Topmenu

Dagsprogram

HANOI - HALONG BUGTEN - KY SON - MAI CHAU - HOI AN - HUE - MEKONGDELTA

16 dages rundrejse fra Nord til Sydvietnam

Vietnam Cykelferie

Dag 1: Afrejse fra Danmark
Udrejse fra København eller provinsen.

Dag 2: Ankomst Hanoi
Chaufføren står med et skilt med jeres navn i ankomsthallen, og hjælper jer ud til bilen og kører jer til hotellet beliggende i hjertet af Hanoi.

Noget af det som gør Hanois centrale bydele så stemningsfulde, er et sammenrend af indbyggere med forskellige gøremål og de handlende i de mange småbutikker. Og ikke mindst de mange folk som med entreprenørsind etablerer en lille forretning på et gadehjørne, op ad en bar husmur eller på et par frie kvadratmeter midt på fortovet – som frisør, skomager, urmager, cykelreparatør, salg af tobak, lottosedler, tasker og meget andet

Alt imens snacks og vietnamesisk fastfood med ris og nudler tilbydes af de mange madkoner som – med en skubvogn med dampen stående op fra gryderne – på ingen tid kan servere et rygende varmt måltid til få penge. Check-in og tid til at få et bad og eventuelt lidt hvile. Hotellet ligger ved Hanois kendte old quarter. Gå ud og bliv en del af gadebilledet, mærk atmosfæren og find undervejs noget at spise, ellers kig i den restaurant-liste som Vietnam Travels har inkluderet blandt rejsedokumenterne.

Dag 3: Hanoi
Byrundtur med privat engelsktalende guide. I sætter jer på cyklerne og selvom trafikken kan virke lidt kaotisk, så lærer man hurtigt at begå sig via intuition og hensynsfuld kørsel – ligesom vietnameserne. I hjuler af sted mod Ho Chi Minhs mausoleum. Han ligger balsameret i et glassarkofag til synlig beundring af den tidligere præsident, der kæmpede for Vietnams uafhængighed mod franskmændene, japanerne og amerikanerne (Mausoleet er lukket for besøg i nogle perioder, typisk i september-november).

Her tæt ved mausoleet på Ba Dinh pladsen erklærede præsident Ho Chi Minh den 2. september 1945 Vietnams selvstændighed foran 100.000 af sine landsmænd. Dette skete ovenpå 2. verdenskrigs afslutning, og japanernes kapitulation og overgivelse af deres besættelser rundt om i Asien, herunder i Vietnam.

I lægger vejen forbi præsidentpaladset og går videre ned til Ho Chi Minhs simple pælehus, hvor strategierne mod amerikanerne og Sydvietnam blev lagt – dengang landet var delt mellem 1954 – 1975 i et kommunistisk Nordvietnam og et kapitalistisk Sydvietnam.

På billeder af præsident Ho Chi Minh er han oftest gengivet i simpel beklædning og aldrig fotograferet i pompøse omgivelser. Denne enkelthed genkender man i det pælehus af træ han fik bygget og som blot består af 3 rum. I kommer også forbi pagoden på en søjle.

Bagefter videre til Litteraturtemplet (templet Van Mieu), som blev grundlagt i 1070 og betragtes som Vietnams første universitet. Her foregik eksaminer og undervisningen i bl.a. Konfutses lære. Kun få bestod den endelige prøve og fik status af embedsmand og tilbudt job hos hoffet, mens de, som dumpede, måtte tage sig takke med mindre stillinger eller selv finde job.

Van Mieu er i dag et tempel, hvor man ærer den kinesiske filosof Konfutse. Nutidens studerende kommer her op til eksaminer og optagelsesprøver og beder om at få et godt resultat. Fortidens succesfulde studenter står indgraveret på mindetavler, der er placeret ovenpå skjoldet af figurative skildpadder. Hovederne på skildpadderne bærer tydeligt præg af den berøring fra overtroiske studerende som tror, at noget af det held og dygtighed skildpadderne repræsenterer, kan overføres til dem.

Efter frokost afsluttes dagens rundtur med en spadseretur omkring Hoan Kiem søen og videre op i de snævre handelsgader i byens old quarter.

I midten af det forrige årtusinde var det normalt at samle håndværk og salg af bestemte varetyper i samme gade. Hvert håndværk fik så at sige sin egen gade, hvor man fremstillede eller solgte en bestemt varetype og gadenavnene blev opkaldt derefter. Så i Hang Giay (Giay = papir) sælges papir, i Hang Phem fremstilles aluminiums ting og i Hang Bac (oversættes til sølv) ligger mange smykkeforretninger.

Og så fremdeles med kurve, måtter, hatte, traditionel medicin, fisk, kylling, skriveredskaber, gravstene m.m. Ikke alle gader har kunnet bevare dette særpræg den dag i dag og mere moderne erhverv har trængt sig ind med helt andre forbrugsgoder end det vejnavnene indikerer. Gåturen ender ved et gammelt, restaureret byhus, hvor der er adgang til at se hvordan det er opdelt og indrettet. I cykler til hotellet og har I resten af dagen fri. (M,F)

Dag 4: Hanoi – Halong bugten
Transfer til Halong godt 165km med toiletstop undervejs. I stiger ombord på en traditionel bygget junke (båd), og sejler ud i Halong bugten, hvor over 3.000 kalkstensbjerge rejser sig op gennem havoverfladen. Halong bugten er havets svar på fastlandets paradis. De mange kalkstensklipper skaber på en gang et både råt og blødt landskab med den grønne bevoksning på de særegne klippeformationer. De fleste klipper har fantasifulde navne angivet efter deres form: hundeøen, skildpaddeøen, de kæmpende haners ø, mands hoved øen osv. Her kommet I til at tage et utal af billeder og måske finder I et nyt motiv.

I sejler forbi fiskerfamilier, der bor i små landsbyer på vandet og der bliver mulighed for at leje en kajak og padle rundt i den normalvist rolige bugt eller komme en på lille strandbred og bade herfra. Alternativt kan man tage sig en dukkert nær båden eller bare blive ombord og lade sig fascinere af omgivelserne enten indendørs i bådens restaurant/opholdsdæk eller på det åbne dæk. Båden kaster anker i en lille klippeindhyllet bugt og mens stjernehimlen kommer frem og omformer klipperne til mørke silhuetter, kan man nyde en øl eller et glas vin. I bådens restaurant får I serveret både frokost og aftensmad. Overnatningen foregår i 2-personers kahytter med eget bad og toilet. (M,F,A)

Dag 5: Halong bugten – Ky Son
Vandets klukken mod båden og udsigt til de grønklædte kalkstensbjerge. En skøn morgen, hvor der for de friske er mulighed for at springe i vandet og tage sig lille svømmetur eller sætte sig på øverste dæk og se den gryende morgen tage sin start herude i Halong bugten.

Senere påbegyndes sejlturen hen til Sung Sot “Overraskelseshulen” – en kæmpestor grotte med stalagmitter og stalaktitter. Der serveres brunch, mens båden begynder at sejle tilbage til Halong by. Stænk en ekstra kop kaffe og gå ovenpå på øverste åbne dæk. Tag et par dybe indåndinger og sug hele dette fantastiske landskab ind på nethinden.

Omkring kl. 11.00 er I i land og kører til Ky Son, hvor I skal bo på en lodge, eller nærmere et vietnamesisk landsted. Dette specielle sted er etableret af en kvindelig vietnamesisk indretningsarkitekt fra Hanoi, som har haft en klar ide om at skabe en lodge med charmen fra tidligere tiders vietnamesisk klassiske byggestil.

Således skal man løfte fødderne godt op for at komme ind over dørtrinnet, da de traditionelt byggede huse havde et forhøjet trin ved hovedindgangen, som kunne forhindre dårlige ånder i at komme ind i hjemmet. Hele indretningen i husene og værelser er gjort med meget stilsikker hånd i forhold til valgte materialer og interiør. Hvert hus rummer 2 separate værelser med eget bad og toilet og et fælles opholdsrum.

Fascinationen rammer også én ved restauranten/opholdsrummet. Det har været en lille gammel kirke som man har købt, skilt ad og bygget op igen og så sat vinduesglas i siderne, sådan det er et meget lyst spisested, men med noget speciel atmosfære. Her indtager man sin morgenmad og også aftensmad, hvis vejret ikke er til at sidde udenfor. Der hersker en meget familiær og intim stemning på stedet med få logerende og de samme smilende værter/ansatte, som servicerer jer.

Inden aftensmad laves en lille og uformel bedeceremoni for Buddha i et tempel på lodgen som man kan (mere eller mindre passivt) medvirke til. Ikke for at I skal skifte religion, men blot for at introducere jer til de bagvedliggende tanker i udøvelse af buddhismen. Efter aftensmaden er det så føddernes tur til at blive forkælet med et varmt fodbad med ingefær, salt og medicinske urter. (Brunch,A)

Dag 6: Ky Son – Mai Chau
Har man lyst kan man sammen med den lokale instruktør lave nogle forskellige smidigheds-øvelser om morgenen på pladsen foran opholdsrummet med kirkekonstruktionen i ryggen og med udsigt til rismarker bag instruktøren. Den gode start på morgenen bliver forlænget af morgenmaden inden I skal udflugt. I cykler ad mindre stier gennem et landligt område med ris- og grønsagsmarker til Duong Lam. Både på landet og i byerne er man tidligt i gang med arbejdet, og I vil opleve at bønderne står i markerne for at vende jorden, plante, luge eller høste, når I kommer pedaltrampende forbi.

Og i Duong Lam er morgenmarkedet ligeledes godt i gang i hovedgaden, hvor interimistiske opsatte boder blander sig med små forretninger. Duong Lam er på flere måder en særlig historisk by. Den er etableret for godt 1200 år i en klassisk struktur med husene samlet og marker placeret rundt om landsbyen. Mellem huse – som er både 200, 300, 400 år gamle og bygget af laterit og mudder – cykler I på snoede veje og får en tydelig fornemmelse at være i et både levende og et historisk sted.

Duong Lam er også kendt for at være fødested for 2 konger, nemlig Phung Hung og Ngo Quyen. Særligt sidstnævnte har en stor plads i Vietnams historie, da han i 938 stod i spidsen for det oprør, der fik sendt kineserne på porten efter mere end 1.000 års besættelse. Enhver vietnamesisk by med mere end 15 veje, vil have en gade opkaldt efter ham. I besøger Ngo Quyens gravested og ærestempel og endvidere Mia pagode.

Tilbage på lodgen spiser I frokost og bagefter venter jer en omgang håndmassage (inkluderet i prisen – dog er lidt drikkepenge velset) med både limesaft og lokale urter, som skulle gøre huden smider.

Med hænder bløde som barnehud kører I med chauffør i bil gennem et mindre bjergpas til Mai Chau. I ankommer ud på eftermiddagen til den smukke Mai Chau-dal, hvor nogle af de mere end 50 etniske minoritetsgrupper i Vietnam bor. Her indkvarteres I på et i 2014-færdiggjort 3 stjernet ecolodge (hotel). Lodgen – som arkitektonisk er inspireret af den lokal etniske byggestil med små huse på pæle – lever fuldt ud op til rejsegæsters krav til faciliteter og komfort i de smukt dekorerede og lyse værelser. Charmen ved stedet og ikke mindst en hyggelig fornemmelse af at bo i lille bygd a la en minoritetsstamme, er ikke til at tage fejl af. (M,F)

Dag 7: Mai Chau
Om formiddagen pedaltramper I rundt i de billedskønne naturomgivelser mellem rismarker og kalkstensbjerge. I hilser på de lokale folk, som er på vej til markerne eller allerede står foroverbøjet og er i gang. Den mest arbejdsintensive periode med dyrkning af ris og vækst af grønsager strækker sig fra marts – november. Kommer I lige i så- eller høsttiden, opleves mange folk i markerne i gang med at udplante eller skære risstråene, hvilket kræver megen woman- og manpower. Oftest står 4-8 personer i en linje og stikker rødderne i jorden overdækket med vand, eller skærer stråene med segl.

I kommer ligeledes i gennem en række landsbyer og gør stop, når I støder på noget opsigtsvækkende eller særligt lokalt. Kontrasten fra det moderne Hanoi er slående og på sin vis fascinerende. Her i den grønne Mai Chau-dal lever minoriteterne Muong og Hvid Thai’erne, et stille og simpelt liv, der på flere måder minder om en livsstil, der for os

ligger hundrede år tilbage. I pælehusene bor flere generationer sammen – i nogle af husene med husdyr under gulvbrædderne. Frokost undervejs.

Om eftermiddagen er I tilbage på lodgen, og her kan deltage i et lille madlavningsintro, lære at væve efter traditionel vis eller bare at slappe af og nyde stedet. Er vejret til det kan man tage nogle svømmetag i poolen. (M,F)

Dag 8: Mai Chau – Hoi An
Formiddagen er på egen hånd. Her kan I gå eller cykle ud og opleve de nærliggende småbyer og landområder. Man plejer som regel at støde på noget undervejs som vækker ens nysgerrighed, og der er tid til at stoppe op og forsøge at konversere lidt med de lokale, som helt sikkert synes, at det er sjovt at snakke lidt med en “Tay” (vesterlænding), og høre lidt om hvad I laver.

Efter check-ud og frokost bringes I til Hanoi lufthavn og flyver til Midtvietnam. I afhentes i lufthavnen og kører til Hoi An. Med rejsens ophold i Hoi An, er I kommet til en af Vietnams mest charmerende byer. I de snævre gader i det gamle kvarter finder man fortsat de klassiske 1 og 2 etagers købsmandsgårde, forsamlingshuse og templer. Disse blev bygget af lokale og udenlandske handelsfolk, der begyndte at bosætte sig og drive forretning her.

Dengang mellem 1500 – 1800-tallet var Hoi An en livlig stad, hvor udenlandske skibe kom sejlende til, fra Kina, Japan, Frankrig og Portugal, og handlede alt fra krydderier, tekstiler, keramik og meget andet. Restauranter, cafeer, gallerier, håndværksbutikker og skræddere driver nu forretning i disse historiske rammer, og skaber en utrolig hyggelig og intim stemning. (M,F)

Dag 9: Hoi An
Fridag til at snuse rundt i de charmerende stræder mellem de historiske huse. Man når muligvis ikke langt førend man vælger at droppe ind på en de små cafeer eller the-huse. Fra cafebordet kan betragte gadelivet og summe lidt over om man skal have syet lidt til garderoben hos en af byens mange skræddere, købe en souvenir i artifacts-butikkerne eller et af de små gallerier. I the- og kaffebarerne kan man også købe noget af Vietnams gode eget producerede the og kaffe. I kan også kigge indenfor i nogle Hoi Ans traditionelle købmandsgårde og de etniske handelsfolks forsamlingshuse. Alternativt kan man tage en halv eller en hel dag på stranden. (M)

Dag 10: Hoi An
I transporteres til et sted ikke langt fra hotellet til cykelturens startpunkt. Her skifter I til cykel og pedaltramper af sted i en mindre gruppe. Denne 6 timers / 10 kilometers udflugt foregår i et adstadigt tempo, og kommer gennem private boligkvarter og ud i de landlige åbne omgivelser på mindre veje og stier med udsigt til rismarker, fiskedamme og rejefarme. Megen motoriseret trafik er her ikke.

I får indblik i de lokales daglige gøren og laden, når der gøres holdt ved et lille bådbyggeri og ved private hjem, hvor et eller to familiemedlemmer er i gang med træskærerarbejder og røgelsespinde. Ligeledes gøres stop, når I i løbet af cykelturen passerer noget af lokalt kolorit, f.eks. folk i gang med at forberede lokale specialiteter til salg på markedet, landarbejdere der graver jordnødder op eller høster grønsager, fiskere som reparerer deres net eller et familiemedlem som tørrer ris på terrassen.

Ved udflugtens sidste cykelstop kommer I til et traditionelt bygget hus, og oplever hvordan en privat familie bor. I bliver introduceret til nogen af de familiære gamle skikke, hvoraf nogle fortsat holdes i hævd. Bl.a. diskuteres vigtige beslutninger fortsat ved bordet foran altertavlen med billeder af tidligere familiemedlemmer. Ad den vej informerer man de afdøde forfædre, hvis sjæl befinder sig omkring huset, og får deres accept omkring vigtige beslutninger i familien. I spiser en god frokost i disse private rammer, inden I sejler tilbage til cykelturens startpunkt, hvorfra I transporteres i bil tilbage til hotellet. (M,F)

Dag 11: Hoi An – Hue
Efter at have fyldt mavesækken med morgenmad afsted i bil til Hue. Byen bærer et tydeligt royalt præg med de mange bygningsværker skabt af de 13 kejsere i Nguyen-familien, som flyttede hovedstaden fra Hanoi til Hue mellem 1802 – 1945. Den første kejser Gia Long indledte 1805 opførelsen af citadelkomplekset, som efterfølgerne i de næste 140 år byggede videre på og udvidede, og som UNESCO i 1993 kategoriserede som World Heritage Site. Hue er samtidigt et religiøst og kulturelt arnested for mange musikere, kunstnere og malere, og der findes en del museer og mindre gallerier i byen.

Efter frokost op på sadlen og forhjulet rettet mod sydvest. For eftermiddagens rejseprogram siger visit af mausoleerne for to af kejserne i Nguyen-dynastiet, Khai Dinh og Minh Mang. Alle gravmonumenter ligger sydvest for Hue by iht. symbolikken i at solnedgangen i sydvest markerer livets afslutning. Konstruktionen af mausoleet havde stor betydning og de fleste af kejserne gik i gang med byggeriet lang tid før de kunne forventes at dø.

Baggrunden var bl.a. at kejserne ville sikre sig at mausoleet blev af vis størrelse og af en vis prægtighed, der ville sikre dem et fysisk og dedikeret eftermæle. Samtidigt skulle der også være et rimeligt sted at opholde sig for de mange efterladte koner og elskerinder (konkubinerne), som var forpligtet til at holde og pleje kejserens gravsted.

Khai Dinhs mausoleum er arkitektonisk inspireret af europæisk klassisk byggestil med symmetriske linjer, men virker en smule bombastisk i dette bakkede grønne landskab 8 km fra Hue. Byggeriet var både dyrt og lang tid undervejs, da nogle materialer blev bragt hertil fra Kina, Japan og Frankrig. Først 5 år efter hans død stod det endeligt færdigt, hvilket man forstår når man ser dekorationen og detaljerne i hans ærespalads “Thien Dinh”.

Minh Mangs høje produktivitetsniveau udmøntede sig også i 142 børn med sine 33 koner og 107 konkubiner. Der findes i dag en risbrændevin opkaldt efter denne kejser netop med henvisning til hans høje ydeevne. Herefter ruller I tilbage til Hue midtby. (M,F)

Dag 12: Hue
Sammen med guiden af sted på 2 hjul på en jævn 5 kilometres tur til Thien Mu pagoden. Her får man et godt indblik i munkenes liv og stifter bekendtskab med Vietnams største trosretning buddhismen.

Pagoden har på flere måder en særlig betydning. Lykke-og-Nåde-tårnet er byens vartegn og flere protestaktioner mod forskellige tiders politiske styrer har haft sit udgangspunkt her – bl.a. kørte munken Thich Quang Duc i 1958 til Saigon og i protest mod den religiøse undertrykkelse brændte sig selv af i et gadekryds med verdenspressen som vidne. Den blå Austin han kørte i står udstillet i garagen.

I hjuler videre til den indre kejserby, der er omgivet af 2,5km lang og 6 meter høj mur. Mens kejserdømmet eksisterede, var det kun kejserfamilien, hoffets ansatte og særligt inviterede, der havde adgang til den indre kejserby.

Bag muren finder man mange smukke bygninger, der giver én fornemmelsen af den tidligere royale storhedstid, den højeste harmonis palads (kejserpaladset), de store ritualers gård (æresgården), det royale teater, kejserfamiliens private huse, ærestempler m.m. Stedet har summet af aktivitet – alt sammen i bestræbelserne på at servicere kejserfamilien og opfylde deres til tider specielle ønsker om hint og dit.

Skæbnen for de 13 kejsere i Nguyen-dynastiets tid har været vidt forskellige. Nogle har regeret egenhændigt og succesrigt i flere årtier, andre er blevet kuppet efter få dage på tronen af magtfulde embedsmænd eller familiemedlemmer, mens flere kejsere har måttet lide den tort at opleve de franske kolonister langsomt udhule deres magtbeføjelser og indskrænke det geografiske territorium kejseren bestemte over.

Efter det franske kolonistyres fald i 1945 måtte den sidste kejser Bao Dai abdicere, tvunget af kommunistiske sejrherrer, som ikke ønskede en royal kransekagefigur for deres socialistiske styre. I spiser frokost i en tidligere officerbolig, der ligger i kejserbyen lige i nærheden af paladset.

Om eftermiddagen er der tid på egen hånd. Kvartererne i Hue har sine klare forskelligartede arkitektoniske fingeraftryk. De høje mure og voldgravene omkring kejsercitadellet giver et klart royalt udtryk, mens området omkring jeres hotel bærer et tydeligt fransk aftryk og de private boligkvarterer lige uden for bycentrum en helt tredje byggestil.

Tag en spadseretur fra hotellet mod banegården gennem det franske kvarter, gå på det livlige marked Dong Ba eller indsnus atmosfæren i de vietnamesiske bydele, eller snup en lokal Huda-øl på en af byens udendørscafeer beliggende ned til Parfume-floden.

Har I lyst, kan I cykle med guiden sidst på eftermiddagen en tur rundt i kejsercitadelområdet. Her ligger et privat boligkvarter, hvor kejserens ansatte boede. Denne stemningsfulde bydel – mellem den indre og ydre citadelmur – virker nærmest som en by i byen. (M,F)

Dag 13: Hue – Mekongdelta
I bil bringes I til lufthavnen, hvorfra I flyver til Ho Chi Minh City, hvor I møder jeres chauffør i ankomsthallen. Først med bil og så båd til Mekonglodge i Mekongdeltaet, som i folkemunde kaldes Vietnams riskammer.

Baggrunden er at man kan så og høste ris 3 gange om året grundet de høje temperaturer og de mange nærende mineraler i Mekongfloden. Ris er den vigtigste ingrediens i vietnamesisk madlavning, og en stor del af den ris, befolkningen i hele landet spiser, kommer herfra.

Ved bådankomsten til lodgen er det som om man træder ind en tropisk botanisk have. Her står eksotiske planter og blomster overalt og laver en frodig grøn kulisse omkring de 1-etages bunglows, hvor I skal bo.

Stedet og værelserne lever op til den komfort, som man kan forvente af et 3 stjernet hotel mht. plads, renlighed, eget toilet/bad og aircondition på værelserne.

Efter frokost på lodgen cykler I ud i det landlige deltaområde, hilser på de lokale og passerer arbejdende folk i rismarkerne og andre små entreprenører i sving på gårdspladsen foran huset. I gør et par stop undervejs, og får hurtigt fornemmelsen af at tempoet og stemningen på landet står i skærende kontrast til livet i de vietnamesiske byer.

Folkene her har måske nok et simpelt liv, men de klarer sig og har rolig tilværelse her, og man foranlediges til at spørge hvad de har så travlt med i byerne.

I er tilbage på lodgen sidst på eftermiddagen, hvor et bad og aftensmaden venter. Og hvad er mere vietnamesisk og hyggeligt end at sidde her udendørs en tropeaften i Mekongdeltaet med udsigt til floden. (M,F,A)

Dag 14: Mekongdelta
Fra morgenmadsrestauranten kan man skimte floden gennem den grønne bevoksning. Mekongfloden er godt 4.000km undervejs fra dens udspring i Tibet til den rammer Vietnam og deler sig i 9 mindre floder. Man vurderer at omkring 75 mio. mennesker i henholdsvis Kina, Laos, Thailand, Cambodia og Vietnam lever af floden med fiskeri, transport og flodens vand til dyrkning af marker.

Der arrangeres en bådtur til Cai Be, som har et lille flydende marked, hvor frugt og grønt købes og sælges mellem de vippende både, eller bringes på land for at blive kørt til markederne i storbyen Ho Chi Minh City. Nogle af disse frugtbåde fungerer også som familiens hjem og man regner med at omkring 5 % Mekongdeltaets befolkning lever på vandet – enten i disse transportbåde, på pælehuse eller flydende hus.

I gør også hold ved et mindre familieforetagende som fremstiller forskellige typer frugtslik, og der bliver mulighed for at smage karameller lavet af kokosnød og popcorn af ris.

Senere sejles ind i en mindre biflod, hvor I kommer over i en mindre sampan, en slags robåd som tager jer ind i en mindre stikflod og tæt på lokallivet. Der er en sampanfører til at ro for jer – de fleste ror med hænderne, men nogle steder i Vietnam kan man faktisk opleve at folk have fødderne på årerne i en lidt mere spøjs og tilbagelænet kropsposition.

I besøger og kommer indenfor i et traditionelt bygget Mekong-hus, hvor samme familie har været bosiddende i generationer. Her spises også en dejlig frokost, inden I tager båden tilbage til lodgen, hvor I om eftermiddagen pedeltramper nogle timers cykeltur ud i området på anden rute end dagen før. (M,F,A)

Dag 15: Mekongdelta – Ho Chi Minh City – Afrejse
Efter morgenmaden tager i båden til havnekajen, hvor jeres chauffør venter og kører jer til Ho Chi Minh City. Her er tid til at opdage lidt af metropolen inden I sidst på eftermiddagen eller om aftenen bringes til lufthavnen, hvor I flyver hjem.

Boat 4

Gå stemningstur i bycentrum f.eks. forbi den amerikanske ambassade, det gamle franske posthus, Notre Dame katedralen, paladset for de sydvietnamesiske præsidenter og det centrale Ben Thanh Marked, som alle ligger i en radius på 1½km. Fald ind på en juice- eller kaffebar og nyd en drik med udsigt til det hektiske gadeliv. (M)

Skulle I ønske guidet sightseeing og 1 nat, måske 2 nætter i Ho Chi Minh City eller ønskes nogle dages badeferie ved nogle af Sydvietnam dejlige strande, så kan turen nemt forlænges. Ring og spørg om mulighederne.

Dag 16: Ankomst Danmark
Flyankomst til København eller provinsen.

Vi rejser drømmene

Scroll to Top

Vietnam &
Cambodja

18 dages rundrejse

  • Erfaren dansk rejseleder som boet i Vietnam.
  • De bedste attraktioner i største byer.
  • Lokale kulturrige aktiviteter.
  • Centrale 3+ og 4 stjernet hoteller med by-livet lige ved døren.

Spørgsmål til en rejse ?

KONTAKT os på telefon eller mail

Vi rejser drØmmene

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.