Topmenu

Dagsprogram

Ho Chi Minh City - Phu Quoc ø - Mekongdelta

14 dages rundrejse til Sydvietnam

Sydvietnam med børn

Dag 1: Afrejse Danmark
Flyafgang fra København eller provinsen.

Dag 2: Ankomst til Ho Chi Minh City
I ankomsthallen i lufthavn møder I chaufføren, der bringer jer til hotellet i centrum. Mange er naturligvis lidt rejsespændte, hvad Vietnam og Ho Chi Minh City mon byder på. Og på vejen til bymidten i landets største by, får I hurtigt et synlig blik for Vietnams økonomiske fremdrift de senere år.

Det er folk i storbyerne, særligt i Ho Chi Minh City, som har fået størst del i væksten. Og at indbyggerne har penge mellem hænderne bliver tydelig for jer med nye Mercedes’er, Lexus’er og BMW’er, som drøner forbi i gaderne, flag-store-butikker med Gucci, BVLGARI, Cartier og store LED-skærme, som reklamerer for smarte forbrugsvarer.
Mellem de nye høje bygninger fra den voksende servicesektor, finder man også mindre kvarterer med indtryk og stemning af de lokale saigone’seres liv. I bør på et tidspunkt slå sig ned på en lokal kaffebar og betragte gadelivet og virakken af mennesker – vietnameserne synes altid at være “på vej”. Hotelcheck-in og fri.


Dag 3: Ho Chi Minh City

Tid til at sove længe oven på gårsdagens flyankomst, hvor dag og nat kan være vendt lidt på hovedet. Midt på formiddagen skal I på en lille byrundtur i cykelrickshaw. At sidde her med scootere susende forbi på begge sider af passagersædet er en oplevelse for både store og små.

På vej rundt i et adstadigt tempo i bymidten besøges Genforeningspaladset, det tidligere palads for de sydvietnamesiske præsidenter i perioden 1954 – 1975, hvor landet var delt i et kommunistisk Nordvietnam og et kapitalistisk Sydvietnam. Da amerikanerne militært trak sig ud og neddroslede den økonomiske støtte i 1973 var skriften for Sydvietnams fremtidige skæbne skrevet.

Saigon – den sidste bastion – faldt den 30. april 1975 og i paladset måtte den blot 43-timer gammel nyudnævnte præsident Minh ligge øre til replikken om “at han ikke kunne overdrage noget (magten), som han ikke længere reelt var i besiddelse af” fra lederen af den deling, som brød gennem porten i den kampvogn, som står udstillet i paladsets forhave.

I Genforeningspaladset er der adgang til både officielle rum, hvor indflydelsesrige personer blev modtaget og til de private gemakker og til den bombesikrede kælder, hvorfra præsidenten også kunne styre landet, hvis der var frygt for at paladset skulle blive bombet.

I kommer forbi et tempel og det gamle franske posthus, som ligger på en plads lige over for Notre Dame katedralen. Begge er arkitektoniske minder om den franske kolonitid mellem 1861-1954. På navnetavler på posthusets ydremure hyldes videnskabsmænd, som har haft betydning for udviklingen af telegraf og elektricitet.

Bl.a. finder I danske H.C. Ørsted navngivet her, iht. hans opdagelse af elektromagnetismen. Indenfor i den smukke bygning finder man et vægmaleri med kort over byen anno 1936, og et stort maleri af den gamle præsident Ho Chi Minh, hvilket man også finder i alle andre offentligt ejede institutioner og endda klasseværelser på skolerne.

Frokost på en god restaurant med alverdens valgmuligheder af små vietnamesiske lokalretter og dessert-specialiteter. Frokosten er inklusive i rejseprogrammet, men I bestemmer selv hvad I gerne vil have enten fra menukortet, eller ved at gå rundt blandt restaurantens små åbne køkkener og pege ud, hvad I ønsker.

I slutter dagens sightseeing på Ben Thanh marked, der markedsfører sig med mottoet “hvis vi ikke har det, har du ikke brug for det”. Efter en rundtur, kan I vælge om I vil snuse rundt her på egen hånd i jagten efter et godt køb, eller følges med guiden til hotellet. (M,F)

Dag 4: Ho Chi Minh City
I bil gennem forstæderne og ud til det Sydvietnams landlige opland, hvor hverdagen er mere enkel og den storbyagtige travlhed distanceret. Selv om livet her nok virker simpelt, så synes folk have tilstrækkeligt og kunne leve en rimelig tilværelse.

Efter cirka 2 timers kørsel når I frem til Can Gio Naturreservat, som er en af Vietnams største nationalparker og dækker et område på 75.740 hektarer og består primært af lavlandstropisk skov.

I henhold til at biodiversiteten af planter og dyr her er så stor, føjede UNESCO i år 2000 Can Gio til sin liste over naturområder i verdenen, som er særlig bevaringsværdig, og som Vietnam bør gøre en særlig indsats for at beskytte og opretholde.

Efter først at have opholdt sig i Vietnams største by et par dage, så er det at ankomme til Can Gio, som at lukke en lydtæt dør til en koncerthal midt i et rock-nummer. Det er som om man træder ind i en helt anden verden.

Væk er civilisationen med dens støj og bygningsværker – her er blot nationalparkens grønne klæder, naturens balancerede lyd og fugtigheden, som synes at være den tropiske skovs eget åndedræt. Parkens flora og fauna inkluderer omkring 150 planter og over 200 forskellige dyr.

Nogle af disse dyr støder I måske på i deres naturlige omgivelser, når I senere sejler i båd gennem i mangroveskoven, som er levested for både fugle, pattedyr og rovdyr. Sikkert er det, at I på landjorden møder løvehoved-aben og vand-aber. Sidstnævnte hopper legende rundt efter hinanden i træerne og kaster sig gladeligt ned i floden for at slippe væk i deres “fangeleg”.

Og hold godt på solhatten eller kasketten for aberne er udspekulerede. De kan nemt snuppe en hovedbeklædning, og leverer den ikke tilbage medmindre at man tilbyder dem et par pakker jordnødder, som man kan købe i kiosken.

På bådturen gennem mangroven gør I stop ved Rung Sac guerilla base, som var en enhed af Viet Cong soldater, der kæmpede mod det sydvietnamesisk regime og skjulte sig inde midt i den uvejsomme jungle.

Ved første øjekast af stedet tænker man, at de kan kategoriseres som en type jægersoldater iht. de simple betingelser de levede og klarede sig under, herude in the middle of nowhere.

På dagens udflugt gøres ligeledes holdt ved saltmarkerne. Det er et fascinerende syn at se disse enorme marker af salt. I er ikke langt fra kysten, og havvandet ledes ind i markerne, hvorefter vandet fordampes ved solens og de høje temperaturers hjælp.

Når der blot er havsaltet tilbage, så skrabes og samles det i større bunker, og ligner mest af alt et lille snebjerg i 30 graders varme (Det er i tørtidsperioden fra start december – april at saltfremstilling foregår. Resten af året ligger produktionen stille grundet den tropiske regntiden).

Ikke langt fra saltmarkerne i landsbyen Can Thanh besøges vandgudernes tempel. Her ærer de nogle af havets forskellige guder, gudinder, og havgeneralen, som de kalder den 12 meter store hval, der i 1971 strandede nær byen, og hvis skelet er udstillet i et glasmontre.

Vietnameserne nærer stor respekt for hvaler, og laver gravsteder til dem ligesom til et afdød familiemedlem. I august måned hvert år har byen over flere dage en festival med optog, hvor havets hellige skabninger mindes. Der er frokost undervejs. Sidst på eftermiddagen er I tilbage på hotellet. (M,F)

Dag 5: Ho Chi Minh City – Phu Quoc ø
Transfer fra hotellet til lufthavnen, hvorfra I flyver mod vest til Phu Quoc, som er Vietnams største ø – placeret i den Thailandske bugt. Øen er rig på smukke landskaber, lige fra kasuarina og palmetræer, der står i geled langs de hvide sandstrande og op til de skovklædte bjergtinder, der ligger midt på øen.

De fleste baderesorts finder man på den vestlige side af øen, hvor vandet er roligst fra slut november til april. I perioden maj – start november kan havet kategoriseres fra roligt til større bølger afhængigt af strømmen i den Thailandske Bugt.

Temperaturerne ligger mellem 25 – 35 grader hele året med tørt vejr fra slut november – april. Fra maj – oktober er den tropiske regntidsperiode i Sydvietnam og en ustadig periode mht. nedbør på Phu Quoc. Her kan være dage med heldagsregn, dage med 1-2 timers styrtregn og fine dage med opholdsvejr.

I afhentes i lufthavnen og køres til resorttet. De næste mange dage gælder det om at få strandsand mellem tæerne, bygge sandslotte, slappe af, bade og være sammen uden nødvendigvis at skulle noget. (M)

Dag 6: Phu Quoc ø
Fridag.

Med en mindre fastboende befolkning, kun lidt trafik og med vand hele vejen rundt, byder Phu Quoc på Ø-stemning og rigtig feriefornemmelse. Der er fine strande ved resortene, som for de fleste vedkommende ligger tæt på hovedbyen Duong Dong – enten i gåafstand, cykelafstand eller en tur i taxa.

Med en mindre fastboende befolkning, kun lidt trafik og med vand hele vejen rundt, byder Phu Quoc på ø-stemning og rigtig feriefornemmelse. Resorttene byder på fine strande, små vandsportsaktiviteter og restauranter med udsigt til havet eller til haven ned mod vandet. Her kan man indtage en frokost og aftensmad, men der er også mulighed for at prøve spisesteder i nabolaget eller andre nærtliggende resorts.

Øens bovedby Duong Dong har en afslappet atmosfære og er et besøg værd omkring centrum, havnen og markedet. Udover byens restauranter, finder man i centrum hver aften et meget atmosfærefyldt nightmarket. Restauranterne tilbyder friskfanget fisk og skalddyr, som de står og griller på en stor åben grill. Man bliver hurtigt sulten og fristet af de mange muligheder for at sætte en stor hummer, friske muslinger eller tunside til livs. (M)

Dag 7: Phu Quoc ø

Fridag.
Udflugtsmulighederne går lige fra besøg i en større underholdningspark med forlystelser og et vandland, eller udflugt til den kendte Sao Beach eller til strande, hvor I er de eneste badende. Der er også mulighed for cykelture rundt på øen eller en fisketur.

“Verdens bedste fiskesovs” som der enten bruges meget eller lidt af i vietnamesiske retter, laves på Phu Quoc og nogle af produktionsvirksomhederne er åbne for besøg. Af andre kendte produkter på Phu Quoc er peber, østersperler og Sim-brændevin.

Phu Quoc er i top 3 mht. til dykkerspots i Vietnam. Disse øer med koralrev ligger relativt tæt på Phu Quoc ø og kan nås på 30 – 45 minutters bådtur. Dykkerturene arrangeres med PADI-certificerede dykkerinstruktører, og alt nødvendigt udstyr til dykningen tilbydes ombord, men man kan med fordel medbringe sin egen maske og mundstykke. Den bedste dykkertid er tørtidsperioden november-april. Den tropiske regntidsperiode maj-oktober mindsker vandets gennemsigtighed og ligeledes resulterer kraftig havstrøm i dage hvor dykning ikke er muligt. (M)

Dag 8: Phu Quoc ø
Fridag. (M)

Dag 9: Phu Quoc ø
Fridag. (M)

Dag 10: Phu Quoc ø
Fridag. (M)

Dag 11: Phu Quoc ø – Mekongdelta
Flyafgang til Mekongdeltaet, som i folkemunde kaldes Vietnams riskammer. Baggrunden er at man kan så og høste ris 3 gange om året grundet de høje temperaturer og de mange nærende mineraler i Mekongfloden. Ris er den vigtigste ingrediens i vietnamesisk madlavning, og en stor del af den ris, befolkningen i hele landet spiser, kommer herfra.

Fra lufthavnen er det først med bil og så båd til Mekong Lodge. Ved bådankomsten til lodgen er det som om man træder ind en tropisk botanisk have. Her står eksotiske planter og blomster overalt og laver en frodig grøn kulisse omkring de 1-etages bunglows, hvor I skal bo. Stedet og værelserne lever op til den komfort, som man kan forvente af et 3 stjernet hotel mht. plads, renlighed, eget toilet/bad og aircondition på værelserne.

Efter frokost på lodgen enten går eller cykler I ud i det landlige deltaområde, hilser på de lokale og passerer arbejdende folk og andre små entreprenører i sving på gårdspladsen foran huset. I gør et par stop undervejs, og får hurtigt fornemmelsen af at tempoet og stemningen på landet står i skærende kontrast til livet i de vietnamesiske storbyer.

Folkene her har måske nok et simpelt liv, men de klarer sig og har rolig tilværelse her, og man foranlediges til at spørge hvad de har så travlt med i byerne. I er tilbage på lodgen sidst på eftermiddagen, hvor et bad og aftensmaden venter. Og hvad er mere vietnamesisk og hyggeligt end at sidde her udendørs en tropeaften i Mekongdeltaet med udsigt til floden. (M,F,A)

Dag 12: Mekongdelta
Fra morgenmadsrestauranten kan man skimte floden gennem den grønne bevoksning. Mekongfloden er godt 4.000km undervejs fra dens udspring i Tibet til den rammer Vietnam og deler sig i 9 mindre floder. Man vurderer at omkring 75 mio. mennesker i henholdsvis Kina, Laos, Thailand, Cambodia og Vietnam lever af floden med fiskeri, transport og flodens vand til dyrkning af marker.

Der arrangeres en bådtur til Cai Be, som har et lille flydende marked, hvor frugt og grønt købes og sælges mellem de vippende både, eller bringes på land for at blive kørt til markederne i storbyen Ho Chi Minh City. Nogle af disse frugtbåde fungerer også som familiens hjem og man regner med at omkring 5 % Mekongdeltaets befolkning lever på vandet – enten i disse transportbåde, på pælehuse eller flydende hus.

I gør også hold ved et mindre familieforetagende som fremstiller forskellige typer frugtslik, og der bliver mulighed for at smage karameller lavet af kokosnød og popcorn af ris.

Senere sejles ind i en mindre biflod, hvor I kommer over i en mindre sampan, en slags robåd som tager jer ind i en mindre stikflod og tæt på lokallivet. Der er en sampanfører til at ro for jer – de fleste ror med hænderne, men nogle steder i Vietnam kan man faktisk opleve at folk have fødderne på årerne i en lidt mere spøjs og tilbagelænet kropsposition.

I besøger og kommer indenfor i et traditionelt bygget Mekong-hus, hvor samme familie har været bosiddende i generationer. Her spises også en dejlig frokost, inden I tager båden tilbage til lodgen. Om eftermiddagen er der nogle timers cykeltur ud i området (anden cykelrute end dagen forinden), hvis ønskes. Ellers kan man nemt fornøje sig på lodgen, og især ved stedets swimmingpool. (M,F,A)

Dag 13: Mekongdelta – Ho Chi Minh City – Afrejse
Fri indtil transfer til Ho Chi Minh City lufthavn, eller i bil om formiddagen til Ho Chi Minh City midtby, hvor I har nogle timer til at gøre den sidste souvenir shopping. De fleste oversøiske flyafgange ligger om aftenen. (M)


Dag 14: Ankomst til Danmark
Flyankomst til København eller provinsen.

Vi rejser drømmene

Scroll to Top

Vietnam &
Cambodja

18 dages rundrejse

  • Erfaren dansk rejseleder som boet i Vietnam.
  • De bedste attraktioner i største byer.
  • Lokale kulturrige aktiviteter.
  • Centrale 3+ og 4 stjernet hoteller med by-livet lige ved døren.

Spørgsmål til en rejse ?

KONTAKT os på telefon eller mail

Vi rejser drØmmene

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.