Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Praktisk forhold, Laos & Combodja


DELTAGERANTAL
Rundrejsen gennemføres ved minimum 10 og max 22 rejsedeltagere. Er der ikke det nødvendige antal deltagere senest 6 uger før afrejsen, vil Vietnam Travels ikke gennemføre rejsen. Vietnam Travels vil meddele de tilmeldte gæster herom, og samtidigt give tilbud om andre rejsemuligheder eller tilbagebetaling af kundernes indbetaling.

VISUM & PAS

Visum til Laos & Cambodja laves undervejs på rejsen. Prisen for visum er USD35 til Laos og USD30 til Cambodja, som skal medbringes i kontant i USdollars. Passet skal være gyldigt i minimum 6 måneder udover turens planlagte hjemrejsedato fra Cambodja.


VACCINATIONER 
På en arrangeret Laos & Cambodja rundrejse med dagsudflugter som på denne tur anbefaler Statens Serum Institut, at man som minimum har følgende vaccinationer: Difteri, Stivkrampe og Hepatitis A.

Se Statens Serum Instituts anbefalinger mht. vaccinationer og malaria:
+ For Laos KLIK HER.
+ For Cambodja KLIK HER.

Med hensyn til malariamyg i Laos og Cambodja se Statens Serum Instituts oversigtskort for hele Sydøstasien KLIK HER. 


For risikovurderingen for malaria-myg i de to lande findes et mere detaljeret kort på Fit For Travels hjemmeside. Her inddeles risikoen i tre kategorier: 

1: Ingen risiko - Lav risiko 
2: Lav risiko
3: Risiko

LAOS
Rejseruten i Laos kommer til to destinationer (Luang Prabang og Nong Kiau) som ligger i kategorien ”Lav risiko”. Se følgende oversigtskort fra Fit For Travels vurdering af malariamyg-risikoen i Laos - KLIK HER.


CAMBODJA
Rejseruten i Cambodja kommer til tre byer. Siem Reap og Phnom Penh som  vurderes til at være kategorien ”ingen risiko - lav risiko”, men og Sihanoukville ligger i "Lav risko". Se følgende oversigtskort fra Fit For Travels vurdering af malariamyg-risikoen i Cambodja - KLIK HER.

REJSEFORSIKRING
Det er en forudsætning for deltagelse på Vietnam Travels rundrejser med dansk rejseleder, at man har en rejseforsikring, som dækker lægebehandling og medicin, eventuel hjemtransport, hvis man er uheldig at komme til skade eller bliver syg undervejs. På rejser uden for Europa er man ikke dækket af den offentlige sygeforsikring. Endvidere skal man tage stilling til om man ønsker afbestillingsforsikring - en forsikring, der dækker, hvis man bliver syg inden afrejsen og ikke kan komme af sted. Vietnam Travels tilbyder begge forsikringstyper.


OVERSØISK FLYREJSE 

Den oversøiske flyrejse Danmark-Vietnam t/r er med Emirates , som indenfor det seneste årti har investeret store summer i nye Boeing og Airbus fly. Flyvningen København-Dubai/Dubai-København er med verdenens pt. største passagerfly Airbus 380.

 

Flyudrejse: København–Luang Prabang med samlet rejsetid på: 20 timer & 15 minutter
København - Dubai 14.20 - 23.45             = 6 timer 20 minutter (TIDSFORSKEL -2 TIMER)
Flyskifte i Dubai 23.45 til 03.05                 = 3 timer 20 minutter
Dubai - Bangkok 03.05 - 12.05                  = 5 timer 0 minutter (TIDSFORSKEL -4 TIMER)
Flyskifte i Bangkok 12.05 til 15.05            = 3 timer 00 minutter
Bangkok - Luang Prabang 15.05 - 16.35  = 1 time 30 minutter 


FRA flyafgang København kl. 14.20 (dansk tid)
TIL flyankomst Luang Prabang kl. 16.35 (laos tid) 
= 26timer 15minutter minus 6 timers tidsforskel = 20timer 15minutter samlet rejsetid.

 

Flyhjemrejse: Phnom Penh-København med samlet rejsetid: 19 timer & 10 minutter
Phnom Penh - Dubai 23.10 - 05.55   = 10 time 45 minutter (TIDSFORSKEL +4 TIMER)
Flyskifte i Dubai 05.55 - 08.20            = 2 timer 25 minutter
Dubai - København 08.20 - 12.20      = 6 timer 0 minutter (TIDSFORSKEL +2 TIMER)


FRA flyafgang Phnom Penh kl. 23.10(cambodja tid)
TIL flyankomst København kl. 12.20 (dansk tid) 
= 13timer 10minutter plus 6 timers tidsforskel = 19timer 10minutter samlet rejsetid. 

AFREJSE FRA PROVINSEN
Ønskes provinstilslutning, skal forespørgsel herom ske samtidigt med bestilling af rejsen. Da SAS først skal godkende pladserne og genbekræfte prisen, tager Vietnam Travels forbehold for udsolgte pladser til nedennævnte pris.
 

Prisen for provinstilslutning er forventeligt 900-1050 for tur/retur-billet + lufthavnsskatter ca. 520 for en ”samlet billet”. Ved ”samlet billet” forstås at hele flyrejsen er lavet som én billet: Aarhus/Billund/Aalborg - Laos tur/Cambodja retur. Skulle flyet fra Jylland således blive forsinket/aflyst, så man ikke når Thai Airways flyet i København, så har SAS med en ”samlet billet” forpligtelsen/udgiften til at få jer til Laos hurtigst muligt.


DRIKKEPENGE
Den anviste drikkepengesats på 450/person dækker drikkepenge til lokalguider, chauffører, bådpersonale, bellboys og andre servicefolk vi møder på vores vej gennem Laos og Cambodja. Drikkepengene ikke dækker stuepigen på hotellet og eventuelt til tjenere på restauranter. De 450/person vil blive indsamlet ved turens start af rejselederen, som vil sørge for at fordele drikkepengene til de relevante servicefolk.


FERIEFORLÆNGELSE
Der er mulighed for at forlænge turen, eller rejse ud før turstart. Gebyr på 450,- plus prisen for eventuel ekstra rejsearrangement.

FYSISK FORM
Det er en forudsætning for deltagelse i denne rundrejse, at man er i rimelig fysisk form. Anvender man rollator eller kørestol, eller er meget dårligt gående, er denne rejse ikke egnet, og vedkommende kan derfor ikke deltage i rundrejsen. Vietnam Travels forbeholder sig ret til at afvise rejsedeltagere, der efter vores vurdering ikke vil være i stand til at gennemføre rejsen ved egen hjælp. En sådan afvisning vil være uden ansvar for Vietnam Travels.

 

NAVNEÆNDRING
Ved køb af rejsen skal man opgive sit navn, præcist som det står angivet i passet. Hvis der er opgivet forkert eller ufuldendt navn, og flybilletterne skal ændres og genudstedes, bæres eventuelle ekstra omkostninger af rejsegæsten.

FORBEHOLD/ÆNDRINGER
Som udgangspunkt gennemføres rejsen iht. det foreskrevne og oplyste program. Ændringer kan dog forekomme iht. vejr-, kulturelle forhold, force majeure situationer eller lokale omstændigheder, som kan have indflydelse på rejseprogrammets afvikling. Vietnam Travels, vores rejseleder og lokale repræsentanter vil naturligvis gøre alt for at gennemføre turen iht. det foreskrevne turprogram, eller forsøge at finde andre alternative muligheder, såfremt rejseprogrammet nødvendigvis må ændres.