Overblik over turen, Vietnam Grand II


M = Morgenmad, F = Frokost og A = Aftensmad, inkluderet i prisen/programmet

 

Dag 1: København - Hanoi 
Check-in kl. 12.00. Flyafrejse med Emirates fra København kl. 14.20 via Dubai til Hanoi. På flyudrejsen på strækningen København-Dubai (og på hjemrejsen Dubai-København) flyves på verdens pt. største passagerfly Airbus A380. 

Dag 2: Ankomst Hanoi // 4 stjernet Lan Vien Hotel // A
Ankomst til Hanoi. Bustransfer fra lufthavnen til vores centraltbeliggende hotel. Check-in og tid til et bad inden gåtur gennem den gamle bydel til vanddukketeatret, hvor vi skal se en forestilling. Bagefter aftensmad på en af byens gode restauranter.


Dag 3: Hanoi // M,F
Rundtur med besøg af byens største seværdigheder: Ho Chi Minh Mausoleum. Præsidentpaladset. Præsident Ho Chi Minhs pælehus. Den ensøjlede pagode. Litteraturtemplet. Vragdele fra amerikansk B52 bombefly fra bombardementerne i julen 1972. Eftermiddagen slutter med en tur i cykelrickshaw.

 

Dag 4: Hanoi // M
Fridag, og dermed tid til at opdage hovedstaden på egen hånd. Indsnus atmosfæren i nogle af de 36 historiske gader i old quarter, eller spadser en tur rundt i det franske kvarter. Hanoi byder på mange museer, finurlige templer og andre attraktioner, som bestemt er et besøg værd. Mulighed med rejselederen for gåtur til morgenparade ved Ba Dinh Square og/eller formiddagstur i det gamle kvarter.

 

Dag 5: Hanoi – Halong bugten (bus) // 2-personers kahyt på 1. klasses båd // M,F,A
Afsted i bus til Halong. I en junke (båd) skal vi rundt i Halong bugten med dens forunderlige kalkstenslandskab på et 2 dages 1 nat cruise. Undervejs besøges en drypstenshule, vi kommer forbi en flydende fiskelandsby, og der bliver mulighed for at sejle i kajak. Overnatning ombord i 2-personers kahytter med eget toilet/bad.

 

Dag 6: Halong bugten - Hue (bus/fly) // 4+ stjernet Saigon Morin Hotel // Brunch,A
Vi står op til dette ejendommelige naturlandskab, og fortsætter sejlturen i Halong bugten til sidst på formiddagen. I bus tilbage til Hanoi, hvorfra vi flyver til den gamle kejserby Hue i Midtvietnam.

Dag 7: Hue // M,F
Om formiddagen besøger vi gravmausoleerne for to af kejserne i Nguyen-dynastiet, nemlig Minh Mang (den længstsiddende kejser) og Khai Dinh (det senest byggede mausoleum). Eftermiddagen til egen disposition, men der er også mulighed for at cykle en tur med rejselederen rundt i det private kvarter i selve kejsercitadelområdet.

Bemærk: Transfer i cykelrickshaw muligt i stedet for cykel på eftermiddagsudflugten uden merpris.

Dag 8: Hue - Hoi An (bus) // 4 stjernet Hoi An Historic Hotel // M,F,A
Dagens sightseeing starter ved Thien Mu pagoden, hvor vi stifter bekendtskab med buddhismen. Videre til kejserpaladset og den indre kejserby med de mange royale bygninger, hvor kejseren og hans familie boede. Vi spiser frokost i en gammel embedsmandsbolig. Bagefter transfer til Vietnams skønneste by Hoi An, hvor vi om aftenen har madlavningskursus med en professionel kok.


Dag 9: Hoi An // M
Fridag til at snuse rundt i de hyggelige gader med de gamle købmandshuse bygget dengang franske, kinesiske og japanske handelsfolk slog sig ned her. I de historiske rammer findes i dag skræddere, restaurationer, gallerier og artifacts-butikker. Tid til at få valgt, målt og syet noget til garderoben. Eller tid til at tage til stranden eller cykle en tur i landlige opland.
 

Dag 10: Hoi An // M,F
Vi starter med en cykeltur til en landsby, hvor vi ser lokale dyrkningsmetoder af grønsager og friske krydderurter. Senere sejler vi på floden, og oplever lokale fiskemetoder med hæve-/sænkenet og kastenet. Vi ror en sivkurvsbåd inden en skøn frokost ombord. Om eftermiddagen med besøg af Fujian-Kinesernes forsamlingshus, den Japanske bro, en gammel købmandsgård og tekstilsted.
Bemærk: Transfer i minibus muligt i stedet for cykel på udflugten uden merpris.


Dag 11: Hoi An - Dalat (fly) // 4 stjernet Saigon Dalat Hotel // M,F,A
Fly til Dalat, som blev grundlagt af de franske kolonister i 1920'erne. Byen adskiller sig markant fra øvrige steder i Vietnam med sin særlige arkitektur, stemning og højlands-landskab. Fra byens udkant tager vi en bjerglift til byen. Vi kommer omkring Datanla vandfaldet inden hotelcheck-in. Frokost på restaurant i en bolig-enklave for de højststående hos det tidligere franske kolonistyre.
 

Dag 12: Dalat // M,F
Sightseeing i den sidste kejsers sommerresidens og Hang Nga house, som nok er Vietnams mest odiøse bygningsværk. Byturen tager os ligeledes med jeep til toppen af Lian Biang bjerget, hvor vi har en storartet udsigt udover byen og dalene. Bagefter besøges en minoritetslandsby. Fri efter frokost, men der mulighed for at gå med rejselederen rundt i det gamle franske kvarter.

Dag 13: Dalat – Mekongdelta (fly/bus) // 3 stjernet Mekonglodge // M,F,A
Fly til Ho Chi Minh City og bus til Mekongdelta, som er et flodrigt deltaområde. Indkvartering på Mekonglodge, et hotel bygget med arkitektonisk øje for deltaets grønne omgivelser. Vi tager en cykeltur på større ø og får indblik i livet ved floderne og i landsbyerne. Vi stopper ved lokale seværdigheder undervejs, og besøger en have og smager nogle af de eksotiske frugter.
Bemærk: Muligt med transfer i roligt tempo på bagsædet af en scooter i stedet for cykel uden merpris.
 

Dag 14: Mekongdelta - Ho Chi Minh City (båd/bus) // 5 stjernet Sofitel Plaza Hotel // M,F
Sejltur til et flydende marked, hvor små både ligger vuggende side om side og handler frugter og grønsager over rælingen. I land besøges et familieforetagende som laver snacks-specialiteter fra ris og frugt. I sampan båd ind i de små kanaler med besøg af et traditionelt Mekonghus, hvor frokosten indtages i private rammer. På vej til Ho Chi Minh City besøges et undervisningssted for børn.

 

Dag 15: Ho Chi Minh City // M,F,A
Bus til Cu Chi tunnelerne, et underjordisk tunnelsystem i 3 niveauer og godt 250km langt. Herfra kæmpede modstandsgruppen Viet Cong mod den sydvietnamesiske hær og de amerikanske tropper. Tilbage i byen besøges paladset for de sydvietnamesiske præsidenter og krigsmuseet. Dinner på en af byens bedste restauranter.

 

Dag 16: Ho Chi Minh - Phan Thiet(bus) // 4stj Blue Ocean ELLER 5stj Anantara Resort / M

Formiddagen til egne oplevelser iht. busafgang til Phan Thiet efter frokosttid. For dem som har lyst, går den danske rejseleder om formiddagen en stemningstur i bycentrum til bl.a. den gamle amerikanske ambassade, Ho Chi Minh Citys højeste kontorbygning, det gamle franske posthus og forbi andre steder som giver indtryk af byen. Kl. 13 er der er transfer til kyst-/badebyen Phan Thiet.

 

Dag 17: Phan Thiet // M
3 hele dage til at bade, slappe af, nyde vandet, varmen og fordøje rejsens mange indtryk. Phan Thiet byder på en dejlig strand og vand lige ud til det Sydkinesiske hav. Både Blue Ocean Resort og Anantara Resort er beliggende lige ud til vandet og har eget private strandområde, og naturligvis også swimmingpool. Der er mulighed for besøg af mindre seværdigheder og cykelture.

Dag 18: Phan Thiet // M
Fri til afslapning.


Dag 19: Phan Thiet // M
Fri til afslapning.

Dag 20: Phan Thiet – Ho Chi Minh lufthavn (bus) - Flyafrejse // M,F
Fri indtil afgang mod Ho Chi Minh lufthavn. Flyafrejse med Emirates kl. 23.55 via Dubai til København.

Dag 21: Ankomst Danmark
Flyankomst til København kl. 12.20.