Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Overblik over turen, Vietnam Sommerfryd


M = Morgenmad / F = Frokost / A = Aftensmad, inkluderet i programmet, hvor angivet. 


Dag 1: Afrejse Danmark
Check-in kl. 16.30 og flyafrejse med Turkish Airlines fra København kl. 18.40 til Hanoi. Samlet rejsetid København-Hanoi er 16 timer 40 minutter inklusive flyskifte i Istanbul. Undervejs serveres mad og drikke.
 
Dag 2: Ankomst Hanoi // 3 stjernet Skylark Hotel
Ankomst til Hanoi kl. 16.20. Bustransfer fra lufthavnen til Skylark Hotel i Hanois centrum. Hotellet ligger i det kendte gamle bykvarter tæt på flere af byens pejlemærker, såsom Dong Xuan marked og Hoan Kiem søen. Fri efter hotel check-in. Om aftenen gå en spadseretur gennem hyggelige handelsgader med restaurationer og små butikker – spis på et godt lokalt spisested som er anbefalet i Vietnam Travels restaurantliste. 
 
Dag 3: Hanoi // M,F
Guidet byrundtur til Hanois største attraktioner med besøg på: Landsfader og tidligere præsident Ho Chi Minh Mausoleum. Det franske præsidentpalads. Præsident Ho Chi Minhs private bolig. Den ensøjlede pagode. Litteraturtemplet Van Mieu. Vragdele af B52-bombefly fra julebombardementerne 1972 i privat boligkvarter. Senere tur i cykelrickshaw rundt i den gamle bydel.

Dag 4: Hanoi // M
Fridag, og dermed tid til at opdage hovedstaden på egen hånd. Indsnus atmosfæren i nogle af de 36 historiske gader i old quarter, eller spadser en tur rundt i det franske kvarter. Hanoi byder på mange museer, finurlige templer og andre attraktioner, som bestemt er et besøg værd. Fald ind på en af de små kaffehuse, nyd den sorte drik og betragt gadens levende mylder herfra.

Dag 5: Hanoi – Halong bugten (bus) // 2-personers kahyt på La Vela Classical junke // M,F,A
Opleve indbyggernes morgengymnastik ved Hoan Kiem søen. Bus til Halong bugten. I en deluxe junke (båd) skal I rundt i Halong bugten med dens forunderlige kalkstenslandskab på et 2 dages 1 nats cruise. Undervejs besøges en drypstenshule, I kommer forbi en flydende fiskelandsby, og der bliver mulighed for at sejle i kajak. Overnatning ombord i 2-personers kahytter med eget toilet/bad.

Dag 6: Halong bugten – Hanoi (bus) – Dong Hoi (Nattog) // Senge i 4-personers sovekupeer // Brunch
Begynd morgenen med en let omgang Tai Chi med instruktør på øverste åbne dæk, eller nyd blot morgengry med en kop kaffe/the til dette ejendommelige naturlandskab. I fortsætter sejlturen rundt i Halong bugten til sidst på formiddagen. I bus tilbage til Hanoi, hvor I først på aftenen skal med nattoget til Dong Hoi (stationen tættest på Phong Nha Nationalpark) i Midtvietnam. Overnatning i 4-personers sovekupeer (Kun Vietnam Travels rejsegæster i kupéerne). 

Dag 7: Dong Hoi – Phong Nha Nationalpark (bus) // M,F,A // 3 stjernet Chay Lap Farmstay

I samles op på banegården og køres til Phong Nha Ke Bang nationalpark, og spiser morgenmad på hotellet. Nationalparkens område er en del af 2.000km2 fortryllende kalkstensbjerglandskab. Her findes hundredvis af huler og grotter, blandt andet verdens største grotte. I skal besøge den største af de tilgængelige grotter med de sigende navn Paradise grotten. Ud på eftermiddagen check-in på lodgen som ligger i nationalparken. Tid til at nyde stedet med swimmingpool, kajak eller cykeltur på egen hånd.

Dag 8: Phong Nha Nationalpark – Hue (bus) // M,F // 4 stjernet Century Hotel
Cykeltur i nationalparkens område, hvor landsbyer ligger dottet rundt i landskabet mellem floder og marker. I får indblik i dagligdagen og livet på landet og gør stop ved de små seværdigheder eller lokale spidsfindigheder, som man uvilkårligt støder ind i på sin vej rundt. Efter frokost kører I med bus til Hue, der var landets hovedstad mellem 1802-1945, da Vietnams sidste kejserfamilien etablerede deres kejserdømme her.

Dag 9: Hue // M,F
Guiden bringer jer med på dagens sightseeing af Thien Mu pagoden, hvor I skifter bekendtskab med landet største trosretning, buddhismen. Bagefter til kejsercitadellet med den indre kejserby med paladset og de mange royale bygninger, hvor kejseren og hans familie boede. Fra paladset går I til frokostrestauranten mellem den indre og ydre kejsermur - et kvarter hvor kejsernes ansatte boede. Ud på eftermiddagen er I tilbage på hotellet – undervejs kan man hoppe af bussen og gå med guiden en runde på det livlige Dong Ba marked.

Dag 10: Hue // M
Fridag.
Option: Cykeltur med guide gennem forstæderne og oplandet ud til gravmausoleerne for to af kejserne i Nguyen-dynastiet, nemlig Minh Mang (den længst siddende kejser) og Khai Dinh (det senest byggede mausoleum). Udflugtens pris er 390 og inkluderer cykel, guide, frokost og entrebilletter til mausoleerne.
 
Dag 11: Hue - Hoi An (bus) // M,F // 3 stjernet Thanh Binh 3 Hotel
Af sted til Midtvietnams skønne gamle købstad Hoi An. Her er ophold i 4 hele dage, hvor I kan nyde byen, de landlige omgivelser, tage til stranden og eventuelt tilmelde sig de halvdagsudflugter som tilbydes under opholdet her. I indkvarteres på Thanh Binh 3 Hotel, som ligger en parallelgade fra den gamle bydel.
Muligt mod merpris at bo på baderesort ved stranden 5km fra den gamle bydel. Herfra vil der være gratis shuttlebus service til/fra resorttet og byen.

Dag 12: Hoi An // M
Fridag.
Option: Udflugt med indblik i lokalfolkets dagligdag startende med cykeltur til en landsby, hvor I ser lokale dyrkningsmetoder af grønsager og krydderurter. Senere sejler I på floden, og oplever fiskemetoder med sænkenet og kastenet. I forsøger at ro en sivkurvsbåd som de lokale fiskere bruger inden frokost ombord. Pris er 350 og inkluderer cykel, guide, bådtur, frokost & 1 drikkevare og entreer.

 

Dag 13: Hoi An // M
Fridag.
Option: Dykkertur til en ø udfor Hoi An kyst. 2 dyk med ilt ved koralområde med farverige fisk. Ikke dykker-certificeret tilbydes overflade-dykning med snorkel og maske. Bagefter i land på stranden på øen, og kan I nyde solen, vandet og frokost. Pris 420 ved overfladedykning. Pris 680 ved 2 dykning med ilt. Prisen inkluderer transfers, båd til/fra ø, instruktør, alt dykkerudstyr, frokost og entreer.

Dag 14: Hoi An // M
Fridag.
Option: Madlavningskursus. Transfer til madlavningsstedet. I går I på markedet og vises lokale specialiteter. Tilbage på restauranten igen, introducerer kokken nogle vietnamesiske retter, som I bagefter selv tilbereder. Pris er 380 inklusive fødevarer/ingredienser i de retter I tilbereder, guide/kok, køkkenassistenter, 1 drikkevare og transfer hotel-restaurant t/r.

 

Dag 15: Hoi An // M
Fridag.
Option: Cykeltur rundt gennem private huskvarterer og landlige omgivelser. Der gøres flere stop undervejs ved små entreprenører som laver træskærerarbejder, røgelsespinde, fiskerbåde, og når I støder på lokale attraktioner. I spiser frokost i et privat hjem inden I om eftermiddagen sejler tilbage til Hoi An. Pris 280 for bustransfers til/fra cykelturens startsted, bådture, guide, frokost, cykel og entreer.

 

Dag 16: Hoi An - Mekongdelta (fly/bus/båd) // M,F,A // Ut Trinh Homestay
Transfer til lufthavnen og fly til Ho Chi Minh City. Videre i først bus og så båd på 3 dage og 2 nætters ophold i Mekongdelta. Indkvartering i homestay hos en lokal familie, der bor på en stor ø mellem 2 halvstore floder. Her skal I bor i egne værelser, som er separeret fra familiens private værelser. Familien har et større, velholdt hus, og er vant til at have udenlandske gæster boende. Efter frokost sejler I ind i de mindre kanaler med sampanbåd, og senere på cykel rundt i det grønne og landsbyagtige naboområde til jeres homestay.


Dag 17: Mekongdelta // M,F,A
I dag skal I på udflugt ud i det landlige Mekong. En båd bringer jer endnu længere ind i deltaet og fra bådpladsen cykler I videre gennem et frodigt område med frugtplantager og åbne landskaber. Her ser og oplever I hvordan farmerne dyrker ris og lokale grønsager. I kommer ind til provinsbyen Vinh Long med besøg på markedet, pottemageri og til sidst en have, hvor forskellige eksotiske frugter vokser og skal smages. I båd tilbage til homestay’et og aftensmad med familien.

Dag 18: Mekongdelta - Ho Chi Minh City // M,F // 3 stjernet Huong Sen Hotel
Efter morgenmaden siger I bye-bye til familien og sejler et mindre flydende marked og gør stop ved små produktionssteder, som fremstiller lokale specialiteter og snacks. Fra havnekajen bringes I med bus fra land til by, fra Mekong til 10-millioner indbyggerbyen Ho Chi Minh City. Hotellet ligger i lige centrum tæt til byens ikoniske kendetegn såsom det store teater, rådhusbygningen, Notre Dame katedralen, og i gåafstand til byens must-see-seværdigheder.


Dag 19: Ho Chi Minh City // M
Dagens sightseeing er besøg af Cu Chi tunnelerne, et underjordisk og sindrigt tunnelsystem i 3 niveauer og godt 250km langt, der strakte sig næste op til grænsen til Cambodja. Under Vietnamkrigen udgravede guerillabevægelsen Viet Cong disse tunnelgange og rum i den stenhårde lerjord. Her kunne de gemme sig og kæmpede mod den sydvietnamesiske hær og de amerikanske tropper, som var på patruljer og missioner i området.

Dag 20: Ho Chi Minh City – Afrejse // M
Fri til at snuse rundt i metropolens mindre gader, gå på opdagelse på markeder efter tørfrugt, vietnamesisk kaffe eller specialiteter, tage en afstikker til Chinatown eller besøge på et af byens museer, Jadekejserens pagode eller i andre røgelsesfyldte templer. Der er transfer først på aftenen fra hotellet til lufthavnen. Flyafrejse med Turkish Airlines kl. 18.40 mod København.
 
Dag 21: Flyankomst Danmark
Ankomst til København om morgenen dansk tid kl. 09.40 efter samlet flyrejsetid Ho Chi Minh City-København på præcis 20 timer inklusive flyskifte i Istanbul.