmindre at man tilbyder dem et par pakker jordnødder, som man kan købe i kiosken.

På bådturen gennem mangroven gør vi stop ved Rung Sac guerilla base, som var en enhed af Viet Cong soldater, der kæmpede mod det sydvietnamesisk regime og som skjulte sig inde midt i den uvejsomme jungle. Ved første øjekast tænker man, at de kan kategoriseres som en type jægersoldater iht. de simple betingelser de levede og klarede sig under, herudein the middle of nowhere.

På dagens udflugt gøres ligeledes holdt ved saltmarkerne. Det er et fascinerende syn at se disse enorme marker af salt. Vi er ikke langt fra kysten, og havvandet ledes ind i markerne, hvorefter vandet fordampes ved solens og de høje temperaturers hjælp.
Når der blot er havsaltet tilbage, så skrabes og samles det i større bunker, og ligner mest af alt et lille snebjerg i 30 graders varme. Ikke langt fra saltmarkerne i landsbyen Can Thanh besøges vandgudernes tempel. Her ærer de nogle af havets forskellige guder, gudinder, og havgeneralen, som de kalder den 12 meter store hval, der i 1971 strandede nær byen, og hvis skelet er udstillet i et glasmontre.

Vietnameserne nærer stor respekt for hvaler, og laver gravsteder til dem ligesom til et afdød familiemedlem. I august måned hvert år har byen over flere dage en festival med optog, hvor havets hellige skabninger mindes.

Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet. Om aftenen kan man få sig en drink på Sheraton Hotels udendørs tagcafe på 26. etage eller en dessert på byens kendte is-cafe ”Kem Bach Dang” og nyde Ho Chi Minh City by night.
3 stjernet Huong Sen Hotel – Deluxe værelse (M,F)

Dag 14 / 31. december: Ho Chi Minh City – Cai Be
Vi skal til Mekongdeltaet, som i folkemunde kaldes Vietnams riskammer. Baggrunden er at man kan så og høste ris 3 gange om året grundet de høje temperaturer og de mange nærende mineraler i Mekongfloden. Ris er den vigtigste ingrediens i vietnamesisk madlavning, og en stor del af den ris vietnameserne i hele landet spiser – eller Vietnam eksporterer – kommer herfra.

På vej til Mekongdeltaet ser vi et tempel for Cao Dai religionen – en farverig og unik vietnamesisk trosretning, der blander de store trosretninger, og blandt deres helgener finder man Shakespeare, Lenin og Jeanne D´Arc. Fra Cai Be med båd ud på den travle Mekongflod.

Vandet i floden er godt 4.000km undervejs fra dens udspring i Tibet til den rammer Vietnam og deler sig i 9 mindre floder. Man vurderer at omkring 75 mio. mennesker i hhv. Kina, Laos, Thailand, Cambodia og Vietnam lever af floden med fiskeri, transport og flodens vand til dyrkning af marker.

Vi sejler til Mekonglodge, hvor vi har 1 overnatning. Mekonglodge er et hotel, som har indrettet deres bungalows og have, så det passer til deltaets landlige stemning med 1-plans huse og grønne omgivelser. Bungalow-værelserne lever op til den komfort og standard, som man kan forvente og kræve af et hotel; plads, renlighed og eget toilet/bad, men stedet er bygget med arkitektonisk øje for Mekongdeltaets karakter og charme.

Efter check-in tager vi på en cykeltur (er man ikke vild med at cykle, sørger vi for, at man kan komme bag på en scooter med en rutineret chauffør uden merpris, og så følger man med gruppen og kører i gruppens adstadige cykeltempo) ud i Mekong-countryside, hilser på de lokale og besøger små familieforetagender og mindre produktionssteder.

Her udvindes sukker af sukkerrør, laves mursten fra den gode lerjord, der graves op ved flodbredden og ligeledes passerer vi andre små entreprenører. Fælles for dem er, at de med et enkelt arbejde formår at skabe sig en afslappende tilværelse, som i den grad står i kontrast til det byliv vi var vidner til Ho Chi Minh City.

Vi cykler i et meget adstadigt tempo, som ikke kræver, at man er god form. Og vi giver os tid til at stå af cyklen, når vi støder på noget opsigtsvækkende eller særligt lokalt.

Der bliver også stop ved en frugthave, hvor de bl.a. dyrker forskellige frugter: Durian, longan, grape og rosen-æbler, hvis smagskonsistens er meget kraftigere end den danske supermarkeders frugtafdeling kan byde på. Ud på eftermiddagen når vi tilbage på lodgen.
3 stjernet Mekonglodge – Bungalow værelse (M,F,A)

Dag 15 / 01. januar: Cai Be – Can Tho
Lodgens restaurant ligger med udsigt til Mekongfloden og morgenmaden indtages med flodens baggrundslyd: nemlig tøffen fra bådene, der bringer afgrøder til markedet eller familien til nærmeste provinsby for at arbejde og gå i skole.

Der arrangeres en bådtur til Cai Be, som har et mindre flydende marked, hvor frugt og grønt købes og sælges mellem de vippende både, eller bringes på land for at blive kørt til markederne i storbyen Ho Chi Minh City. Båden ligger også til land ved små familieforetagender, der bl.a. har specialiseret sig i at lave frugtslik, produkter fremstillet af kokosnød og popkorn af ris.

Men vi er slet ikke færdig med at sejle, for efter check-ud på lodgen, sætter vi os i båden og sejler tværs over floden og ind i en mindre biflod for at opleve lokallivet her. Bl.a. skal vi i sampan-både ind i de små kanaler og på en lille cykeltur i et roligt tempo rundt på en af de store øer, der ligger midt i Mekongfloden.

Bådturens sidste stop er Vinh Long og herfra skal vi med bus til deltaets hovedby Can Tho med ankomst ud på eftermiddagen.Vores hotel ligger midt i centrum, og der er tid til at spadsere lidt rundt i byen.
4 stjernet Ninh Kieu Hotel – Deluxe værelse (M,F)

Dag 16 / 02. januar: Can Tho – Ho Chi Minh City – AFREJSE
Der er tidlig afgang fra hotellet for vi skal opleve Sydøstasiens største flydende marked i Can Tho. Det er ikke unormalt at se flere hundrede både vuggende side om side mens der handles livligt.

I toppen af en sporadisk opsat mast hænger grønsager, frugt eller blomster således at de tilsejlende kan se, hvad båden sælger. Ha’ masser af plads på kameraet – det er et fantastisk syn, der venter jer. Senere kører vi til Huong Sen Hotel i Ho Chi Minh City.

Der er tid til at indsnuse de sidste indtryk af Vietnam, besøge en af de nærliggende, mindre seværdigheder, lave det sidste souvenir-indkøb (en anbefaling vil være at gå en tur på Ben Thanh marked og hjemtage lidt tørret frugtslik og vietnamesisk the/kaffe eller finde et par pæne polo-shirt til cirka 1/3 af prisen i Danmark) og spise en tidlig aftensmad – måske en god vietnamesiske nudelsuppe – inden transfer fra Huong Sen hotel til lufthavnen.

Der er flyafgang med Thai Airways kl. 20.55 via Bangkok til København. (M)


Dag 17 / 03. januar: Ankomst Danmark
Ankomst til København kl. 06.35 om morgenen dansk tid efter 15t40m samlet flyrejse inklusive flyskifte i Bangkok.

Vi rejser drømmene

Scroll to Top

Vietnam &
Cambodja

18 dages rundrejse

  • Erfaren dansk rejseleder som boet i Vietnam.
  • De bedste attraktioner i største byer.
  • Lokale kulturrige aktiviteter.
  • Centrale 3+ og 4 stjernet hoteller med by-livet lige ved døren.

Spørgsmål til en rejse ?

KONTAKT os på telefon eller mail

Vi rejser drØmmene

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.