Fortovskaffe (cà phê vỉa hè / cà phê cóc) er ikke kun en varm drik, men en del af det vietnamesiske gadebillede og folkekultur. Så nyd en kop kaffe på en cafe med udeservering eller en af de interimistiske pop-up kaffesteder med lave plastikstole med udsigt til det livlige gadeleben og trafik. Kundeklientellet her kan være bredt – lige fra forretningsmænd, avislæsende kontorfolk, arbejdere, studerende eller pensionister, som er i gang med et spil skak.
Dyrkning af kaffebønner og theblade er udbredt i det centrale og sydlige Vietnam. Således er den mørke drik, der indtages på kaffebarerne, er fremstillet af robusta, arabica eller andre type bønner fra plantager i højlandet. De lokale drikker gerne kaffe både varm, eller kold som iskaffe, hvor de blander kaffe, isterninger med kondenseret mælk (som vi i Danmark typisk anvender i kagecreme) … uhhmm for en kaffeelsker med en sød tand.
Så få jer et både smags- og oplevelsesmæssig højdepunkt ved fortovskaffe undervejs på rejsen i Vietnam.