Topmenu

Dagsprogram

Hanoi - Halong Bugten - Hoi An - Ho Chi Minh City - Phan Thiet

16-dages Vietnam Rejse med badeafslutning.

Vietnam Essential

Dag 1: Afrejse fra Danmark
Udrejse fra København med Emirates med mellemlanding i Dubai, og viderefly til Hanoi.

Dag 2: Hanoi
I modtages af chaufføren i ankomsthallen i Hanoi lufthavn og køres til hotellet i centrum. Man er altid en smule spændt på, hvad vil være de første indtryk i et nyt rejseland og umiddelbart vil man opleve Hanoi som en levende by. Bymidten rummer en forunderlig arkitektur. Her står franske palæer, brede boulevarder og grønne åndehuller i kontrast til buddhistiske pagoder, snævre gyder og smalle huse i henhold til tidligere tiders ejendomsbeskatning, som tog udgangspunkt i husets bredde.

Hotel check-in og mulighed for et bad. Når I træder ud ad hoteldøren, befinder I midt i et stemningsfyldt gadeleben. Mange af Hanois indbyggere har både små og store gøremål rundt om i gaderne. Her kommer kvinder i vuggende gang med bambusåg med kurverne fyldt med frugt, grønsager eller to store gryder, hvorfra der laves og sælges varme retter. Og skomagerne, cigaretsælgerne og gadekøkkener behøver ikke mere end 1-2 kvadratmeter til deres lille forretning på fortovet.

Dag 3: Hanoi
Fridag i Hanoi.

Byen byder på mange attraktioner og sightseeing muligheder. Mest oplagte besøgssted er Ba Dinh pladsen med bl.a. Ho Chi Minhs mausoleum. Her ligger Ho Chi Minh balsameret i en glassarkofag til synlig beundring af den tidligere præsident, der kæmpede for Vietnams uafhængighed mod franskmændene, japanerne og amerikanerne.

I dette område ligger også præsidentpaladset, Ho Chi Minhs simple pælehus, hvor strategierne mod Sydvietnam og amerikanerne blev lagt, samt Ho Chi Minhs historiske museum og den ensøjlede pagode. Byen byder på mange andre museer, templer og pagoder, parker, markeder og et folkeligt virvar af udendørs liv.

Sidstnævnte kan man opleve ved en spadseretur rundt i de snævre handelsgader i old quarter. I midten af det forrige årtusinde var det normalt at samle håndværk og salg af bestemte varetyper i samme gade. Hvert håndværk fik så at sige sin egen gade, hvor man fremstillede eller solgte en bestemt varetype og gadenavnene blev opkaldt derefter.

Så i Hang Giay (Giay = papir) sælges papir, i Hang Phem fremstilles aluminiumsting og i Hang Bac (oversættes til sølv) ligger mange smykkeforretninger. Og så fremdeles med kurve, måtter, hatte, traditionel medicin, fisk, kylling, skriveredskaber, gravstene m.m. Ikke alle gader har kunnet bevare dette særpræg den dag i dag og mere moderne erhverv har trængt sig ind. (M)

Dag 4: Hanoi – Halong Bugten
Efter morgenmaden kører I til Halong bugten sydøst for Hanoi. I en nyere båd bygget efter inspiration fra en traditionel junke skal I på et 2 dage 1 nats cruise. Vietnam Travels samarbejder med de bedste bådselskaber, og sikkerheden ombord er i top. Båden sejler en anden rute end flertallet af cruiseselskaberne, og kommer ud i et område af Halong Bugten kaldet “Bai Tu Long”, hvor der er færre både og mere uforstyrret natur.

Det er et fantastisk havlandskab som møder jer med over 3.000 kalkstensklipper dottet rundt i bugten. En svensk skærgård blot 200 gange større. Klipperne har forunderlige formationer, og et både råt udtryk med skarpe kanter, og et blødt udtryk med den grønne bevoksning som sjovt nok kan vokse her.

Tanken om at skaberne bag Avartar har fået deres ide til filmens himmellandskab (med større og mindre frit flyvende bjergklipper) fra Halong bugtens klippelandskab er ikke fjern. I små vige ligger mindre flydende landsbyer, hvor familier bor og lever af fiskeri, fiskeopdræt, produktion af perlemors perler eller salg af købmandsvarer.

Man kan tage sig en dukkert nær båden eller leje en kajak og padle af sted i den normalt rolige bugt. Eller blive på båden og nyde synet af de fascinerende omgivelser. Båden kaster anker, og mens mørket fortrænger dagslyset, kan man nyde en kop kaffe, øl eller et glas vin på dækket. I skibets restaurant serveres både frokost og aftensmad. (M,F,A)


Dag 5: Halong Bugten – Hoi An
Vandets klukken mod båden og udsigt til de grønklædte kalkstensbjerge. En skøn morgen, hvor de friske kan springe i vandet og tage en lille svømmetur. På nogle bådture er der mulighed for at dyrke Tai Chi på dækket, hvor en instruktør vil forestå en lettere omgang undervisning. Hvis man ikke lige er til denne slags asiatisk morgengymnastik, så kan man stillesiddende med en kop kaffe eller te i hånden opleve den gryende morgen tage sin start herude i Halong bugten.

Når lyset igen har fået overtaget, så startes bådens motor og den videre sejltur rundt i dette forunderlige havlandskab fortsætter. I gør stop ved en grotte med stalagmitter og stalaktitter iscenesat med kulørfuld lysopsætning. Senere serveres brunch, mens båden retter stævnen mod fastlandet. Landgang sidst på formiddagen, hvorfra I kører til Hanoi og I sættes af ved det hotel, hvor I tidligere var indkvarteret.

Her er der afhentning igen, når I skal til Hanoi banegård og til Hoi An med nattoget – bedre kendt som Genforeningsekspressen. Dette historiske navn iht. at toget undervejs til kejserbyen Hue kører henover den gamle

grænsedragning fra dengang mellem 1954 – 1975, hvor landet var delt ved 17. breddegrad i det kommunistiske Nordvietnam og det kapitalistiske Sydvietnam. Der er booket senge i 4-personers sovekupe med aircondition. (Brunch)

Dag 6: Hoi An
Toget ruller ind på banegården sidst på formiddagen og ved udgangen fra banegården står jeres chauffør klar til at hjælpe jer hen til bilen. I kører til hotellet i centrum af den charmerende handelsstad Hoi An, som af mange siges at være Vietnams skønneste sted. Byens gamle kvarter bærer tydeligt præg af de kinesiske, japanske, men også europæiske handelsfolk, der siden slut 1500-tallet slog sig ned her. Restauranter, cafeer, gallerier, håndværksbutikker og skræddere driver nu forretning i disse historiske rammer og skaber en utrolig hyggelig og intim stemning.

Ved en gåtur rundt i den gamle bydel kombineret med sightseeing i templer, forsamlingshuse og private købmandsgårde beliggende her, får man et levende indblik i, hvordan de forskellige folkeslag har præget byens udvikling. Der er også gode muligheder for cykelture rundt i det landlige opland eller en tur til stranden knap 5 kilometer fra midtbyen. Vil man shoppe lidt og have syet lidt nyt til garderoben, så er byens mange små butikker og skræddere det rigtige sted.

Dag 7: Hoi An
Fridag. (M)

Dag 8: Hoi An
I transporteres til et sted ikke langt fra hotellet til cykelturens startpunkt. Her skifter I til cykel og pedaltramper af sted i en mindre gruppe. Denne 6 timers og godt 10 kilometers udflugt foregår i et adstadigt tempo, og kommer gennem private boligkvarter og ud i de landlige åbne omgivelser på mindre veje og stier med udsigt til rismarker, fiskedamme og rejefarme. Megen motoriseret trafik er her ikke.

I får indblik i de lokales daglige gøren og laden, når der gøres holdt ved et lille bådebyggeri og ved private hjem, hvor et eller to familiemedlemmer er i gang med træskærerarbejder og røgelsespinde. Ligeledes gøres stop, når I undervejs på cykelturen passerer noget af lokal kolorit, Tit støder man på folk i gang med at forberede særlige specialiteter til salg på markedet, landarbejdere der graver jordnødder op eller høster grønsager, fiskere som reparerer deres net eller et familiemedlem som tørrer ris på terrassen.

Ved udflugtens sidste cykelstop kommer I til et traditionelt bygget hus, og oplever hvordan en privat familie bor. I bliver introduceret til nogen af de familiære gamle skikke, hvoraf nogle fortsat holdes i hævd. Således diskuteres vigtige beslutninger fortsat ved bordet foran altertavlen med billeder af tidligere familiemedlemmer. Ad den vej informerer man de afdøde forfædre, hvis sjæl befinder sig omkring huset, og får deres accept omkring vigtige beslutninger i familien.

I spiser en god frokost i disse private rammer, inden I sejler på Son Thu floden tilbage til cykelturens startpunkt, hvorfra I transporteres tilbage til hotellet. (M,F)

Dag 9: Hoi An – Ho Chi Minh City
I køres fra hotellet til lufthavnen, hvorfra I flyver til Ho Chi Minh City I ankomsthallen i Ho Chi Minh City lufthavn står chaufføren med jeres navn på et skilt, hjælper jer ud til bilen og kører jer til hotellet i bycentrum. Fri efter check-in.

Ho Chi Minh City hed Saigon frem til Vietnam krigens afslutning i 1975. Det navn klingede for meget af tiden med amerikanerne, syntes de sejrende kommunister fra Nordvietnam og ændrede bynavnet til ære for den tidligere præsident. Men ændringen kom også til at varsle, at de glade dage i syd – med de mange US-dollars den amerikanske regering og deres soldater havde brugt og holdt den sydvietnamesiske økonomi oppe med – var slut.

Ho Chi Minh City er dog igen blevet et økonomisk vækstcenter og i dag landets mest moderne by. Med den megen aktivitet i gaderne, gammelt der bliver revet ned og erstattet af noget nyt, større og højere, samt butikker der glimter med deres fristelser af tøj, elektronik og andre materielle goder, så bliver det klart for én, at byens indbyggere er i gang med at starte op for forbrugstoget. (M)

Dag 10: Ho Chi Minh City
Fridag.

Ho Chi Minh City byder på mange muligheder. Alt lige fra en tur i China Town, kunst-, by- og historiske museer, en gåtur til farverige templer eller flere souvenirkøb på Ben Thanh marked, der markedsfører sig med mottoet “hvis vi ikke har det, har du ikke brug for det”. Af byens kendte sightseeing-seværdigheder kan nævnes præsidentpaladset, det gamle franske posthus, Notre Dame katedralen, og en række museer, hvoraf de mest kendte er museet med fotoudstilling af Vietnam-krigen med billeder primært taget af udenlandske fotografer.

Dag 11: Ho Chi Minh City – Phan Thiet
Transfer til Phan Thiet.

Phan Thiet er et oplagt sted til turafslutning med afslapning – nyde solen, stranden, vandet og fordøje turens mange indtryk. Her ligger gennemsnitstemperaturen mellem 25-30 grader året rundt, og der er forholdsvis lav luftfugtighed pga. kystbeliggenheden. Der falder stort set ikke regn fra slut december til april måned.

Resortene ligger alle sammen lige ned til vandet, således at man kan gå fra resortets have og over resortets private strandområde (med resortets liggestole) og ud i det Sydkinesiske Hav, som bedst beskrives som Vesterhavsagtigt. Det er rigtig fint sand (og næsten ingen sten) på en bred strand.

Der findes naturligvis restauranter på alle resorts og endvidere en række restaurationer tæt på resortene.

Dag 12: Phan Thiet
Fridag ved baderesort ved stranden i Phan Thiet.

Lige syd for badeområdet Mui Ne ligger selve Phan Thiet, som er en stor provinsby på knap 250.000 mennesker. Livet her går sin rolige gang, og man kan få indblik i de lokales dagligdag, hvis man bevæger sig ind til byen. Man kan køre taxa for få penge til Phan Thiet eller cykle fra resortet ad strandvejen og lige ind i byen. Kører man nordpå kommer man til en lille fiskerlandsby, hvor man om morgenen kan se hvilke fisk kutterne har med ind. Fiskerne og fiskekoner står på stranden og sortere dagens fangst.

Eller man kan trampe i cykelpedalerne ud til de 2 store områder med hvide sandklitter og røde sandklitter – Phan Thiets svar på Råbjerg Mile eller besøge Cham-templet Poshanu. Dette særprægede tempel er bygget i det 13. århundrede af Cham folket, som havde sit eget kulturelle islæt og religiøst var hinduistisk inspireret.

En anden udflugtsmulighed er til Fairy Stream, som er et skønt åløb som man kan gå langs, og hvor man bl.a. passerer de flotteste sandbjerge og aflejringer i både rødt og hvidt. (M)

Dag 13: Phan Thiet
Fridag ved baderesort ved stranden i Phan Thiet. (M)

Dag 14: Phan Thiet
Fridag ved baderesort ved stranden i Phan Thiet. (M)

Dag 15: Phan Thiet – Ho Chi Minh City – Afrejse
Fri indtil transfer til Ho Chi Minh City, og herfra videretransfer til lufthavnen. Flyafgang mod Danmark med Emirates. (M)

Dag 16: Ankomst Danmark
Flyankomst til København.

Vi rejser drømmene

Scroll to Top

Vietnam &
Cambodja

18 dages rundrejse

  • Erfaren dansk rejseleder som boet i Vietnam.
  • De bedste attraktioner i største byer.
  • Lokale kulturrige aktiviteter.
  • Centrale 3+ og 4 stjernet hoteller med by-livet lige ved døren.

Spørgsmål til en rejse ?

KONTAKT os på telefon eller mail

Vi rejser drØmmene

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.