Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Praktisk forhold, individuelle rejser


Ankomst
Når I kommer ud i ankomsthallen i lufthavnen vil der står en person med et skilt med jeres navne. Han/hun vil tage jer med til hotellet i airconditioneret privat bil.

Transport 
På vores individuelle ture er der sørget al transport. Dvs. al transport mellem byerne, alle transfer til og fra lufthavne/havne/banegård/hoteller og når I skal køre fra en by til en anden by i bil foregår det i airconditioneret bil med chauffør. Alle dage med seværdigheder og aktiviteter vil der være airconditioneret bil med chauffør, udover guiden.

Guider og program
Entreer til alle nævnte seværdigheder er inkluderet og I har jeres egen guide, som vil ledsage jer og fortælle om de planlagte seværdigheder. I aftaler med guiden fra dag til dag, hvornår han og chaufføren skal komme og afhente jer på hotellet. Guiderne har guidehvervet som profession og har stor erfaring med at ledsage udenlandske gæster. 

Hvilken valuta skal jeg tage med og kan jeg hæve på kreditkort?
Medbring USDollars eller Euro - det er det nemt at veksle på hotellet, banken eller i guldsmedeforretninger. Med kreditkort (Visa, Mastercard, American Expres og andre gængse kreditkort) kan man hæve i bankautomater i de store byer og betale i nogle forretninger eller medbringe hævekort og pas og så hæve i bankens kundeekspedition.

Hvilke vaccinationer skal jeg have til turen?
Difteri, Stivkrampe og Hepatitis A. Med hensyn til malaria, så se Statens Serum Institut hjemmeside: www.ssi.dk >> GENVEJE FOR BORGERE - Vælg: Ud at rejse -hvilke vacciner kan være relevante >> Klik på verdenskortet >> OMRÅDE: Vietnam eller Cambodia eller Laos. VARIGHED: 1 til 4 uger. REJSETYPE: Arrangeret turistrejse med dagsudflugter. Ved trekking-ture sæt flueben i Trekkingtur med ophold i landområde og flueben i Trekkingtur med ophold i skovområde. Kontakt til Statens Serum Institut kan også ske på (Tlf. 32683268) eller egen læge mht. om I skal tage malariapiller eller ej.

Kan jeg bruge min mobiltelefon?
De fleste mobiltelefoner med fast abonnement kan som regel finde og slå over på lokalnet og således bruges til at modtage sms'er eller ringe hjem. Med mobiltelefoner med tank-selv-abonnement er det mere usikkert om den vil slå over på lokalnet. Billigst at ringe hjem er via internettelefoni, som findes på flere internetcafeer i både større og mindre byer.

Hvilke stikkontakter og strøm findes?
Det er de samme stikkontakter og strøm der anvendes i Vietnam og Cambodja, som i Danmark. Dog skal man ikke forvente at kunne finde tre-hullede-stikkontakter (altså til-jord-forbindelsen mangler).

Hvilke forsikringer skal jeg have?
Man skal som minimum have en rejseforsikring, der dækker hospitalsbehandling og hjemtransport, hvis man er uheldig og bliver syg undervejs eller kommer til skade. Endvidere skal man tage stilling til om man ønsker afbestillingsforsikring - en forsikring, der dækker, hvis man bliver syg inden afrejsen. (Vietnam Travels tilbyder begge forsikringstyper med Gouda Rejseforsikring).

Hvad skal jeg have med til rejsen?
Almindelig pæn/afslappet påklædning går fint an i de restauranter og hoteller, hvor I bor og spiser. Medbring ordentligt fodtøj, herunder sandaler. De fleste ting kan købes på marked og butikker og er billigere end i Danmark. Skjorter, Polo- og T-shirts kan købes billigt i størrelse M, L og XL, mens man må lede længere efter større størrelser. Hotellerne tilbyder tøjvask mod betaling.
Skal jeg have visum? 

Rejse til Vietnam:

Visumreglerne til Vietnam betyder at skandinaviske statsborgere ikke behøver at søge visum, hvis de opholder sig i Vietnam i 15 dage inkluderet ind- og udrejsedage. Passet skal være gyldigt i minimum 3 måneder efter den planlagte udrejsedato.

 

Ved mere end 15 dages ophold i Vietnam er der visumpligt. Det koster 550kr for 1 måneds visum. Vi fremsender visumformularen og I søger selv visum hos den vietnamesiske ambassade i Hellerup (vi kan være behjælpelig med dette mod et gebyr på 225,- pr. visum, passene sendes som rekommanderet brev).

Rejse til Cambodja:

Der er visumpligt til Cambodja. Visum kan søges ved grænseovergangene (grænsepost eller lufthavn).
Pris pt. 30usd (husk pasbillede). Passet skal være gyldig 6 måneder udover udrejsedatoen fra Cambodia. 

Rejse til Laos:

Der er visumpligt til Laos. Visum kan søges ved grænseovergangene (grænsepost eller lufthavn).
Pris pt. 35usd (husk pasbillede). Passet skal være gyldig 6 måneder udover udrejsedatoen fra Cambodia.