Overblik over turen, Vietnam Charm


M = Morgenmad, F = Frokost og A = Aftensmad, hvor angivet inkluderet i prisen/programmet


Dag 1: København - Hanoi
Om eftermiddagen flyafgang fra Københavns lufthavn til Hanoi med flyskifte undervejs.

Dag 2: Ankomst Hanoi // 3 stjernet Skylark Hotel // A
Ankomst til Hanoi. Bustransfer fra lufthavnen til byen. Check-in på hotellet og tid til et bad inden vi skal til vanddukketeatret for at se en forestilling af denne specielle teaterform. Bagefter aftensmad på en af byens gode restauranter.

Dag 3: Hanoi // M,F
Rundtur med besøg af byens største seværdigheder: Ho Chi Minh Mausoleum. Præsidentpaladset. Præsident Ho Chi Minhs pælehus. Den ensøjlede pagode. Litteraturtemplet. Tur i cykelrickshaw rundt i centrum. Resten af eftermiddagen er fri til at opleve hovedstaden på egen hånd, men der er mulighed for at tilslutte sig en mindre spadseretur med rejselederen sidst på eftermiddagen.


Dag 4: Hanoi – Halong bugten (bus) // 2-personers kahyt på De Lux båd // M,F,A
Gåtur til morgenparade ved parlamentspladsen og morgengymnastik ved Lenin park. Afsted i bus ud til Halong. I en junke (båd) skal vi rundt i Halong bugten med dens forunderlige kalkstenslandskab på et 2 dages 1 nat cruise. Undervejs besøges en drypstenshule, vi kommer forbi en flydende fiskelandsby, og der bliver mulighed for at sejle i kajak. Overnatning ombord i 2-personers kahytter med eget toilet/bad.

Dag 5: Halong bugten – Hoi An (bus/fly) // Brunch // 4 stjernet Thanh Binh Riverside Hotel
Vi står op til dette ejendommelige naturlandskab, og fortsætter sejlturen i Halong bugten til sidst på formiddagen. Landgang og transfer til lufthavnen, hvorfra vi flyver til Hoi An, der af mange tidligere gæster betegnes som Vietnams mest charmerende by.

Dag 6: Hoi An // M,F
Cykeltur rundt gennem private huskvarterer og landlige omgivelser tæt på Hoi An. Der gøres flere stop undervejs ved små entreprenører som laver træskærerarbejder, røgelsespinde, fiskebåde, og når vi støder på lokale attraktioner. Vi spiser frokost i et private rammer. Tilbage i byen går vi en tur rundt i det historiske bycentrum og omkring markedet. Mon ikke vi falder ind i en af de små restaurationer og får en kop kaffe eller en "fyraftensøl" her sidst på eftermiddagen.
Bemærk: Muligt med transfer i roligt tempo på bagsædet af en scooter i stedet for cykel uden merpris.

Dag 7: Hoi An // M
Fridag til at snuse rundt i de hyggelige gader med de gamle købmandshuse bygget dengang franske, kinesiske og japanske handelsfolk slog sig ned her. I de historiske rammer findes i dag restaurationer, gallerier, artifacts-butikker og skræddere. Tid til at få valgt, målt og syet noget til garderoben. Eller tid til at tage til stranden eller cykle en tur.

Dag 8: Hoi An – Ho Chi Minh City (fly) // M,F // 3 stjernet Huong Sen Hotel
Transfer til lufthavnen og fly til Ho Chi Minh City. Fra lufthavnen kører vi til Cu Chi tunnelerne, et underjordisk tunnelsystem i 3 niveauer og godt 250km langt. Herfra kæmpede modstandsgruppen Viet Cong mod den sydvietnamesiske hær og de amerikanske tropper. Tilbage i byen besøges krigsmuseet.

Bemærk: For dem som ikke er interesseret i sightseeing af disse to krigshistoriske steder kan man blive bragt til centrum af Ho Chi Minh City og dermed have næsten en hel fridag i Vietnams største by (ingen merpris, dog uden frokost).

Dag 9: Ho Chi Minh City – Cai Be i Mekongdelta (bus) // M,F,A // 3 stjernet Mekonglodge
Byrundtur med besøg af paladset for de sydvietnamesiske præsidenter og det smukke gamle franske posthus. Vi kører til bydelen Chinatown, går en lille stemningstur og besøger ligeledes et museum som udstiller traditionel medicin, som kinesere har lang tradition for at anvende. Efter frokost kører vi til Mekongdelta, Vietnams riskammer og frugthave. Her indkvarteres vi på en skøn lodge, som er et hotel bygget med arkitektonisk øje for deltaets grønne omgivelser og beliggende lige ved Mekongfloden.

Dag 10: Cai Be i Mekongdelta // M,F,A
Sejltur til et mindre flydende marked, hvor små både ligger vuggende side om side og over rælingen handler frugter og grønt. I land besøges et familieforetagende som laver snacks-specialiteter fra ris og frugt.

Senere tager vi en cykeltur på større ø og får indblik i livet ved floderne og i landsbyerne. Vi stopper ved lokale seværdigheder og besøger en have og smager nogle af de eksotiske frugter. Der er frokost undervejs. Ud på eftermiddagen er vi tilbage på lodgen og kan nyde stedet og dets faciliteter. Om aftenen er der en mindre intro til vietnamesisk madlavning.

Dag 11: Cai Be – Chau Doc (bus) // M,F // 3 stjernet Chau Pho Hotel
Vi tager bussen til Chau Doc. Efter frokost sejler vi i mindre sampan-både ud til landsbyen for minoritetsgruppen Cham og de flydende huse med fiskeopdræt "i kælderen". Senere skal vi i en særlig Mekong-cykelrickshaw rundt i byen omkring den centrale plads, langs flodpromenaden og med stop ved det særegne Cao Dai templet og Sam højen lidt uden for byen.

Dag 12: Chau Doc – Phu Quoc ø (bus / båd) // M,F // Baderesort iht. valg
Bustransfer til Mekongdeltaets vestkyst og med hurtigbåd til Phu Quoc ø, som er en vietnamesisk tropeø beliggende i den Thailandske bugt. I de næste 4 dage er der lagt op til afslapning og badeferie på Vietnams største ø, men der er mulighed for mindre udflugter rundt på øen. Der tilbydes indkvartering på flere forskellige resorts (des højere hotelstandard, des højere turpris).

Dag 13: Phu Quoc ø // M
Fridag.

Dag 14: Phu Quoc ø // M
Fridag.

Dag 15: Phu Quoc ø // M
Fridag.

Dag 16: Phu Quoc ø – Ho Chi Minh City (fly) – Afrejse // M
Fri indtil transfer til Phu Quoc lufthavn og fly til Ho Chi Minh City. Herfra har vi videre oversøisk flyvning om aftenen med flyskifte undervejs til København. (M)

Dag 17: Ankomst Danmark
Flyankomst til København.