Praktisk forhold, Vietnam & Cambodja


DELTAGERANTAL
Rundrejsen gennemføres ved minimum 10 og max 25 rejsedeltagere. Er der ikke det nødvendige antal deltagere senest 6 uger før afrejsen, vil Vietnam Travels ikke gennemføre rejsen. Vietnam Travels vil meddele de tilmeldte gæster herom, og samtidigt give tilbud om andre rejsemuligheder eller tilbagebetaling af kundernes indbetaling.

VISUM & PAS

Ved denne rundrejse skal danske/skandinaviske statsborgere ikke have visum til Vietnam, mens visum til Cambodja laves undervejs på rejsen. Prisen for visum er USD35, som skal medbringes i kontant i USdollars. Passet skal være gyldigt i minimum 6 måneder udover turens planlagte hjemrejsedato fra Cambodja. Bestilles badeforlængelse i Thailand skal passet være gyldigt 6 måneder udover hjemrejsedatoen fra Thailand. Der er ikke visumpligt til Thailand ved under 1 måneds ophold.


VACCINATIONER
På en arrangeret Vietnam & Cambodja rundrejse med dagsudflugter som på denne tur anbefaler Statens Serum Institut, at man som minimum har følgende vaccinationer: Difteri, Stivkrampe og Hepatitis A.

Med hensyn til malariamyg i Vietnam se Statens Serum Instituts hjemmeside: www.ssi.dk. Risikovurderingen for malaria-myg inddeles i to kategorier:
1: Ingen risiko - Lav risiko 
2: Lav risiko

Rejseruten i Vietnam kommer til områder/byer i kategorien ”ingen risiko - lav risiko”. På Staten Serum Instituts hjemmeside finder man et malaria-myg oversigtskort - samme link/oversigtskort finder du her.


Med hensyn til malariamyg i Cambodja se Statens Serum Instituts hjemmeside: www.ssi.dk. Risikovurderingen for malaria-myg inddeles her i tre kategorier:
1: Ingen risiko - Lav risiko 
2: Lav risiko
3: Risiko

Rejseruten i Cambodja kommer til to byer (Phnom Penh og Siem Reap) som ligger i kategorien ”ingen risiko - lav risiko”. På Staten Serum Instituts hjemmeside forefindes et malaria-myg oversigtskort - samme link/oversigtskort finder du her.

REJSEFORSIKRING
Det er en forudsætning for deltagelse på Vietnam Travels rundrejser med dansk rejseleder, at man har en rejseforsikring, som dækker lægebehandling og medicin, eventuel hjemtransport, hvis man er uheldig at komme til skade eller bliver syg undervejs. På rejser uden for Europa er man ikke dækket af den offentlige sygeforsikring. Endvidere skal man tage stilling til om man ønsker afbestillingsforsikring - en forsikring, der dækker, hvis man bliver syg inden afrejsen og ikke kan komme af sted. Vietnam Travels tilbyder begge forsikringstyper.


FLYREJSEPLAN MED THAI AIRWAYS
Den oversøiske flyrejse Danmark-Vietnam tur og retur Cambodja-København er med Thai Airways. Thai Airways flyver hurtigst af alle flyselskaber Danmark-Vietnam/Cambodja tur/retur.

Flyudrejse: København–Hanoi med samlet rejsetid på: 13 timer & 35 minutter
København-Bangkok 14.00-06.30     = 10 timer 30 minutter (TIDSFORSKEL 6 TIMER)
Flyskifte i Bangkok 06.30 til 07.45    = 1 time 15 minutter
Bangkok-Hanoi 07.45-09.35             = 1 time 50 minutter

 

FRA flyafgang København kl. 14.00 (dansk tid)
TIL flyankomst Hanoi kl. 09.35 (vietnam tid) 
= 19timer 35minutter minus 6 timers tidsforskel = 13timer 35minutter samlet rejsetid.


Flyhjemrejse: Siem Reap-København med samlet rejsetid: 15 timer & 40 minutter

Siem Reap – Bangkok 20.55 – 22.10 = 1 time 15 minutter
Flyskifte i Bangkok 22.10 til 00.50             = 2 timer 40 minutter
Bangkok – København 00.50 – 06.35         = 11 timer 45 minutter (TIDSFORSKEL 6 TIMER)

 

FRA flyafgang Siem Reap kl. 20.50 (cambodja tid)
TIL flyankomst København kl. 06.35 (dansk tid) 
= 9timer 40minutter plus 6 timers tidsforskel = 15timer 40minutters samlet rejsetid.

Ved badeforlængelse i Thailand.
For de gæster som tilvælger badeforlængelse i Hua Hin flyves dag 17 Siem Reap - Bangkok 09.15-10.20, og efter badeferien flyves med Thai Airways direkte Bangkok-København.

AFREJSE FRA PROVINSEN
Ønskes provinstilslutning, skal forespørgsel herom ske samtidigt med bestilling af rejsen. Da SAS først skal godkende pladserne og genbekræfte prisen, tager Vietnam Travels forbehold for udsolgte pladser til nedennævnte pris.
 

Prisen for provinstilslutning er forventeligt 850-1050 for tur/retur-billet + lufthavnsskatter ca. 520 for en ”samlet billet”. Ved ”samlet billet” forstås at hele flyrejsen er lavet som én billet: Aarhus/Billund/Aalborg - Vietnam tur/Cambodja retur. Skulle flyet fra Jylland således blive forsinket/aflyst, så man ikke når videreflyvningen i København, så har SAS med en ”samlet billet” forpligtelsen/udgiften til at få jer til Vietnam hurtigst muligt.


DRIKKEPENGE
Den anviste drikkepengesats på 450/person dækker drikkepenge til lokalguider, chauffører, bådpersonale, bellboys og andre servicefolk vi møder på vores vej gennem Vietnam og Cambodja. Drikkepengene ikke dækker stuepigen på hotellet og eventuelt til tjenere på restauranter. De 450/person vil blive indsamlet ved turens start af rejselederen, som vil sørge for at fordele drikkepengene til de relevante servicefolk.


FERIEFORLÆNGELSE
Der er mulighed for at forlænge turen, eller rejse ud før turstart. Bemærk at vores 17-dages Vietnam & Cambodja Rundrejse tilbydes med 5 dages forlængelse med badeafslutning i Thailand i enten Cha Am eller i Hua Hin. Således sørger Vietnam Travels for alle rejseservices på badeforlængelsen. De ekstra stranddage i Thailand er prisangivet og beskrevet i i programmet.

FYSISK FORM
Det er en forudsætning for deltagelse i denne rundrejse, at man er i rimelig fysisk form. Anvender man rollator eller kørestol, eller er meget dårligt gående, er denne rejse ikke egnet, og vedkommende kan derfor ikke deltage i rundrejsen. Vietnam Travels forbeholder sig ret til at afvise rejsedeltagere, der efter vores vurdering ikke vil være i stand til at gennemføre rejsen ved egen hjælp. En sådan afvisning vil være uden ansvar for Vietnam Travels.


NAVNEÆNDRING

Ved køb af rejsen skal man opgive sit navn, præcist som det står angivet i passet. Hvis der er opgivet forkert eller ufuldendt navn, og flybilletterne skal ændres og genudstedes, bæres eventuelle ekstra omkostninger af rejsegæsten.

FORBEHOLD/ÆNDRINGER
Som udgangspunkt gennemføres rejsen iht. det foreskrevne og oplyste program. Ændringer kan dog forekomme iht. vejr-, kulturelle forhold, force majeure situationer eller lokale omstændigheder, som kan have indflydelse på rejseprogrammets afvikling. Vietnam Travels, vores rejseleder og lokale repræsentanter vil naturligvis gøre alt for at gennemføre turen iht. det foreskrevne turprogram, eller forsøge at finde andre alternative muligheder, såfremt rejseprogrammet nødvendigvis må ændres.