Topmenu

Dagsprogram

HO CHI MINH CITY - MEKONGDELTA - PHU QUOC Ø

14 dages rundrejse i Sydvietnam med badeferie

Sydvietnam med teenagere

Dag 1: Afrejse Danmark
Flyafgang fra København eller provinsen.

Dag 2: Ankomst til Ho Chi Minh City
Chaufføren står med et skilt med jeres navn i ankomsthallen, og hjælper jer ud til bilen og kører jer til hotellet beliggende i hjertet af byen.

Ho Chi Minh City hed Saigon frem til Vietnam krigens afslutning i 1975. Det navn klingede for meget af tiden med amerikanerne, syntes de sejrende kommunister fra Nordvietnam og ændrede bynavnet til ære for den tidligere præsident. Men ændringen kom også til at varsle, at de glade dage i syd – med de mange US-dollars den amerikanske regering og deres soldater havde brugt og holdt den sydvietnamesiske økonomi oppe med – var slut.

Ho Chi Minh City er dog igen blevet et økonomisk vækstcenter og i dag landets mest moderne by. Med den megen aktivitet i gaderne, gammelt der bliver revet ned og erstattet af noget nyt, større og højere, samt butikker der glimter med deres fristelser af tøj, elektronik og andre materielle goder, så bliver det klart for én, at byens indbyggere er i gang med at starte op for forbrugstoget. Check-in på hotellet og fri.

Dag 3: Ho Chi Minh City
Tid til at sove længe oven på gårsdagens flyankomst, hvor dag og nat kan være vendt lidt på hovedet. Midt på formiddagen skal I på en lille byrundtur i cykelrickshaw. At sidde her med scootere susende forbi på begge sider af passagersædet, er helt sikkert en oplevelse – ja næsten en attraktion, som skal forenes med en selfie.

På vej rundt i et adstadigt tempo i bymidten besøges Genforeningspaladset, det tidligere palads for de sydvietnamesiske præsidenter i perioden 1954 – 1975, hvor landet var delt i et kommunistisk Nordvietnam og et kapitalistisk Sydvietnam. Da amerikanerne militært trak sig ud og neddroslede den økonomiske støtte i 1973 var skriften for Sydvietnams fremtidige skæbne skrevet.

På vej rundt i et adstadigt tempo i bymidten besøges Genforeningspaladset, det tidligere palads for de sydvietnamesiske præsidenter i perioden 1954 – 1975, hvor landet var delt i et kommunistisk Nordvietnam og et kapitalistisk Sydvietnam. Da amerikanerne militært trak sig ud og neddroslede den økonomiske støtte i 1973 var skriften for Sydvietnams fremtidige skæbne skrevet.

Saigon – den sidste bastion – faldt den 30. april 1975 og i paladset måtte den blot 43-timer gammel nyudnævnte præsident Minh ligge øre til replikken om “at han ikke kunne overdrage noget (magten), som han ikke længere reelt var i besiddelse af” fra lederen af den deling, som brød gennem porten i den kampvogn, som står udstillet i paladsets forhave.

I Genforeningspaladset er der adgang til både officielle rum, hvor indflydelsesrige personer blev modtaget og til de private gemakker og til den bombesikrede kælder, hvorfra præsidenten også kunne styre landet, hvis der var frygt for at paladset skulle blive bombet.

I kommer forbi et tempel og det gamle franske posthus, som ligger på en plads lige over for Notre Dame katedralen. Begge er arkitektoniske minder om den franske kolonitid mellem 1861-1954. På navnetavler på posthusets ydremure hyldes videnskabsmænd, som har haft betydning for udviklingen af telegraf og elektricitet. Bl.a. finder I danske H.C. Ørsted navngivet her, iht. hans opdagelse af elektromagnetismen.

Indenfor i den smukke bygning finder man et vægmaleri med kort over byen anno 1936, og et stort maleri af den gamle præsident Ho Chi Minh, hvilket man også finder i alle andre offentligt ejede institutioner og endda klasseværelser på skolerne. Frokost på en god restaurant med alverdens valgmuligheder af vietnamesiske lokalretter og desserter.

Frokosten er inklusive i rejseprogrammet, men I bestemmer selv hvad I gerne vil have enten fra menukortet, eller ved at gå rundt blandt restaurantens små åbne køkkener og pege ud, hvad I ønsker. I slutter rundturen på Ben Thanh marked, der markedsfører sig med mottoet “hvis vi ikke har det, har du ikke brug for det”. Og kan vælge om I vil snuse rundt her på egen hånd i jagten efter et godt køb, eller følges med guiden til hotellet.

Om aftenen afhentes I på hotellet kl. 18 og udstyres med en hjelm. I skal nemlig sidde på bagsædet af hver jeres engelsktalende chaufførs lille motorcykel, og han/hun vil bringe jer roligt og sikkert gennem centrums hektiske trafik og rundt til de forskellige madsteder. Det er en 5 menuers tour-de-force I skal ud på, hvor I besøger flere gadekøkkener/små restauranter, som hver især har lagt deres kærlighed i tilberedelsen og tilblivelsen af 1 eller 2 retter.

På “madruten” besøger I således flere køkkener, som ligger i forskellige distrikter. Så det er ikke bare kulinariske oplevelser, der venter jer denne aften, men også bymæssig sightseeing gennem flere kvarterer, hvor jeres engelsktalende motorcykelchauffør vil kunne fortælle og vise jer sider af Ho Chi Minh City, som man ikke selv ville komme forbi.

Guiden vil fortælle jer om vietnamesisk madkultur og madlavning, og introducerer hvert sted for ny specialitet, som I får lov at spise (maden er en del af udflugten, og der skal ikke betales for det mad og de drikkevarer, man sætter til livs undervejs). I vil ligeledes være i selskab med andre udenlandske gæster, der ligesom jer, har en forkærlighed for smagfuld mad og lokale oplevelser.

I vil helt sikkert begejstres sammen med dem over de tilberedte retter, og måske få en god historie om hvad de ellers har prøvet at spise i Vietnam. I tager hjelmen af hovedet for sidste gang, når I bringes tilbage ved hotellet omkring kl. 22. (M,F,A)

Dag 4: Ho Chi Minh City
I dag gøres transporten til en oplevelse i sig selv, da I skal med speedbåd ad Saigon floden til Cu Chi tunnelerne. Fra hotellet er der en kort køretur til kajen ved flodbredden, og så sætter båden ellers fart på mod Cu Chi, som er godt 75 minutter væk i speedbåd. I oplever først storbyen fra vandsiden og de høje huse som tårner mod himlen, og byggekraner som er i gang at konstruere nye skyskrabere rundt i metropolen.

Et stykke tid senere er det i stedet den grønne tætte beplantning, vandhyacinter langs flodbredden og enkelte huse hist og her, og som giver bådturen et regnskovsagtigt udtryk. Det virker næsten som om I er på vej op ad en flod midt i junglen. Ud over oplevelsen ved at tage transporten ad vandvejen, er en anden væsentlig fordel også, at I som regel er fremme inden ankomsten af de mange andre rejsende, som også skal ud og se tunnelerne i løbet af formiddagen.

Tunnelsystemet – hvor Viet Cong’ene (den vietnamesiske modstandsgruppe i Sydvietnam) skjulte sig, og hvorfra de planlagde overraskelsesangreb på amerikanerne i Saigon – er over 250 km langt og nogle steder i 3 etager. Det rummede operationsstue, køkkener, mødelokale og våbenlagre.

Udgravet i stenhårdt lerjord, klaustrofobisk, mørk og primitiv er tunnelerne en bygningsmæssig manifestation på vietnamesernes ukuelige vilje og kamp for national selvstændighed mod en militær veludrustet amerikansk Goliat. Amerikanerne forsøgte at finde tunnel-indgangene på såkaldte search & destroy operationer, men endte oftest med væsentlige mandskabstab som resultat.

De forsøgte også at brænde skoven ned med napalm, men ilden gik hurtigt ud i den fugtige tropiske skov. Så til sidst trak man sine soldater ud og erklærede området free fire zone, hvor amerikanske bombefly frit kunne nedkaste overskudsbomber på vej hjem fra andre bombetogter.

Det satte en vis stopper for den strategiske betydning for Cu Chi området, men på det tidspunkt var den amerikanske krigslykke vendt. Der bliver mulighed for at kravle rundt i tunnelerne, men det er ikke nødvendigt for at få et godt indtryk af Cu Chi tunnelerne.

Efter rundvisningen i Cu Chi indtages frokosten på en lokal restaurant inden I går om bord igen for speede retur til Saigon. Bemærk at I vil være en del af en gruppe op til 15 personer med samme lokalguide. (Besøg på af Cu Chi tunnelerne kan også foretages med privat guide og i egen bil, hvor I hele vejen har egen privat guide til at ledsage og fortælle jer om det underjordiske tunnelsystem. Ingen prisforskel sammenlignet med udflugten i speedbåd). (M,F)

Dag 5: Ho Chi Minh City – Mekongdelta
Udflugt og ophold i Mekongdeltaet, som i folkemunde kaldes Vietnams riskammer. Baggrunden er at man kan så og høste ris 3 gange om året grundet de høje temperaturer og de mange nærende mineraler i Mekongfloden. Ris er den vigtigste ingrediens i vietnamesisk madlavning, og en stor del af den ris, befolkningen i hele landet spiser, kommer herfra.

Først med bil og så båd til Mekong Lodge. Ved bådankomsten til lodgen er det som om man træder ind en tropisk botanisk have. Her står eksotiske planter og blomster overalt og laver en frodig grøn kulisse omkring de 1-etages bunglows, hvor I skal bo. Stedet og værelserne lever op til den komfort, som man kan forvente af et 3 stjernet hotel mht. plads, renlighed, eget toilet/bad og aircondition på værelserne.

Efter frokost på lodgen enten går eller cykler I ud i det landlige deltaområde, hilser på de lokale og passerer arbejdende folk og andre små entreprenører i sving på gårdspladsen foran huset. I gør et

par stop undervejs, og får hurtigt fornemmelsen af at tempoet og stemningen på landet står i skærende kontrast til livet i de vietnamesiske storbyer.

Folkene her har måske nok et simpelt liv, men de klarer sig og har rolig tilværelse her, og man foranlediges til at spørge hvad de har så travlt med i byerne. I er tilbage på lodgen sidst på eftermiddagen, hvor et bad og aftensmaden venter. Og hvad er mere vietnamesisk og hyggeligt end at sidde her udendørs en tropeaften i Mekongdeltaet med udsigt til floden. (M,F,A)

Dag 6: Mekongdelta
Fra morgenmadsrestauranten kan man skimte floden gennem den grønne bevoksning. Mekongfloden er godt 4.000km undervejs fra dens udspring i Tibet til den rammer Vietnam og deler sig i 9 mindre floder. Man vurderer at omkring 75 mio. mennesker i henholdsvis Kina, Laos, Thailand, Cambodia og Vietnam lever af floden med fiskeri, transport og flodens vand til dyrkning af marker.

Der arrangeres en bådtur til Cai Be, som har et lille flydende marked, hvor frugt og grønt købes og sælges mellem de vippende både, eller bringes på land for at blive kørt til markederne i storbyen Ho Chi Minh City. Nogle af disse frugtbåde fungerer også som familiens hjem og man regner med at omkring 5 % Mekongdeltaets befolkning lever på vandet – enten i disse transportbåde, på pælehuse eller flydende hus.

I gør også hold ved et mindre familieforetagende som fremstiller forskellige typer frugtslik, og der bliver mulighed for at smage karameller lavet af kokosnød og popcorn af ris.

Senere sejles ind i en mindre biflod, hvor I kommer over i en mindre sampan, en slags robåd som tager jer ind i en mindre stikflod og tæt på lokallivet. Der er en sampanfører til at ro for jer – de fleste ror med hænderne, men nogle steder i Vietnam kan man faktisk opleve at folk have fødderne på årerne i en lidt mere spøjs og tilbagelænet kropsposition.

I besøger og kommer indenfor i et traditionelt bygget Mekong-hus, hvor samme familie har været bosiddende i generationer. Her spises også en dejlig frokost, inden I tager båden tilbage til lodgen.

Om eftermiddagen er der nogle timers cykeltur ud i området (anden cykelrute end dagen forinden), hvis ønskes. Ellers kan man nemt fornøje sig på lodgen, og især ved stedets swimmingpool. (M,F,A)

Dag 7: Mekongdelta – Phu Quoc ø
Efter morgenmaden tager i båden til havnekajen, hvor jeres chauffør venter og kører jer til lufthavnen. I flyver til Phu Quoc, som er Vietnams største ø – placeret i den Thailandske bugt – vest for Mekongdeltaet. Øen er rig på smukke landskaber, lige fra kasuarina og palmetræer, der står i geled langs de hvide sandstrande og op til de skovklædte bjergtinder, der ligger midt på øen.

De fleste baderesorts finder man på den vestlige side af øen, hvor vandet er roligst fra slut november til april. I perioden maj – start november kan havet kategoriseres fra roligt til større bølger afhængigt af strømmen i den Thailandske Bugt.

Temperaturerne ligger mellem 25 – 35 grader hele året med tørt vejr fra slut november – april. Fra maj – oktober er den tropiske regntidsperiode i Sydvietnam og en ustadig periode mht. nedbør på Phu Quoc. Her kan være dage med heldagsregn, dage med 1-2 timers styrtregn og fine dage med opholdsvejr.

I afhentes i lufthavnen og køres til resorttet. De næste mange dage gælder det om at få hygget sig, slappe af, bade og være sammen uden nødvendigvis et dagsprogram. (M)

Dag 8: Phu Quoc ø
Fridag.

Med en mindre fastboende befolkning, kun lidt trafik og med vand hele vejen rundt, byder Phu Quoc på ø-stemning og rigtig feriefornemmelse. Resorttene byder på fine strande, små vandsportsaktiviteter, udlejning af cykler og restauranter med udsigt til havet eller til haven ned mod vandet. Her kan man indtage en frokost og aftensmad, men der er også mulighed for at prøve spisesteder i nabolaget eller andre nærtliggende resorts.

Øens bovedby Duong Dong har en afslappet atmosfære og er et besøg værd omkring centrum, havnen og markedet. Udover byens restauranter, finder man i centrum hver aften et meget atmosfærefyldt nightmarket. Restauranterne tilbyder friskfanget fisk og skalddyr, som de står og

griller på en stor åben grill. Man bliver hurtigt sulten og fristet af de mange muligheder for at sætte en stor hummer, friske muslinger eller tunside til livs.

Udflugtsmulighederne går lige fra besøg fra populære Sao Beach (på østsiden) til strande, hvor I er de eneste badende, cykelture rundt på øen, fisketur, vandreture i skovreservatet eller besøg i fængselsmuseet hvor franskmændene og amerikanerne internerede Viet Minh’er og Vietcong’er.

”Verdens bedste fiskesovs” som der enten bruges meget eller lidt af i vietnamesiske retter, laves på Phu Quoc og nogle af produktionsstederne er åbne for besøg. Øen har ligeledes optimale varme og solskinsforhold til dykning af peber, som kommer med en karakterfyldt smag – peberet pendant til vinens Amarone. Så køb lidt peber med hjem.

Phu Quoc er i top 3 mht. til dykkerspots i Vietnam. Disse øer med koralrev ligger relativt tæt på Phu Quoc ø og kan nås på 30 – 45 minutters bådtur. Dykkerturene arrangeres med PADI-certificerede dykkerinstruktører, og alt nødvendigt udstyr til dykningen tilbydes ombord. Den bedste dykkertid er tørtidsperioden november-april. Den tropiske regntidsperiode maj-oktober mindsker vandets gennemsigtighed og ligeledes resulterer kraftig havstrøm i dage hvor dykning ikke er muligt. (M)

Dag 9: Phu Quoc ø
Fridag. (M)

Dag 10: Phu Quoc ø
Fridag. (M)

Dag 11: Phu Quoc ø
Fridag. (M)

Dag 12: Phu Quoc ø
Fridag. (M)

Dag 13: Phu Quoc ø – Ho Chi Minh City – Afrejse
Fri indtil transfer til lufthavnen. Fly til Ho Chi Minh City, og herfra videre flyning mod Danmark. (M)

Dag 14: Ankomst til Danmark
Flyankomst til København eller provinsen.

Vi rejser drømmene

Scroll to Top

Vietnam &
Cambodja

18 dages rundrejse

  • Erfaren dansk rejseleder som boet i Vietnam.
  • De bedste attraktioner i største byer.
  • Lokale kulturrige aktiviteter.
  • Centrale 3+ og 4 stjernet hoteller med by-livet lige ved døren.

Spørgsmål til en rejse ?

KONTAKT os på telefon eller mail

Vi rejser drØmmene

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.