Topmenu

Dagsprogram

HANOI - HALONG BUGTEN - DALAT - NHATRANG - HO CHI MINH

15 dages rundrejse fra Nord til Sydvietnam

Vietnam med børn

Dag 1: Afrejse fra Danmark
Udrejse fra København eller provinsen.


Dag 2: Ankomst Hanoi
I ankomsthallen i Hanoi lufthavn står chaufføren med jeres navn på et skilt, hjælper jer ud til bilen/minibussen og kører jer til hotellet i bycentrum. Man er altid en smule spændt på, hvad vil være de første indtryk i et nyt rejseland og umiddelbart vil man opleve Hanoi som en meget levende by.

Mange mennesker har deres daglige gøren og laden ude på gaderne. Her kommer kvinder i vuggende gang med bambusåg med kurverne fyldt med frugt, grønsager eller to store gryder, hvorfra der laves og sælges varme retter. Skomagerne, cigaretsælgerne, gadekøkkener, små cafeer og brødkoner behøves ikke mere end 1 – 2 m2 til deres lille forretning på fortovet.

Denne virak af udendørs arbejdende folk blander sig med moderne klædte unge på små motorcykler talende i mobiltelefon og som sammen med de høje bygninger i Hanois udkant indikerer at den økonomiske vækst og modernitet gør sig gældende i de vietnamesiske storbyer.

Samtidigt rummer Hanois bymidte en forunderlig arkitektur. Her står de franske palæer, brede boulevarder og byens grønne åndehuller i kontrast til buddhistiske pagoder, snævre gyder og smalle, aflange huse – sidstnævnte iht. tidligere tiders ejendomsbeskatning med udgangspunkt i husets bredde. Efter hotel check-in er resten af dagen på egen hånd. Enten kan man slappe lidt af på hotelværelset eller tage en spadseretur rundt og fornemme byen.

Dag 3: Hanoi
Fri indtil midt på eftermiddagen. Behovet for søvn kan være meget forskelligt afhængigt af hvor meget man fik sovet på flyturen til Vietnam og hvordan kroppen/hovedet reagerer på tidsforskellen mellem Danmark og Vietnam (Vietnam er 6 timer foran Danmark i vinterhalvåret og 5 timer foran i sommerhalvåret). Derfor starter I først med et mindre program om eftermiddagen og kan sove til op ad formiddagen, hvis der er behov for dette. Dermed får I en rolig og god start på turen.

Ud på eftermiddagen afhentes I af guiden og skal I cykelrickshaw rundt i den gamle bydel. I midten af det forrige årtusinde var det normalt at samle håndværk og salg af bestemte varetyper i samme gade. Så i Hang Giay (Giay = papir) sælges papir, i Hang Phem fremstilles aluminiums ting og i Hang Bac (oversættes til sølv) ligger mange smykkeforretninger. Og så fremdeles med kurve, måtter, hatte, traditionel medicin, fisk, kylling, skriveredskaber, gravstene m.m. Ikke alle gader har kunnet bevare dette særpræg frem til i dag.

Cykelrickshaw erstattes af fødder, og I går igennem nogle af de snævre handelsgader, hvor meget af familieforretningernes salg og fremstilling foregår på fortovet og i butikkerne i forhuset. Her er også små gallerier, hyggelige restaurationer og kaffebarer. Jeres endestation er vanddukketeatret, hvor I skal se en forestilling.

Vanddukketeater er en over 1000 år gammel unik vietnamesisk teaterform, som blev udviklet af bønderne. I landdistrikterne omkring Hanoi var mellem såning og høst i gamle dage, tid til fornøjelse. Og landfolket underholdt bl.a. hinanden med vanddukketeater, hvor scener fra dagligdagen og historiske begivenheder blev humoristisk gengivet. Bagefter til aftenmadsrestauranten, hvor I får noget godt at spise inden guiden bringer jer tilbage til hotellet. (M,A)

Dag 4: Hanoi
Byrundtur med privat engelsktalende guide. I bliver afhentet på hotellet af guiden og chaufføren og kører til Ho Chi Minhs mausoleum. Han ligger balsameret i et glassarkofag til synlig beundring af den tidligere præsident, der kæmpede for Vietnams uafhængighed mod franskmændene, japanerne og amerikanerne (Mausoleet er lukket for besøg i nogle perioder, typisk i september-november).

Her tæt ved mausoleet på Ba Dinh pladsen erklærede præsident Ho Chi Minh den 2. september 1945 Vietnams selvstændighed foran 100.000 af sine landsmænd. Dette skete ovenpå 2. verdenskrigs afslutning, og japanernes kapitulation og overgivelse af deres besættelser rundt om i Asien, herunder i Vietnam.

I lægger vejen forbi præsidentpaladset og går videre ned til Ho Chi Minhs simple pælehus, hvor strategierne mod amerikanerne og Sydvietnam blev lagt – dengang landet var delt mellem 1954 – 1975 i et kommunistisk Nordvietnam og et kapitalistisk Sydvietnam. På billeder af præsident Ho Chi Minh er han oftest gengivet i simpel beklædning og aldrig fotograferet i pompøse omgivelser. Denne enkelthed genkender man i det pælehus af træ han fik bygget og som blot består af 3 rum. I kommer også forbi pagoden på en søjle.

Bagefter med bil til Litteraturtemplet (templet Van Mieu), som blev grundlagt i 1070 og betragtes som Vietnams første universitet. Her foregik eksaminer og undervisningen i bl.a. Konfutses lære. Kun få bestod den endelige prøve og fik status af embedsmand og tilbudt job hos hoffet, mens de, som dumpede, måtte tage sig takke med mindre stillinger eller selv finde job. Van Mieu er i dag et tempel, hvor man ærer den kinesiske filosof Konfutse.

Nutidens studerende kommer her op til eksaminer og optagelsesprøver og beder om at få et godt resultat. Fortidens succesfulde studenter står indgraveret på mindetavler, der er placeret oven på skjoldet af figurative skildpadder. Hovederne på skildpadderne bærer tydeligt præg af den berøring fra overtroiske studerende som tror, at noget af det held og dygtighed skildpadderne repræsenterer, kan overføres til dem.

Frokost på Koto, som er en restaurant der gennem et uddannelsesforløb oplærer tidligere gadebørn i at lave mad og betjene gæster. Efter endt læretid ender mange af børnene på andre af byens gode restauranter. Vores egen Dronning Margrethe var her og lave mad med de unge mennesker under kongefamiliens besøg i Vietnam i november 2009. Efter frokosten bliver I transporteret til hotellet og resten af eftermiddagen er til egen disposition. (M,F)

Dag 5: Hanoi – Halong bugten
Transfer til bil til Halong godt 165km med toiletstop undervejs. I stiger ombord på en traditionel bygget junke (båd) og sejler ud i Halong bugten, hvor over 3.000 kalkstensbjerge rejser sig op gennem havoverfladen. Bugten er havets svar på fastlandets paradis. De mange kalkstensklipper skaber på en gang et både råt og blødt landskab med den grønne bevoksning på de særegne klippeformationer plantet i det uigennemsigtigt kalkholdige hav.

De fleste klipper har fantasifulde navne angivet efter deres form: hundeøen, skildpaddeøen, de kæmpende haners ø, mands hoved øen osv. Her kommet I til at tage et utal af billeder og måske finder I et nyt motiv. I sejler forbi fiskerfamilier, der bor i små landsbyer på vandet og der bliver mulighed for at leje en kajak og padle rundt i den normalvist rolige bugt eller komme en på lille strandbred og bade herfra. Alternativt kan man tage sig dukkert nær båden eller bare blive ombord og lade sig fascinere af omgivelserne enten indendørs i bådens restaurant/opholdsdæk eller på det åbne dæk.

Båden smider anker i en lille klippeindhyllet bugt og mens stjernehimlen kommer frem og omformer klipperne til mørke silhuetter, kan man nyde en øl eller et glas vin. I bådens restaurant får I serveret både frokost og aftensmad. Overnatningen foregår i kahytter med eget bad og toilet. (M,F,A)

Dag 6: Halong bugten – Hanoi
Vandets klukken mod båden og udsigt til de grønklædte kalkstensbjerge. En skøn morgen, hvor der for de friske er mulighed for at springe i vandet og tage sig lille svømmetur eller sætte sig på øverste dæk og se den gryende morgen tage sin start herude i Halong bugten.

Senere påbegyndes sejlturen hen til Sung Sot “Overraskelseshulen” – en kæmpestor grotte med stalagmitter og stalaktitter. Der serveres brunch, mens båden begynder at sejle tilbage til Halong by. Stænk en ekstra kop kaffe og gå ovenpå på øverste åbne dæk. Tag et par dybe indåndinger og sug hele dette fantastiske landskab ind på nethinden. Omkring kl. 11.00 er I i land og kører til Hanoi med ankomst midt på eftermiddagen.

Sidst på eftermiddagen sådan mellem klokken 16 og 18 rammes Hanoi – særligt området i den gamle bydel – af en speciel og afslappet stemning. Byens ældre, pænt klædte indbyggere kommer gående og sætter sig på bænkene på vestsiden af Hoan Kiem søen og snakker – oftest i kønsopdelte, små grupper.

Omkring dem jogger byens middelaldrende og unge mennesker på det brede fortov, der er et af midtbyens få steder med plads nok til sportslige aktiviteter.

Oppe i det gamle handelskvarter fyldes gaderne med motorcykler, hvis førere alle mener at der tid at spare ved at skære genvej gennem old quarter. Forældre med børnene bag på motorcyklen og mobilsnakkende unge synes at kæmpe om at få forhjulet presset foran sidemanden og bane sig vej. Alt imens dampen fra gryderne i de små restauranter og udendørs gadekøkkener antyder at man gør klar til aftenens rykind. (Brunch)

Dag 7: Hanoi – Dalat
I har fri indtil transfer til Hanoi lufthavn, hvorfra der er flyafgang til Dalat, som ikke ligner nogen anden by i Vietnam. Ja der er ligefrem nogen som synes at de må være kommet til andet land når de ankommer til Dalat. Måske nærmere en bjergby i Frankrig.

Med sin beliggenhed i 1500 meters højde og således et køligere klima end lavlandet, med nåletræsskove og grønsagsmarkerne omkring byen, med den afslappede stemning og ikke mindst med den franske arkitektur som gennemsyrer Dalat, så kan man godt godtage synspunktet om at Dalat er et specielt sted i Vietnam.

De franske kolonister brugte Dalat som afslapningssted og før kolonistyrets fald i 1954 havde de bygget omkring 2.000 boliger. Mange af disse boliger er velbevaret og man har vedholdt den franske stil i mange af nyere huse. I afhentes i Dalat lufthavn og køres til check-in på hotellet i midtbyen. Tid inden eftermiddagen rinder ud til at snuse lidt rundt i byen, eller måske til at ungerne skal en tur i poolen. Uanset valgt hotelkategori er hotellet i Dalat med swimmingpool. (M)

Dag 8: Dalat
Formiddagens program starter ved Hang Nga’s “Skøre hus”, der er en blanding af museum og hotel, men mest af alt ligner et troldeslot fra et af Grimm’s eventyr.

Der er adgang til de værelser som ikke er booket og udover at hvert værelse har et dyretema, så bemærker man ligeledes at designet har haft fokus på at undgå de lange lige linjer – selv sengene og madrasserne er skævt formet. Fru Hang Nga er uddannet arkitekt, men hendes plantegninger til dette odiøse bygningsværk var nok blevet afvist af byggemyndighederne, hvis ikke det havde været fordi at hun er datter af en tidligere præsident.

Videre til forstaden Xalat, hvor Lat-gruppen bor. Den franske læge Alexandre Yersin opdagede Dalat på en af sine mange ekspeditionsture rundt i Sydvietnam. Da franskmændene efterfølgende besluttede at etablere sig her, jog de minoritetsgrupperne ud af den dal, hvor Dalats nuværende bymidte ligger omkring den store sø, da det var det skønneste sted i området.

I får et indblik i Lat-stammens liv og hverdag, der på nogle punkter ikke har ændret sig i hundrede år. Ikke langt herfra kører I med militærjeeps op på toppen af Lang Biang bjerget, hvorfra I har en fantastisk udsigt over dalene, bjergene og Dalat by.

Turen kommer også til det store livlige marked, som foregår både indendørs i hallerne og udendørs i gaderne. Både lokale og turister handler her og der tinges om prisen på livet løs. I indsnuser stemningen, kigger lidt nærmere på udbuddet og introduceres af guiden for og prøvesmager nogle af de forskellige tørrede grønsager og frugtslik, som Dalatområdet er særligt kendt for.

Er man kaffe- eller the-elsker kan der også gøres et par fornuftige indkøb her, da Vietnam er en relativ stor både the- og kaffeproducent og dyrker de kendte kaffesorter såsom robusta og arabica-bønner. Frokost i en restaureret togvogn fra den gamle veteran-jernbane. Tid på egen hånd om eftermiddagen. (M,F)

Dag 9: Dalat – Whale Island
Med guide og chauffør på en byrundtur i børnehøjde. Ikke langt fra hotellet stiger I ombord i Dalats kabelbane, der giver jer et godt view over byen. Dalat er kendt som Vietnams blomster- og grønsagsby, og fra svævebanen kan I se mange drivhuse og marker. Temperaturerne her gør området perfekt til dyrkning af forskellige salattyper, kål, broccoli, avokado og søde kartofler og frugter såsom jordbær, sharon og fersken. Kabelbaneturen bringer jer til den smukke Tuyen Lam pagode, der ligger i naturskønne omgivelser. Der er tid til at nyde stedets have, som normalt står flot og blomsterrig.

I det nærliggende skovområde skal I på en 1-times rundtur på elefantryg. Både små og store fascineres som regel af det mægtige dyr, som med sit store korpus og store øjne virker rolig og godtroende, men der kan dog vente marhutten en hård opgave med at drive dyret fremad, hvis elefanten opdager noget dejligt spiseligt på jeres vuggende færd i godt 3 meters højde.

Videre til Datanla vandfaldet, hvor I kommer ned til selve vandfaldet i en 2-personers vogn sat på glideskinner. Ned ad det går, men farten bestemmer man selv med en manuel håndbremse. Op fra vandfaldet bestemmer trækspillet tempoet.

Inde i byen besøges Vietnams sidste kejsers sommerresidens, der blev bygget for at kejser Bao Dai kunne slappe lidt af fra lavlandets varme og gå på storvildtjagt. Hvor Danmark har bevaret kongehuset ved overgangen fra enevælde til demokrati, ja da afskaffede Vietnam sit kejserdømme, da kommunisterne besejrede de franske kolonister og overtog magten.

Trofæerne i form af gevirer fra hjorte, elefanter og andet vildt hænger rundt i huset på væggene og her finder man også et par billeder af kejseren, som for børn nok ikke helt ligner “en rigtig kejser fra billedbøgerne”. Det er ikke et prægtigt udsmykket sommerhus man måske kunne forestille en kejser ville bygge, men et rummeligt og lyst residens, pænt og simpelt dekoreret og holdt i forskellige pastelfarver.

Frokost på restaurant i en tidligere bolig-enklave for de højtstående folk hos det tidligere franske kolonistyre. Efter noget godt i maven afsted i bil til Whale Island og til afslapning og skønne badedage her. (M,F,A)

Dag 10: Whale Island
“Det bedste sted på jorden” blev Whale Island Resort benævnt i en artikel i Politikens rejsesektion med henvisning til den lidt Robinson Crusoe-agtige stemning, der hersker her.

Et superskønt sted med stilhed, enkelthed og en lækker badestrand med et lille koralrev i resortets bugt. Bungalowene er beliggende lidt i skjul af den grønne bevoksning og bambuspalmer et par skridt fra vandkanten. Der serveres 3-4 retters lækker mad til frokost og aftensmad og har man fået nok at varm strandsand og farverige fisk, kan man slå sig ned i cafeens fritliggende eller overdækkede terrasse med en drinks og en god bog. Der er også mulighed for “rigtig dykning” i dragt og med ilt på ryggen på udflugter til dykkerspots som arrangeres mod betaling af resortet.

I har 3 fridage her. Og I vil måske nok på ankomstdagen tænke hvordan I skal få 3 hele fridage til at gå her. Men I vil i løbet af den næste dag få fornemmelsen af at I har trukket stikket ud til resten af verdenen, og blive ramt af en dejlig afslappethed og netop nyde opholdet her med ikke at skulle noget andet end at slappe af, bygge sandslotte, bade og spille spil i resortets cafe med udsigt til bugten. (M,F,A)

Dag 11-12: Whale Island
Fridage. (M,F,A)

Dag 13: Whale Island – Ho Chi Minh City
Fri indtil transfer til Nha Trang lufthavn, hvorfra man flyver til Ho Chi Minh City. Afhentning i lufthavnen og transfer til hotel. Ho Chi Minh City hed Saigon frem til Vietnam krigens afslutning i 1975. Det navn klingede for meget af tiden med amerikanerne syntes de sejrende kommunister fra Nordvietnam og ændrede bynavnet til ære for den tidligere præsident.

Men ændringen kom også til at varsle at de glade dage i syd – med de mange US-dollars den amerikanske regering og deres soldater havde brugt og holdt den sydvietnamesiske økonomi oppe med – var slut. Ho Chi Minh City er igen blevet et økonomisk vækstcenter og er i dag landets mest moderne by.

Med den megen aktivitet i gaderne, gammelt der bliver revet ned og erstattet af noget nyt, større og højere, samt butikkerne der glimter med deres fristelser af tøj, elektronik og andre materielle goder, så bliver det klart for én, at vietnameserne er i gang med at starte op for forbrugstoget. Afhentning i Ho Chi Minh City lufthavn og transfer til hotel.

Den primære årsag til at man har en dag/nat i Ho Chi Minh City er at sikre man kan nå den oversøiske flyvning hjem og undgå en alt for lang hjemrejse, som hvis man skulle starte hjemrejseflyvningen fra Nha Trang (ingen international luftfartsselskaber har afgang fra Nha Trang).

Derudover findes flere options til seværdighedsbesøg i midtbyen som man nemt kan nå til fods, og også mulighed for at shoppe i både internationale mærkevarebutikker eller billigt tøj og andre kopivarer i de indendørs markeder eller shoppingcentrer. Uanset valgt hotelkategori er hotellet i Ho Chi Minh City med swimmingpool, så man også kan bruge noget af tiden her. (M)

Dag 14: Ho Chi Minh City – Afrejse
Fri indtil transfer til Ho Chi Minh City lufthavn. (M)

Dag 15: Ankomst Danmark
Ankomst til København eller provinsen.

Vi rejser drømmene

Scroll to Top

Vietnam &
Cambodja

18 dages rundrejse

  • Erfaren dansk rejseleder som boet i Vietnam.
  • De bedste attraktioner i største byer.
  • Lokale kulturrige aktiviteter.
  • Centrale 3+ og 4 stjernet hoteller med by-livet lige ved døren.

Spørgsmål til en rejse ?

KONTAKT os på telefon eller mail

Vi rejser drØmmene

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.