Praktisk forhold, Vietnam Charm


DELTAGERANTAL
Rundrejsen gennemføres ved minimum 10 og max 25 rejsedeltagere. Er der ikke det nødvendige antal deltagere senest 6 uger før afrejsen, vil Vietnam Travels ikke gennemføre rejsen. Vietnam Travels vil meddele de tilmeldte gæster herom, og samtidigt give tilbud om andre rejsemuligheder eller tilbagebetaling af kundernes indbetaling.


VISUM & PAS
Ved denne rundrejse skal danske/skandinaviske statsborgere ikke have visum til Vietnam.


VACCINATIONER
På en arrangeret Vietnam rundrejse med dagsudflugter som på denne tur anbefaler Statens Serum Institut, at man som minimum har følgende vaccinationer: Difteri, Stivkrampe og Hepatitis A.

Med hensyn til malariamyg se Statens Serum Instituts hjemmeside: www.ssi.dk. Risikovurderingen for malaria-myg inddeles normalvist i tre kategorier:
1: Ingen risiko
2: Lav risiko
3: Risiko

Vietnam Charms rejserute kommer til områder/byer i kategori "ingen risiko" og kategori "lav risiko". Rejsen kommer således ikke til områder kategoriseret som "risiko" for malaria-myg i Vietnam.

Anbefalingerne er normalt, at der ikke tages malaria-medicin ved kategori 1 "ingen risiko". Ved rejse til områder i kategori 2 "lav risiko" er der ikke en klar lægefaglig tilkendegivelse om man skal tage malaria-medicin, eller undlade malaria-medicin men dække sig ind ved at smøre sig godt i myggebalsam. Ved rejse til områder med "lav risiko" for malaria-myg, skal man således selv vurdere og konkludere om man vil tage malaria-medicin eller ej.

Til orientering - men med tydelig understregning af at dette er en personlig stillingtagen - kan vi informere at vores danske rejseledere på turen ikke tager malaria-medicin når de guider denne tur, men smører sig godt med myggebalsam. Bl.a. kan myggebalsam midlet Autan anvendes (som kan købes på danske apoteker) iht. at minimere risikoen for myggestik.

REJSEFORSIKRING
Det er en forudsætning for deltagelse på Vietnam Travels rundrejser med dansk rejseleder, at man har en rejseforsikring, som dækker lægebehandling og medicin, eventuel hjemtransport, hvis man er uheldig at komme til skade eller bliver syg undervejs. På rejser uden for Europa er man ikke dækket af den offentlige sygeforsikring. Endvidere skal man tage stilling til om man ønsker afbestillingsforsikring - en forsikring, der dækker, hvis man bliver syg inden afrejsen og ikke kan komme af sted. Vietnam Travels tilbyder begge forsikringstyper.


OVERSØISK FLYREJSE
Den oversøiske flyrejse Danmark-Vietnam t/r er med Thai Airways. Thai Airways flyver hurtigst af alle flyselskaber Danmark-Vietnam tur/retur.

Flyudrejse: København–Hanoi med samlet rejsetid på: 13 timer & 35 minutter
København - Bangkok 14.00 - 06.30  = 10 timer 30 minutter (TIDSFORSKEL -6 TIMER)
Flyskifte i Bangkok 06.30 til 07.45      = 1 time 15 minutter
Bangkok - Hanoi 07.45 - 09.35          = 1 time 50 minutter


FRA flyafgang København kl. 14.00 (dansk tid)
TIL flyankomst Hanoi kl. 09.35 (vietnam tid)
= 19timer 35minutter minus 6 timers tidsforskel = 13timer 35minutter samlet rejsetid.


Flyhjemrejse: Ho Chi Minh City - København med samlet rejsetid: 15 timer & 45 minutter
Ho Chi Minh City - Bangkok 20.50 - 22.20   = 1 time 30 minutter
Flyskifte i Bangkok 22.20 - 00.50       = 2 timer 30 minutter
Bangkok - København 00.50 - 06.35  = 11 timer 45 minutter (TIDSFORSKEL +6 TIMER)


FRA flyafgang Ho Chi Minh City kl. 20.50 (Vietnam tid)
TIL flyankomst København kl. 06.35 (dansk tid)
= 9timer 45minutter plus 6 timers tidsforskel = 15timer 45minutter samlet rejsetid.

AFREJSE FRA PROVINSEN
Ønskes provinstilslutning, skal forespørgsel herom ske samtidigt med bestilling af rejsen. Da SAS først skal godkende pladserne og genbekræfte prisen, tager Vietnam Travels forbehold for udsolgte pladser til nedennævnte pris.

Prisen for provinstilslutning er forventeligt 900-1050 for tur/retur-billet + lufthavnsskatter ca. 520 for en "samlet billet". Ved "samlet billet" forstås at hele flyrejsen er lavet som én billet: Aarhus/Billund/Aalborg - Vietnam tur/retur. Skulle flyet fra Jylland således blive forsinket/aflyst, så man ikke når Thai Airways flyet i København, så har SAS med en "samlet billet" forpligtelsen/udgiften til at få jer til Vietnam hurtigst muligt.


DRIKKEPENGE
Den anviste drikkepengesats på 390/person dækker drikkepenge til lokalguider, chauffører, bådpersonale, bellboys og andre servicefolk vi møder på vores vej gennem Vietnam. Drikkepengene dækker ikke stuepigen på hotellet og eventuelt til tjenere på restauranter. De 390/person vil blive indsamlet ved turens start af rejselederen, som vil sørge for at fordele drikkepengene til de relevante servicefolk.


FERIEFORLÆNGELSE
Der er mulighed for at forlænge turen, eller rejse ud før turstart. Gebyr på 450,- plus prisen for eventuel ekstra rejsearrangement.


FYSISK FORM
Det er en forudsætning for deltagelse i denne rundrejse, at man er i rimelig fysisk form. Anvender man rollator eller kørestol, eller er meget dårligt gående, er denne rejse ikke egnet, og vedkommende kan derfor ikke deltage i rundrejsen. Vietnam Travels forbeholder sig ret til at afvise rejsedeltagere, der efter vores vurdering ikke vil være i stand til at gennemføre rejsen ved egen hjælp. En sådan afvisning vil være uden ansvar for Vietnam Travels.


NAVNEÆNDRING
Ved køb af rejsen skal man opgive sit navn, præcist som det står angivet i passet. Hvis der er opgivet forkert eller ufuldendt navn, og flybilletterne skal ændres og genudstedes, bæres eventuelle ekstra omkostninger af rejsegæsten.


FORBEHOLD/ÆNDRINGER
Som udgangspunkt gennemføres rejsen iht. det foreskrevne og oplyste program. Ændringer kan dog forekomme iht. vejr-, kulturelle forhold, force majeure situationer eller lokale omstændigheder, som kan have indflydelse på rejseprogrammets afvikling. Vietnam Travels, vores rejseleder og lokale repræsentanter vil naturligvis gøre alt for at gennemføre turen iht. det foreskrevne turprogram, eller forsøge at finde andre alternative muligheder, såfremt rejseprogrammet nødvendigvis må ændres.