Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Vietnam Lotus med dansk rejselederINTRODUKTION AF REJSEN

Vietnam kaldes lotusblomstens land. En blomst som oftest vokser i let mudret damme, men som når den springer ud, har de flotteste rosa og finhvide blomsterblade. En symbolik som passer godt med den forvandling Vietnam har gennemgået det seneste årti. Fra engang at have været et tilbagestående land, ses fremskridtet og foretagsomheden nu overalt. Denne positive udvikling bliver synlig for os på vores vej fra Nord til Sydvietnam.

Som rejseland byder Vietnam på det hele og på turen oplever vi de store naturmæssige, arkitektoniske og kulturelle seværdigheder. Spændende historiske besøgsmål kombineres med særprægede vietnamesiske attraktioner, såsom vanddukketeater, besøg af en skole og små familievirksomheder, samt udflugter og ophold i landlige egne. Alt sammen i forsøget på at give et bredt indblik i nutidens Vietnam, der er fuld af forunderlige modsætninger.

Vores rejserute starter i Hanoi – en kontrastfuld hovedstad, som både emmer af millionby, men i de snævre stemningsfyldte gader i byens old quarter (hvor vores hotel ligger) også af lokalt bydels-stemning. Her i hovedstaden besøger vi både små og store seværdigheder, som har været afgørende for landets skæbne, og i 1960’erne og 1970’erne ligeledes for verdenshistoriens gang.

Vietnams naturmæssige skønheden kommer til udtryk i de næstfølgende destinationer. Først i Halong bugten, hvor vi sejler rundt mellem de grøntbeklædte kalkstensbjerge som ligger dottet rundt i bugten, og gengiver et havmæssigt Avatar-land. Kalkstensbjergene følger os i land til Ninh Binh, hvor Vietnams gamle hovedstad lå godt beskyttet af højdedragene. I bus, på cykel og i sampanbåd kommer vi rundt i disse naturegne, og får indblik i det landbrugsland som Vietnam også er.

Naturen bliver mere udpræget og bjergkæderne højere, når vi bevæger os videre til Pu Luong. Her bor de etniske minoritetsfolk i små landsbyer og hvor de primært dyrker ris på terrasser op ad bjergsiderne. Vi bliver vidne til en stilfærdig livsform, som synes at balancere med den skønne natur, og som adskiller sig væsentlig fra såvel vores egen, som Vietnams storbyboeres dagligdag.

Fra Nord flyver vi til Syd, og landets mest moderne by Ho Chi Minh City, hvor Vietnams økonomiske tigerspring folder sig ud i fuldt flor. At næsten 10 millioner mennesker alle sammen kan skabe sig en tilværelse i en by er næsten en gåde for os rejsende fra en 5,5 millioners nation. I denne metropol krydres de største seværdigheder med besøg på en lokal skole, markedsbesøg og restaurantbesøg, hvor Bill Clinton spiste nationalretten PHO, da han som USA’s præsident besøgte Vietnam i år 2000.

Turen afsluttes med 3 dage i det frodige Mekongdelta, som kaldes landets risskål og frugthave. Deltaområdets altid gode temperaturer og de mange floder skaber optimale betingelser for at levere halvdelen af Vietnams risproduktion og er ligeledes hjemsted for farverige og smagfulde frugter med ukendte og eksotiske navne. Her har vi ophold på større øer beliggende midt i Mekongfloden, Og aktiviteter såvel på vandvejene, som på snørklede mindre stier, hvor vi oplever landfolkets gøren og laden, og mærker landsbyernes afslappende atmosfære.

I programmet har vi forsøgt at skabe de kontraster, som giver ekstra dimensioner i rejseoplevelserne. Således afveksler rejseruten mellem ophold i storbyer, og ophold i skønne natursteder – både til vands, i bjergrige egne og i Mekongs flodrige deltaområde. Ligeledes har vi på to af destinationerne valgt at overnatningsstederne skal bibringe rejsen mere autentiske og Vietnam-tro oplevelser. I det bjergrige Pu Luong overnatter vi i et village house midt i landsbyen. Og på en ø i Mekongfloden har vi en overnatning i private værelser hos et værtspar, som har etableret et velorganiseret guesthouse. Begge steder med god service og under ordentlige forhold.


Udover et oplevelsesrigt program er Vietnam Lotus kendetegnet ved:
* Rejse gennem i nogle af de mest naturskønne egne i Nordvietnam og Sydvietnam. 
* Særlige overnatningssteder i villagehouse, guesthouse og lodge på turens landlige destinationer.
* Afvekslende program, hvor sightseeing i byerne kombineres med spadsereture gennem centrale kvarterer. 
* Let aktive udflugter på gåben gennem kuperet terræn med risterrasser og landsbyer i Pu Luong. 
* Cykelture på flade veje og stier i frodige egne i Ninh Binh og i det tropiske Mekongdelta.
* Fly med Emirates med den store Airbus 380 på København-Dubai / Dubai-København.
!  Rejseruten undgår Midtvietnam iht. undgå den regntid denne landsdel typisk oplever i september-oktober.
* Turens rejseleder Carsten har opholdt sig i Vietnam i over 5 år, taler vietnamesisk, og har et både personligt, 
   bredspektret og indgående kendskab til landet.

REJSEDATA

Tur Vietnam Lotus med dansk rejseleder
Varighed 15 dage fra Nord til Sydvietnam
Igennem steder Hanoi - Halong Bugten - Ninh Binh - Pu Luong - Ho Chi Minh City - Mekongdelta
Hotel standard 3+ stjernet hoteller i Hanoi, Ho Chi Minh & Mekongdelta, 4 stjernet hotel i Ninh Binh, Deluxe båd i Halong bugten, homestay i Pu Luong & Mekong.
Rejseleder Dansk rejseleder med indgående kendskab til Vietnam
Antal rejsedeltagere Rejsen gennemføres i små grupper med 10 - 25 deltagere

PRIS & REJSEPERIODE

Pris Rejsedato
17.500 06. - 20. oktober 2018