Overblik over turen, Vietnam Combi


M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad, inkluderet i programmet hvor angivet


Dag 1: Afrejse Danmark

Check-in kl. 13.30. Afrejse med Emirates fra København kl. 15.35 via Dubai til Hanoi.
 

Dag 2: Ankomst Hanoi // A // 3 stjernet Skylark Hotel
Ankomst til Hanoi. Bustransfer fra lufthavnen til vores centraltbeliggende hotel. Check-in og tid til et bad inden gåtur gennem den gamle bydel til vanddukketeatret, hvor vi skal se en forestilling. Bagefter aftensmad på en af byens gode restauranter.
 

Dag 3: Hanoi // M,F
Byrundtur på cykel med besøg af byens største seværdigheder: Ho Chi Minh Mausoleum. Præsidentpaladset. Præsident Ho Chi Minhs pælehus. Den ensøjlede pagode. Litteraturtemplet. Vragdele fra amerikansk B52 bombefly fra bombardementerne i julen 1972.
 

Dag 4: Hanoi – Halong bugten (bus) // M,F,A // 2-personers kahyt på Deluxe båd 
Vi oplever indbyggernes morgengymnastik ved Hoan Kiem sø inden bustransfer til Halong bugten. I en junke (båd) skal vi rundt i Halong bugten med dens forunderlige kalkstenslandskab på et 2 dage 1 nats cruise. Undervejs besøges en drypstenshule, en flydende fiskelandsby, og der bliver mulighed for at sejle i kajak. Overnatning ombord i 2-personers kahytter med eget toilet/bad.

 

Dag 5: Halong bugten - Hanoi (bus) // Brunch // 3 stjernet Skylark Hotel 
Vi står op til dette ejendommelige naturlandskab, og fortsætter sejlturen i Halong bugten til sidst på formiddagen. Tilbage i Hanoi midt på eftermiddagen med tid til f.eks. en spadseretur rundt i nogle af de 36 historiske gader i old quarter.

Dag 6: Hanoi - Mai Chau (bus/cykel) // M,F,A // 3 stjernet Mai Chau Ecolodge
Med kombination af bus og cykel til det bjergrige og landlige Mai Chau, som ligger vest for Hanoi. I Mai Chau dalen møder vi 2 af Vietnams 54 etniske minoritetsgrupper, nemlig folk fra stammerne Muong og Hvid Thai'erne. Vi indkvarteres på det i 2014-færdiggjorte Mai Chau Ecologde, som har den smukkeste placering for foden af et bjerg og med udsigt til rismarkerne. 

Dag 7: Mai Chau // M,F,A 
Cykeltur gennem rismarker, hvor arbejdende lokale bønder er i gang med at plante ris. Såning af risplanten sker typisk i løbet af marts når temperaturene giver sikkerhed for god varme. Det er en arbejdsintensiv periode, og mange folk vil være i gang i rismarkerne. Vi pedeltramper videre til mindre landsbyer, hvor vi stifter bekendtskab med minoritetsgrupperne. 

Dag 8: Mai Chau - Hoi An (bus/fly) // M,F // 4 stjernet Thanh Binh Riverside Hotel
Gåtur i den smukke Mai Chau dal inden check-ud og frokost på lodgen. Bus til Hanoi lufthavn, hvorfra vi flyver til Hoi An i Midtvietnam - en by som mange tidligere besøgende siger, er Vietnams skønneste by.
Muligt med indkvartering på baderesort (dag 8-11) mod merpris - læs mere på menupunkterne INKLUDERET I PRISEN og HOTELLERNE.

 

Dag 9: Hoi An // M
Fridag til at snuse rundt i de hyggelige gader med de gamle købmandshuse bygget dengang at både franske, kinesiske og japanske handelsfolk slog sig ned her. I de historiske rammer findes i dag restaurationer, gallerier, artifacts-butikker og skræddere. Tid til at få valgt stof og syet noget til garderoben. Eller tid til at tage til stranden eller cykle en tur i landlige opland.


Dag 10: Hoi An // M,F
Cykeltur rundt gennem private huskvarterer og landlige omgivelser. Der gøres flere stop undervejs ved små entreprenører som laver træskærerarbejder, røgelsespinde, fiskebåde, og når vi støder på lokale attraktioner. Vi spiser frokost i et private rammer i det landlige opland til Hoi An. Tilbage i byen besøges Fujian-Kinesernes forsamlingshus, den japanske bro, en gammel købmandsgård og tekstilsted. 


Dag 11: Hoi An - Hue (bus) // M,F // 4 stjernet Century Hotel
Bus til den gamle hovedstad og kejserby Hue, hvor vi efter frokost cykler til gravmausoleerne for to af kejserne i Nguyen-dynastiet, nemlig Minh Mang (den længstsiddende kejser) og Khai Dinh (det senest byggede mausoleum).

Dag 12: Hue // M,F
Cykelhjulene triller til Thien Mu pagoden, hvor vi stifter bekendtskab med buddhismen. Videre til kejserpaladset og den indre kejserby med de royale bygninger, hvor kejseren og hans familie boede. Vi spiser frokost i en gammel embedsmandsbolig. Eftermiddagen til egen disposition, men det er muligt for at cykle med rejselederen rundt i det private kvarter i citadelområdet.

Dag 13: Hue - Mekongdelta (fly/bus) // M,F,A  // 3 stjernet Mekonglodge

Fly til Ho Chi Minh City og bus til Mekongdelta, som er et flodrigt deltaområde. Indkvartering på Mekonglodge, et hotel bygget med arkitektonisk øje for deltaets grønne omgivelser. Vi tager en cykeltur på større ø og får indblik i livet ved floderne og i landsbyerne. Vi stopper ved lokale seværdigheder undervejs, og besøger en have og smager nogle af de eksotiske frugter.
 

Dag 14: Mekongdelta - Ho Chi Minh City (båd/bus) // M,F,A // 3 stj. Huong Sen Hotel
Sejltur til et flydende marked, hvor små både ligger vuggende side om side og handler frugter og grønsager over rælingen. I land besøges et familieforetagende som laver snacks-specialiteter fra ris og frugt. Bus til Ho Chi Minh City. Byrundtur til Præsidentpaladset, krigsmuseet og det gamle franske posthus. Afskedsdinner på en af byens rigtig gode restauranter.

Dag 15: Ho Chi Minh City - Afrejse // M,F
Bus til Cu Chi tunnelerne, et underjordisk tunnelsystem i 3 niveauer og godt 250km langt. Herfra kæmpede modstandsgruppen Viet Cong mod den sydvietnamesiske hær og de amerikanske tropper. Tilbage i Ho Chi Minh City efter frokosttid og fri til sightseeing, shopping og indsnuse storbyens atmosfære. Ud på aftenen transfer til lufthavnen. Flyafgang med Emirates natten mellem dag 15 og 16.

Dag 16: Ho Chi Minh City - København
Afgang fra Ho Chi Minh City kl. 00.25 via Dubai og med ankomst til Københavns kl. 13.15 dansk tid samme dag.