Topmenu

Dagsprogram

SIEMREAP - PHNOM PENH - TATAI - SIHANOUK VILLE

16 dages rundrejse i Cambodja

Cambodja Klassisk

Dag 1: Afrejse Danmark
Flyafgang fra København eller provinsen.

Dag 2: Siem Reap
Ankomst til Siem Reap, kendt for stedet med Angkor-templerne – et 30 km² stort område der rummer mere end 50 templer opført over en 600-årig periode. Mange af templerne rummer en sand uovertruffenhed og er et bygningsmæssigt bevis på Khmer folkets storhed fra 9. – 15. århundrede.

Med Angkor-rigets fald rykkede de fleste Khmerfolk teltpælene op, drog sydpå til Phnom Penh og Angkor-templerne blev glemt. Således blev stedet lidt tilfældigt genopdaget af eventyreren Henri Marhot i 1868, da han nærmest faldt over tempelruinerne på hans explorer-tur rundt i Cambodja. Med hans beretninger om stedet blev den internationale opmærksomhed vakt, og siden da er Angkor-templerne oftest blevet kaldt verdens 8. vidunder.

I løbet af de kommende dages ophold, skal I se de største og vigtigste af templerne. I dag kan I gå en afslappende gåtur i centrum og få et indtryk af Siem Reap. Og hvad er mere nærliggende her i godt 30 graders varme end at slå sig ned på en cafe under en elektronisk vifte og få en kold Angkor-beer eller en god frugtjuice. I finder ligeledes nemt et spisested i centrum, eller kan kigge i den restaurantliste, som Vietnam Travels har sendt sammen med turens øvrige rejsedokumenter.

Dag 3: Siem Reap
Med guide og i et behageligt tempo i motorcykelrickshaw (muligt i bil) afsted til de mest betydningsfulde templer. De er bygget mellem år 800 – 1400, da Khmer-imperiet var et af de mest magtfulde i Sydøstasien. I denne storhedstid var Siem Reap en slags hovedby, og man mener, at der har levet omkring 1 million mennesker her, og at beboelsesområdet geografisk var på størrelse med nutidens New York.

Et tagdække sørger for at skygge, og lidt oppe i fart gør motorcykelrickshaw Cambodjas varme til en let brise. I sidder behageligt på puder og med rygstøtte, og kan betragte både turister og lokale, som er i gang med dagens program og gøremål. I gør stop ved Angkor Thom Sydport, Baphuon, Elefanternes terrasse, Bayon, Thommanon og Chau Say Tevoda.

De blev primært skabt af egenrådige konger, der havde pondus til at få iværksæt store tempelbyggerier i forsøget på at tilbede hinduistiske og buddhistiske guder, og at overgå fortiden og imponere nutiden.

Nok har disse konger været diktatoriske, men det er alligevel tæt på at overgå fantasien, hvad disse magthavere har kunnet skabe for mellem 600 – 1000 år siden. Både størrelsen og i nogle af stederne også detaljerigdommen er imponerende. Lige fra madlavning, fornøjelse med brætspil og dans til krigsslagene mod fjendtlige naboer, er hugget ind i stenen. Og fortsat tydelige her mere end et halvt årtusinde senere.

Bagefter er det så tid til at tabe kæben, når I besøger Angkor Wat – Sydøstasiens største religiøse bygningsværk og bestemt et af verdenens menneskeskabte vidundere. Angkor Wat er ganske enkelt et uovertruffent tempelkompleks – et symbol som indgår i Cambodjas nationalflag og en kilde til national historisk stolthed, da Khmerne engang var det store folk i Sydøstasien.

Aftensmad med Apsara-optræden på en scene i restauranten. Apsara er en meget yndefuld, cambodjansk folkedans/teater-optræden med korte dansestykker, som referer til historien, dagligdagslivet og kærlighedsromancer. Alternativt kan I vælge aftensmad med efterfølgende forestilling i cirkus-akrobatik, hvor voksne atletiske gymnaster laver akrobatiske numre i international klasse. (M,F,A)

Dag 4: Siem Reap
Let cykeltur med guide ud gennem forstæderne og ud det landlige opland. I får et indblik i livet på landet. Et stille liv som står i kontrast til leben der udspiller i Cambodjas store byer,

men omvendt også en tilværelse som synes i hak med den landlige idyl. I passerer huse med store forhaver med frugttræer og grønsagsbede til at forsyne familien, eller dyrkes med salg for øje. En forælder eller en bedsteforælder er i gang med huslige sysler på gårdspladsen og passer på husets mindste børn. Opdager de små poder, at I kommer pedaltrampende forbi, så vil I nok høre dem råbe et “Hallo” efter jer.

I cykler på mindre veje omkring landsbyboernes jordlodder hvor primært ris og grønsager dyrkes. Særligt høst af ris kræver megen manpower, og er hårdt arbejde. Billedet af gamle dage i Danmark med mange mennesker i markerne ved indsamling af afgrøder bliver gengivet her i Cambodja. Oftest med mellem 5 til 10 personer på en linje skærer de med segl sig vej gennem rismarkerne i stærk solskin og 30 – 35 graders varme.

Overtro har et stærkt tag i cambodjanere, som tror, at guder og ånder har medindflydelse på deres skæbne her på jorden. I landsbyernes templer og pagoder beder de til overjordiske skabninger, og får munkens velsignelser i henhold til at bringe lykke til familien og give vand og vejr til et godt høstudbytte. I stopper op, når I støder på noget som giver indblik, en lokal pudsighed eller ting lokalguiden vil introducere jer for.

Til sidst drejes forhjulet mod bycentrum og I ender ved frokostrestauranten, hvor I får noget godt til maven. Bagefter hjuler I til hotellet og har resten af eftermiddagen og aftenen til egen disposition. (M,F)

Dag 5: Siem Reap

Mange af Angkor-templerne er uovertrufne i deres skønhed, og sammen med guiden besøges i dag Preah Khan, Pre Rup, Ta Nau, Banteay Samre og det lyserøde lavastenstempel Banteay Srei. Sidstnævnte tempel rummer nogle af de flotteste og mest dekorative relieffer og er en bygningsmæssig juvel for Angkor-perioden. Meget samstemmende med ovenstående karakteristika betyder Banteay Srei “Kvindernes Citadel”.

Historikere, arkæologer og museumsfolk har spekuleret i, hvordan Khmerfolket fik transporteret de store stenblokke fra Koulen-bjerget til tempelpladserne. Her har bygningsarbejdere forarbejdet stenene, så de passede til næste “byggebrik” i templet. Man har gættet på at mennesker, elefanter og andre dyr har trukket og skubbet stenene.

Men for ganske nyligt ændrede man denne teori, da man opdagede at vandkanalerne var langt mere omfangsrige end eksperterne hidtil havde antaget. Således anslår man nu at stenene er blevet bragt af vandvejen. Samtidigt skaber et større kanal- og vandingssystem grobund for samtidigt at fastsætte et både langt større beboelsesområde og højere indbyggertal end man hidtil havde forstillet sig.

Udflugten kommer også til jungletemplet Ta Prohm, hvor træerne nærmest er vokset hen over bygningen og på sin vis tilbageerobret den plads, som tidligere civilisationer ryddede af junglen til at bygge templet. Ta Prohm var location for nogle af optagelserne til filmen Tomb Raider med Angelina Jolie i hovedrollen. (M,F)

Alternativet til dette program dag 5 er en heldagstur i bil til de fjerntliggende templer Preah Vihear (200km fra Siem Reap) og Koh Ker, som blev bygget af nogle af kongerne i Angkor-tiden, og som vil manifestere sin magtposition og i en periode rykkede hovedbyen væk fra Siem Reap.

Preah Vihear kan karakteriseres som Angkor Wat’s lillebror, et fantastisk tempel med en spektakulær placering på toppen af et bjergplateau godt 500meter over det omkringliggende lavland. (Tillægspris ved udflugt til Pheah Vihear og Koh Ker: 1.015/person ved 2 personer & 630/person ved 4 personer).

Dag 6: Siem Reap – Phnom Penh
Chaufføren kører fra hotellet til lufthavnen, hvorfra I flyver til Phnom Penh, der lidt kækt kaldes Asiens Paris. Der synes dog på flere punkter at være en rimelighed i denne sammenligning. Phnom Penh var den franske hovedby i Cambodja under den franske besættelse fra 1893-1953, og store bygninger såsom posthuset, banegården, nationalmuseet og villaer til byens pinger blev bygget i den franske kolonistilsarkitektur, og står i dag smukt restaureret som en del af gadebilledet i centrum.

Men også stemningen om aftenen med de små cafeer og udendørs spisesteder i gaderne ned mod floden og terrasse-restaurationerne på 2. og 3. etage på selve Sisavoth Boulevard der løber parallelt med Ton Le Sap floden, bidrager til sydøstasiatisk bohemisk atmosfære sidst på dagen. Phnom Penh har et højt niveau, når det kommer til caféer, restauranter, vin- og cocktailbarer. Et ophold her kan næsten ikke undgå også at blive en gastronomisk oplevelse. Efter flyankomst bringes I til frokoststedet i centrum.

Men også stemningen om aftenen med de små cafeer og udendørs spisesteder i gaderne ned mod floden og terrasse-restaurationerne på 2. og 3. etage på selve Sisavoth Boulevard der løber parallelt med Ton Le Sap floden, bidrager til sydøstasiatisk bohemisk atmosfære sidst på dagen. Phnom Penh har et højt niveau, når det kommer til caféer, restauranter, vin- og cocktailbarer. Et ophold her kan næsten ikke undgå også at blive en gastronomisk oplevelse. Efter flyankomst bringes I til frokoststedet i centrum.

Eftermiddagens 2 sightseeingsteder bevidner Cambodjas histories mørkeste kapitel – nemlig tiden under Khmer Rouge. I vil besøge henrettelsespladsen Choeung Ek uden for Phnom Penh, som er bedre kendt under navnet Killing Field. Choeung Ek var den plads hvorfra fangerne fra det berygtede torturfængsel Toul Sleng blev ført ud for at ende deres dage på bestialsk vis. Killing Fields er i dag et fredfyldt område, hvor man har opført et af de mest kendte monumenter til minde om ofrene.

Efter Killing Field kører I igen ind mod byen og til Toul Sleng fængselsmuseum, hvor Khmer Rouge-regimet med Pol Pot i spidsen torturerede og dræbte tusindvis af cambodjanere i perioden 1975 til 1979, og hvor hvert eneste offer blev dokumenteret ved et profilbillede. Toul Sleng viser ondskaben, der omgav styret, i alt sin nøgenhed.

Fængselsmuseet vil efterlade én med et følelsesladet indtryk, men samtidig med en historisk virkelighedsnær forståelse af Khmer Rouge’s brutale eftermæle. (Ønsker I ikke at se disse 2 barske historie-steder, så kan man kørt til check-in på hotellet, og har eftermiddagen på egen hånd).

Aftenmaden indtages på den berømte Foreign Correspondance Club (FCC). Det var stedet hvor udenlandske journalister, forfattere og diplomater hang ud indtil De Røde Khmer indtog Phnom Penh i 1975 og gav besked på at alle ikke-cambodjanere skulle forlade landet. Ofte fik journalister nys om historier her eller en off-the-record kommentar til aktuelle emner. (M,F,A)

Dag 7: Phnom Penh
Sammen med guiden starter I med besøg af kongepaladsområdet, hvor der adgang for offentligheden til nogle af de royale gårde. Her finder I et hus med udstilling af kongeligt habengut og 7 fine hel-klæder i forskellige farver, som tidligere blev båret i overensstemmelse med hvilke dag i ugen det var. Der er også muligt at kigge ind i kronningshallen, hvor Cambodjas nuværende kong Sihamoni officielt overtog tronen i 2004.

Det royale og politiske liv er på mange måder fedtet sammen i Cambodja. Således har den forrige konge (Sihamoni’s far) siddet på tronen både før og efter han abdicerede for at sætte sig stolen som regeringsleder tilbage i 1960’erne. Og flere medlemmer af kongefamilien er i dag aktive i forskellige politiske partier.

På muren i den næste store gårdsplads kan man se vægmalerier på Cambodja mytologiske historie. Med inddragelse af drager, slanger og eventyrlige figurer, som har hjulpet fortidens cambodjanske krigsherrer og folk i

kamp, banes vejen for til nutidens Cambodja og kongefamilie. På denne plads står flere stupaer rejst til minde om afdøde medlemmer af den royale familier. Her ligger også Sølvpagoden med mange forgyldte afstøbninger af Buddha og andre ædle gaver givet til kongefamilien.

I ligger vejen forbi Nationalmuseet, der rummer den fineste skulpturkollektion fra Khmertiden, inden I fortsætter i cykelrickshawen gennem gaderne. Siddende i passagersædet glider byens trafik let uden om, mens I passerer nogen af byens ikoniske bygninger, hvoraf mange er levn fra den franske kolonitid i Cambodja mellem 1893-1953, Le Royal hotel, banegården og nationalbiblioteket og Wat Phnom.

Frokost på Romedeng, som er en restaurant med et socialt formål. Her uddannes unge cambodjanere fra fattige kår – herunder også tidligere gadebørn – til at kunne arbejde i fremtiden som tjenere og kokke samtidig med, at de sikres en skolegang. Romedeng, der er startet af to franskmænd, er berømt for sin genintroduktion af Khmer køkkenet med et tvist af fransk gourmet og elegance. Efter at have tanket maven op, har I tid til selv at gå rundt og opdage hovedstaden. (M,F)

Dag 8: Phnom Penh
Cambodjansk mad er tit delikat og har varierede smagsnuancer med brug af både tørrede krydderier og forskellige urter. I dag står den på madlavningskursus med kokkeinstruktør. I bringes til en restauration i byen, hvor I sammen med andre tilmeldte deltagere går på det lokale marked, og bliver præsenteret for nogle af de ingredienser som anvendes i cambodjansk mad.

Efter markedsbesøget kommer I til kokkeskolen, hvor I med hver jeres køkkenelementer (koge- og stegeplader) selv tilbereder nogen cambodjanske retter under kyndig instruktion fra den engelsktalende kok. Ud over kokken vil der være et par assistenter til at give en hånd med.

Mange cambodjanske retter har et friskt smagsudtryk, hvilket bl.a. skyldes de friske grønsager og krydderurter som anvendes i madlavningen. Desuden bruges oftest en skvis frisk limesaft og en sjat fiskesovs til at give maden et smagsmæssig kolorit. Efter at have skåret, snittet, hakket, steget og kogt, så kan man velfortjent spise den gode mad i det tilstødende restaurantlokale med en kold øl til eller en frisklavet frugtjuice. (M,F = Maden fra madlavningskurset)

Er man ikke vild med at skulle kokkere i sin ferie, tilbyder vi alternativt en streetfoodtur – en kombineret udflugt hvor I spiser og prøvesmager cambodjanske specialiteter på mindre restauranter og kommer rundt og oplever bystemningen i de lidt mindre gader. (Ingen merpris)

Dag 9: Phnom Penh – Tatai
Først i bil godt 4 timer til det vestlige Cambodja, hvor få rejsende finder hen, og så med båd godt 25 minutter ind i junglen. På vej ad flodvejen gennem den stadig tættere skov, når I lige at tænke hvad man mon kan overnatte i her så langt væk fra civilisationen. Men når 4 Rivers Floating Lodge kommer til syne, så forsvinder denne bekymring og erstattes af en umiddelbar fascination.

I et blødt flodsving er i alt 12 store afrikanske safaritelte installeret på vandet i forlængelse af hinanden og forbundet med en bred gangbro. Hvert luksuriøse safaritelt er placeret på et flydende plateau. Indvendig tilbyder de 45m2 store rum plads til indretning af både seng, sofagruppe, chaiselong stol, klædeskab og stort separate toilet/baderum.

Man kan gå hele vejen rundt om sit telt og sætte sig i stole eller i liggestole på en større privat terrasse og betragte floden og den frodige tilvoksede flodbred.

At sidde her i de sene eftermiddagstimer, fornemme junglens lyde og åndedræt, og lade roen indfinde sig, er noget man gør alt for sjældent. I midten af lodgen er et større opholdsområde og restaurant placeret. Her kan I spise indendørs og udendørs både om dagen og om aftenen, da der tændes op for behageligt aftenlys når mørket falder på. (M)

Dag 10: Tatai
Den første tanke I får, når I vågner, er om man fortsat befinder sig på dette unikke overnatningssted på floden midt i Moder Natur, eller om det bare var en drøm. Afsløringen kommer når I trækker gardinerne fra og har en udsigt til den rolige flod og et eksotisk grønt dække af jungletræer og frodig bevoksning.

Hop til tilbage i sengen og nyd synet herfra, eller tag morgenkåben på og sæt jer ud på terrassen og betragt den gryende morgen tage sin begyndelse. Hør fuglene vågne når lyset for alvor trænger skumringen væk. Ideen om at man befinder sig et sted hvor Tarzan og Jane kunne have levet bag første trærække bag flodbredden er ikke fjern. Og vil man som dem morgenbade, ja så er det blot at tage badetøjet på og hoppe ud i den rene og lidt kølige flod.

Efter en god morgenmad kan I tilmelde jer forskellige udflugter og aktiviteter som lodgen tilbyder. Guidede kajakture på Tatai-floden, bådture ud i området, eller gåture ind i regnskoven, som virker næsten jomfruelig.

Flere wildlife-organisationer har fastslået at de stort set uberørte områder her omkring Kardemommebjergene er opholdssted for bl.a. den indokinesiske tiger, den asiatiske elefant og det javanesiske næsehorn. Chancen for at se disse sky dyr er minimal, mens der er større sandsynlighed for at se forskellige fugle og sommerfuglearter, og er man heldig en flok gibbon eller langur-aber. (M)

Dag 11: Tatai – Sihanoukville
I tager afsked med denne naturskønne perle og sejler op ad floden, hvor chaufføren venter på jer ved flodlejet. I bil til Sihanoukville, som er Cambodjas bedste badeby – beliggende lige ud til den Thailandske bugt.

Landets 440km sydlige kyststrækning fra Koh Kong, over Sihanoukville til Kep er blevet anerkendt som værende medlem af “Most beautiful bays in the World Club”. Så rigtig lækkert vand ved fine strande findes her, og dermed god mulighed for at slappe af, nyde solen og stranden nogle dage inden hjemrejsen og hverdagen melder sig. (M)

Dag 12-13-14: Sihanoukville
Fridage. (M)

Dag 15: Sihanoukville – Phnom Penh – Afrejse
Fri indtil I afhentes og køres til Phnom Penh lufthavn. Afrejse mod Danmark. (M)

Dag 16: Ankomst Danmark
Flyankomst til København eller provinsen.

Vi rejser drømmene

Scroll to Top

Vietnam &
Cambodja

18 dages rundrejse

  • Erfaren dansk rejseleder som boet i Vietnam.
  • De bedste attraktioner i største byer.
  • Lokale kulturrige aktiviteter.
  • Centrale 3+ og 4 stjernet hoteller med by-livet lige ved døren.

Spørgsmål til en rejse ?

KONTAKT os på telefon eller mail

Vi rejser drØmmene

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.