Sapa


Lokation: 37 km fra Lao Cai & 375km fra Hanoi

Introduktion: Sapa ligger 2500m over havoverfladen i et grønt og bjergrigt område. Det var franskmændene, der grundlagde byen for at slippe væk fra lavlandets varme. Selve byen byder på mindre attraktioner, men det er et næsten festligt syn at se de forskellige minoriteter i deres farvestrålende dragter blande sig med hinanden og vietnameserne på markedet og i gadebilledet, når de kommer ind til Sapa for at sælge grønsager og deres karakteristiske klæder. 

Sapa er særlig kendt for det omkringliggende naturområde, som egner sig til både mindre vandreture og lange trekkingture. Her findes en ubeskrivelig flot natur, hvor tætbevokset skov og risterrasser pryder bjergene, smukke dale med rindende floder og ikke mindst de mange farverige etniske minoriteter, der lever i disse egne, herunder H'Mong, Dzao, Tay og Xa Pho. 

Om vinteren (december-februar) er det koldt og mellem 5 - 15 grader om dagen og nogle nætter nå tæt på frysepunktet. I samme periode er Sapa og de øvrige bjergrige egne til tider diset/tåget. Om sommeren er der normalt over 25 grader og fra en skyfri himmel over 30 grader. I sommerhalvåret byder bjergområderne i Nordvietnam på skiftende vejr - en ujævn veksling mellem dage med heftig regn og dage med smukt vejr uden skyer på himlen.

Attraktioner
• Vandring og trekking i området
• Cat Cat dalen 
• Orkidehaven, det 50 meter 
• Thac Bac vandfaldet
• Det etniske museum.
• Fansipan (Vietnams højeste bjerg på 3143m)
Billedserier
Hent Adobe Flash player
Sapa