Overblik over turen, Vietnam Lotus


M = Morgenmad, F = Frokost og A = Aftensmad, hvor angivet inkluderet i prisen/programmet


Dag 1: København - Hanoi 

Check-in i Københavns lufthavn kl. 13.00 og flyafrejse kl. 15.35 med Emirates via Dubai til Hanoi. Rundrejsen starter med en tur i det nyeste isenkram indenfor passagerfly, da vi på flyudrejsen på strækningen København-Dubai (og hjemrejsen Dubai-København) flyver med verdens pt. største passagerfly Airbus A380. Her er udover fuld forplejning og serviceminded betjening, også god siddekomfort og alverdens underholdning på hvert sædes personlige skærm.

Dag 2: Ankomst Hanoi // 3 stjernet Mon Regency Hotel // A
Ankomst til Hanoi. Bustransfer fra lufthavnen til vores fine hotel, der ligger midt i den gamle bydel. Check-in og tid til et bad inden vi skal have aftensmad og se en forestilling i det traditionsrige vanddukketeater. Bagefter går vi en let tur gennem byen, der emmer af liv i de snævre stræder, og mærker stemningen af Hanoi by night.

Dag 3: Hanoi // M,F
Rundtur med besøg af byens største seværdigheder: landsfader og tidligere præsident Ho Chi Minh’s Mausoleum. Det franske præsidentpalads. Præsident Ho Chi Minhs pælehus. Den ensøjlede pagode. Vietnams første universitet Van Mieu. Efter frokost skal vi på tur i en klassisk cykelrickshaw, og i et adstadigt tempo køres forbi nogle af Hanois centrale pejlemærker.

 

Dag 4: Hanoi – Halong bugten (bus) // 2-personers kahyt på La Vela Deluxe Classic båd // M,F,A
Mulighed med rejselederen om morgenen for gåtur til en ceremoniel oplevelse på Ba Dinh-pladsen med præsidentgardens indmarch og flaghejsning under afspilning af nationalmelodien. Vi går forbi Lenin-parken og ser indbyggerne i gang med fælles morgengymnastik. Med bus ud til Halong, hvor vi på en junke (båd) skal vi på et 2 dage 1 nats cruise rundt i Halong bugten. Kalkstensbjerge står dottet rundt i bugten og skaber et spektakulært havlandskab. Undervejs besøges en drypstenshule, vi kommer forbi en flydende fiskelandsby, og der bliver mulighed for at sejle i kajak. Overnatning ombord i 2-personers kahytter med eget toilet/bad. 

Dag 5: Halong bugten – Ninh Binh (bus) // Brunch, A // 4 stjernet Legend Hotel, Deluxe værelse
Er man morgenfrisk til en omgang let Tai Chi på dækket under kyndige instruks? Ellers bør man alligevel komme op for at betages af morgengryet og at dagslyset langsomt vinder frem, og Halong bugtens forunderlige klippelandskab igen kommer til syne. Vi fortsætter sejlturen indtil sidst på formiddagen, hvor der er landgang. Fra havnekajen kører vi til Ninh Binh, som bedst kan betegnes som et slags Halong Bay på land med bjergtoppe spredt ud hele landområdet – nogle steder i tætte rækker, og andre steder alene majestætisk tronende. Indkvartering på hotellet i Ninh Binh by, og senere fælles aftensmad.


Dag 6: Ninh Binh // M,F
I dag besøges landets største pagode Bai Dinh, hvor vi stifter bekendtskab med buddhismen, som Vietnams største trosretning. Videre til Hoa Lu, som for godt 1000 år siden var Vietnams hovedstad. Her bag bjergkæderne kunne vietnameserne bedre beskytte sig mod angreb fra Kina. Senere på cykel gennem et smukt varieret naturområde til Trang An, hvor vi efter frokost sejler i sampanbåd gennem rismarker og gennem huler i selve kalkstensbjergene.

 

Dag 7: Ninh Binh – Pu Luong (bus) // M,F,A // Pu Luong Village-house
Efter morgenmaden afsted i nordvestlig retning til Pu Luong. Vi bevæger os samtidigt ind i et område hvor højere bjergkæder bliver mere og mere dominerende. I små landsbyer i bjergdalene lever blanding af vietnamesere og etniske minoritetsfolk, hvoraf nogle bor på pælehuse og dyrker ris på terrasser op ad bjergsiderne. Om eftermiddagen skal vi rundt i den landsby, hvor vi bor de næste to dage, og går videre ud i det kuperede grønne landskab. Ligeledes har vi en sejltur på en bambus-tømmerflåde på en stille flod.


Dag 8: Pu Luong // M,F,A
Vi vandrer ud i de smukke bjergrige egne med risterasser og kommer forbi små landsbyer med etniske minoritetsgrupper. Minoritetsfolk fra stammerne Muong og Hvid Thai lever i disse områder en tilværelse som synes i ét med naturen, og i et livstempo som synes at tilhøre en anden verden end vores, ja endda helt anderledes end dynamikken i Hanoi. Vi går i vores eget rolige tempo og spiser en picnic-frokost undervejs.


Dag 9: Pu Luong – Ho Chi Minh City (bus/fly) // M,F,A // 3 stj. Huong Sen Hotel, Deluxe værelse
En kontrastfuld dag venter, når vi flytter os fra den stille landsby beliggende i en grøn dal i bjergrigt område til – med bus og fly – at ankomme til Ho Chi Minh City i Sydvietnam, som med sine godt 10 millioner indbyggere, er landets største by. De økonomiske tigerspring som Vietnam gennemgår i disse år bliver for alvor synlige for os med det byggeboom, flagship-stores og unge moderne vietnamesere som gerne med 2 mobiltelefoner samtidigt og kommunikerer med verdenen.

Dag 10: Ho Chi Minh City // M,F
Udflugt til Cu Chi tunnelerne, et underjordisk tunnelsystem i 3 niveauer. Sammenlagt er tunnelgangene mere end 250km. Herfra kæmpede modstandsgruppen Viet Cong mod den sydvietnamesiske hær og de amerikanske tropper. Et ufatteligt arbejde ligger bag udgravningen og indretningen af denne underjordiske befæstning, og stedet står som symbol på den vilje amerikanerne var oppe imod. Vi spiser en picnic-frokost undervejs i en gummitræsplantage. Tilbage i byen besøges et museum som udstiller traditionel medicin, som især byens kinesere har lang tradition for at anvende.

 

Dag 11: Ho Chi Minh City // M,F
Bysightseeing på en 4,5 kilometers spadseretur. Vi starter ved to smukke arkitektoniske franske kolonitidslevn, nemlig det centrale postkontor og Notre Dame katedralen, som ligger for enden af gaden med vores hotel. Herfra skråner vi over en lille park til præsidentpaladset, der har været politisk kampplads dengang Sydvietnam var en selvstændig stat mellem 1954-1975. Bagefter besøges det nærliggende museum med fotos og militærmateriel fra Vietnam-krigen. Vi går omkring Ben Thanh – et marked med både ferskvarer og glitterting, og slutter af med at spise nationalretten PHO.

 

Dag 12: Ho Chi Minh City - Mekongdelta (bus/båd) // M,F,A // Ut Trinh Guesthouse, privat værelse
Besøg af byens nyeste turistattraktion 3D-museet, hvor vi oplever nogle helt usædvanlige synsbedrag. Herfra går turen til Mekongdeltaet, som er Vietnams riskammer og frugthave, og i byen Vinh Long oplever vi et sandt fyrværkeri af farver fra kulørte frugter og eksotiske madvarer på det lokale marked. Videre i båd til et mindre produktionssted, hvor de fremstiller potter og keramik. Sejlturen fortsætter til en større ø beliggende midt i Mekongfloden, hvor vi på en mindre frugtplantage smager nogle af Sydvietnams tropiske frugter. På samme ø indkvarteres vi hos en værtsfamilie, som har en række huse, hvor vi får hver vores private værelse med eget bad og toilet. 

Dag 13: Mekongdelta // M,F,A // 3 stjernet Mekonglodge, Bungalow værelse
Efter morgenmaden på udflugt ud i det landlige Mekong. En båd bringer os længere ind i deltaet, hvor vi stiger om i sampanbåde og kommer ind i en af de små kanaler. Senere tager vi på cykeltur rundt på de mindre veje og stier, og får indblik i livet ved floderne og i landsbyerne. Undervejs spiser vi frokost i særligt historisk og unikt restaureret Mekonghus (som er blot 1 af 5 UNESCO-anerkendte huse i hele Vietnam). Ud på eftermiddagen checker vi ind på en skøn lodgen, og kan nyde stedet og dets faciliteter, bl.a. en dejlig stor pool med vue til floden og nær baren, der leverer gode drinks og kold hvidvin.

 

Dag 14: Mekongdelta – Ho Chi Minh City lufthavn – Afrejse // M,A
Sejltur til et mindre flydende marked, hvor små både ligger vuggende side om side og over rælingen handler frugter og grønt. I land besøges et familieforetagende som laver snacks-specialiteter fra ris og frugt. Tilbage på lodgen kan man snuppe en cykel og tage opdagelse i Cai Be by eller blot nyde de sidste timer på Mekonglodge inden busafgang mod Ho Chi Minh City, hvor vi undervejs har et besøg i den religiøse sekt Cao Dai's farvestrålende tempel. Aftensmad i HCMC inden flyafgang med Emirates.

Dag 15: Ankomst Danmark
Flyankomst til Danmark.