Overblik over turen, Vietnam & Cambodja


M = Morgenmad, F = Frokost og A = Aftensmad, inkluderet i prisen/programmet

Dag 1: København - Hanoi
Check-in i Københavns lufthavn kl. 12.00 og flyafrejse kl. 14.20 med Emirates via Dubai til Hanoi. Rundrejsen starter med en tur med det nyeste isenkram indenfor passagerfly, da vi på flyudrejsen på strækningen København-Dubai (og hjemrejsen Dubai-København) flyver med verdens pt. største passagerfly Airbus A380. Her er udover fuld forplejning og serviceminded betjening, også god siddekomfort og alverdens underholdning på hvert sædes personlige skærm.

Dag 2: Ankomst Hanoi // 3+ stjernet Mon Regency Hotel // A
Ankomst til Hanoi. Bustransfer fra lufthavnen til byen, og check-in på hotellet med tid til et bad. Programmet starter med en tur i en klassisk cykelrickshaw, hvor vi i et adstadigt tempo kører forbi nogle af Hanois centrale pejlemærker. Senere går vi en let tur gennem byens gamle handelskvarter, der emmer af liv i de snævre stræder, og ender ved vanddukketeatret, hvor vi skal se en forestilling af denne specielle teaterform. Bagefter aftensmad på en af byens gode restauranter.

Dag 3: Hanoi // M,F
Rundtur med besøg af byens største seværdigheder: Ho Chi Minh Mausoleum. Præsidentpaladset. Præsident Ho Chi Minhs pælehus. Den ensøjlede pagode. Litteraturtemplet. Resten af eftermiddagen er fri til at opleve hovedstaden på egen hånd - Hanoi byder på et væld af museer, finurlige templer og andre attraktioner, som bestemt er et besøg værd. Der er mulighed for at tilslutte sig en mindre spadseretur med rejselederen sidst på eftermiddagen.

Dag 4: Hanoi – Halong bugten (bus) // 2-personers kahyt på Oriental Sails Cruise // M,F,A
Gåtur til nationalgardens morgenparade ved parlamentspladsen og morgengymnastik i Lenin park. Efter morgenmad på hotellet afsted i bus ud til Halong. I en junke (båd) skal vi rundt i Halong bugten med dens forunderlige kalkstenslandskab på et 2 dages 1 nat cruise. Undervejs besøges en drypstenshule, vi kommer forbi en flydende fiskelandsby, og der bliver mulighed for at sejle i kajak. Overnatning ombord i 2-personers kahytter med eget toilet/bad.

Dag 5: Halong bugten – Hoi An (bus/fly) // M,F // 4 stjernet Thanh Binh Riverside Hotel
Er man morgenfrisk til en omgang let Tai Chi på dækket under kyndige instruks? Ellers bør man alligevel komme op for at betages af morgengry og at dagslyset langsomt vinder frem, og Halong bugtens forunderlige klippelandskab igen kommer til syne. Efter morgenmaden fortsætter sejlturen gennem dette ejendommelige naturområde indtil sidst på formiddagen. Landgang og transfer til lufthavnen, hvorfra vi flyver til Hoi An, der af mange tidligere gæster betegnes som Vietnams mest charmerende by.

Dag 6: Hoi An // M,F
Cykeltur rundt gennem landlige områder og landsbykvarterer i oplandet til Hoi An. Der gøres flere stop undervejs ved små entreprenører som producerer fiskebåde, træskærerarbejder, sivmåtter og gør holdt når vi støder på lokale attraktioner. Vi pedaltramper gennem skønne landområder med rismarker, grønsagsmarker og rejefarme, og hvor små landsbyer ligger dottet rundt i landskabet. Turen ender ved en privat families hus, hvor vi kigger indenfor og hører lidt om familiens traditioner, samt spiser en frokost hos dem. Sejltur på Thu Bon floden hjem til Hoi An. Tilbage i byen går vi en tur rundt i det historiske bycentrum og omkring markedet. Mon ikke vi falder ind i en af de små restaurationer og får en kop kaffe eller en "fyraftensøl".
Bemærk: Muligt med transfer i roligt tempo på bagsædet af en scooter i stedet for cykel uden merpris.

Dag 7: Hoi An // M
Fridag til at snuse rundt i de hyggelige gader med de gamle købmandshuse bygget dengang franske, kinesiske og japanske handelsfolk slog sig ned her. I de historiske rammer findes i dag restaurationer, gallerier, artifacts-butikker og skræddere. Tid til at få valgt, målt og syet noget til garderoben. Eller tid til at tage til stranden eller cykle en tur.

Dag 8: Hoi An – Ho Chi Minh City (fly) // M,F // 3+ stjernet Huong Sen Hotel
Transfer til lufthavnen og fly til Ho Chi Minh City. Fra lufthavnen kører vi til Cu Chi tunnelerne, et underjordisk tunnelsystem i 3 niveauer og godt 250km langt. Herfra kæmpede modstandsgruppen Viet Cong mod den sydvietnamesiske hær og de amerikanske tropper. Tilbage i Ho Chi Minh City besøges krigsmuseet, der viser fotos taget fra slagmarken og udstiller en del militærmateriel fra Vietnam-krigen. Fri efter hotelcheck-in, og tid til at få sig et par metropoltanske aftenoplevelser i Vietnams største by. Med sine 10 milioner indbyggere er centrum altid stemningfyldt, hvilket gælder alle ugens syv dage.

Bemærk: For dem som ikke er interesseret i sightseeing af disse to krigshistoriske steder kan man blive bragt til centrum og dermed have næsten en hel fridag i Ho Chi Minh City (ingen merpris, dog uden frokost).

Dag 9: Ho Chi Minh City – Cai Be i Mekongdelta (bus) // M,F,A // 3+ stjernet Mekonglodge

Byrundtur med besøg af paladset for de sydvietnamesiske præsidenter og det smukke gamle franske posthus. Vi kører til bydelen Chinatown, går en lille stemningstur og besøger ligeledes et museum som udstiller traditionel medicin, som kinesere har lang tradition for at anvende. Efter frokost kører vi til Mekongdelta, Vietnams riskammer og frugthave. Her indkvarteres vi på en skøn lodge, som er et hotel bygget med arkitektonisk øje for deltaets grønne omgivelser og beliggende lige ved Mekongfloden. Undervejs besøges templet for den særegne vietnamesisk trosretning "Cao Dai".

Dag 10: Cai Be i Mekongdelta // M,F,A
Sejltur til et mindre flydende marked, hvor små både ligger vuggende side om side og over rælingen handler frugter og grønt. I land besøges et familieforetagende som laver snacks-specialiteter fra ris og frugt. Senere tager vi en cykeltur på større ø og får indblik i livet ved floderne og i landsbyerne. Der gøres stop ved lokale seværdigheder og en have, hvor vi smager på deltaets eksotiske frugter. Dagens udflugt byder også på en tur i sampanbåd ind i de små kanaler. Om eftermiddagen er vi tilbage på lodgen og kan nyde stedet og dets faciliteter, bl.a. en dejlig stor pool med vue til floden og nær baren, der leverer gode drinks og kold hvidvin.
Bemærk: Muligt med transfer i roligt tempo på bagsædet af en scooter i stedet for cykel uden merpris.


Dag 11: Cai Be – Chau Doc (bus) // M,F // 3 stjernet Chau Pho Hotel

Bus til Chau Doc med stop ved et krokodillecenter, hvor de opdrætter disse reptile dyr med salg af skindet og kødet for øje. Vi spiser her og en af frokostretterne er med krokodillekød. Efter ankomst til Chau Doc tager vi båd ud til landsbyen for minoritetsgruppen Cham og de flydende huse med fiskeopdræt "i kælderen". Senere skal vi i en særlig Mekong-cykelrickshaw rundt i byen omkring den centrale plads, langs flodpromenaden, gennem nybyggerområdet og med stop ved pagoden Dao Huynh, hvor vi stifter bekendtskab med Vietnams største religion buddhismen.

Dag 12: Chau Doc - Phnom Penh (båd) // M,F,A // 4 stjernet Ohama Hotel
Skøn sejltur ad Mekongfloden over den vietnamesisk-cambodjanske grænse og op til Phnom Penh. Efter frokost på en af byens gode restauranter, dykker vi ned i Cambodjas mørke historiekapitler med besøg af Tuol Sleng fængselsmuseum og bagefter Killing Fields, som er et mindested for ofrene fra Khmer Rouge rædselsregime fra 1975-1978. Eftermiddagens rundtur foregår med motorcykelrickshaw, og undervejs kommer vi gennem et privat boligkvarter en af storbyens forstæder. Aftensmad på det kendte Foreign Correspondance Club.

Dag 13: Phnom Penh // M,F

Bysightseeing med visit af Kongepalads området med Chan Chaya Pavillonen, Kroningshallen, Sølvpagoden, det odiøse stålhus (en gave fra Napoleon III) og de royale stupaer. Tur i cykelrickshaw rundt i byen, hvor vi passerer flere af byens ikoniske pejlemærker: Uafhængighedsmonumentet, Wat Phnom, Le Royal Hotel, Rådhuset og Banegården. Fri om eftermiddagen til at opdage Cambodjas hovedstad på egen hånd.

Dag 14: Phnom Penh - Siem Reap (bus) // M,F,A // 4 stjernet Somadevi Angkor Hotel
Bus fra Phnom Penh til Siem Reap, der er kendt som byen med Angkor templerne. Besøg af en Apsara-danseskole, og gåtur gennem midtbyen. Om aftenen dinner med Apsara-optræden på en scene i restauranten. Apsara er en meget yndefuld, cambodjansk folkedans/teater-optræden med korte dansestykker, som referer til historien, dagligdagslivet og kærlighedsromancer.

Dag 15: Siem Reap // M,F,A
I 2-personers motorcykelrickshaw af sted til de mest kendte af Angkor templerne: Sydporten Angkor Thom, Elefanternes terrasse, Bayon, Bapoun, Jungletemplet Ta Prohm, og selvfølgelig Angkor Wat som er ikke mindre end et helt forblændende bygningsværk bygget for godt 800 år siden, og som i sin byggestil og detaljerigdom er ganske uovertruffen. Aftensmad, samt teater- og akrobatikoptræden på højt niveau hos Phare (Flere internationale medier har tilkendegivet dette show som Cambodjas svar på Circus de Soleil).

Dag 16: Siem Reap - Afrejse // M
Udflugt til landsby med besøg på et marked, den lokale pagode og cykeltur ud til landsbyens marker og indblik i Cambodjas landliv. Ligeledes gøres stop ved en organisation Les Artisan Angkor, som giver udsatte unge nogle uddannelsesmæssige kvalifikationer indenfor forskellige håndværk. Tid om eftermiddagen til de sidste souvenir-indkøb på byens centrale Old Market eller dase ved hotellets swimmingpool inden afgang om aftenen til lufthavnen og flyrejse hjem til hverdagen i Danmark.

Dag 17: Ankomst Danmark
Flyankomst til København.

-----------------------------------------------------------------------------------
BADEFORLÆNGELSE TIL HUA HIN ELLER CHA AM I THAILAND

1 ekstra nat i Siem Reap og 4 nætter på baderesort.
Dag 16: Siem Reap // M
Udflugt til landsby med besøg på et marked, den lokale pagode og cykeltur ud til landsbyens marker og indblik i Cambodjas landliv. Ligeledes gøres stop ved en organisation Les Artisan Angkor, som giver udsatte unge nogle uddannelsesmæssige kvalifikationer indenfor forskellige håndværk. Tid om eftermiddagen til souvenirindkøb på byens centrale Old Market, se Siem Reaps lidt mindre kendte seværdigheder eller dase ved hotellets swimmingpool. Om aftenen kan man indsnuse den hyggelige atmosfære i de livlige gader omkring Pub Street med de mange restaurationer, små butikker eller boderne på natmarkedet.

Dag 17: Siem Reap – Badedage i Thailand i Cha Am eller Hua Hin // M
Transfer til lufthavnen og formiddagsfly til Bangkok. I ankomsthallen møder I jeres engelsktalende guide, som er med på bustransferen til Cha Am eller Hua Hin, som begge er kyst/-strandbyer. Der er lidt mere end 2½ timers kørsel fra Bangkok lufthavn til Cha Am, og herfra 22 km til Hua Hin. På begge destinationer tilbydes strandresorts beliggende ved vandet, og naturligvis også har swimmingpool. I Cha Am tilbydes 4+ stjernet Palayana Resort, og i Hua Hin tilbydes 4 stjernet Baan Laksasubha Resort og 5 stjernet Patahracsa Resort.


Dag 18: Badedage i Thailand i Cha Am eller Hua Hin // M

Fridag til afslapning, sol og strand på baderesort lige ned til vandet.


Dag 19: Badedage i Thailand i Cha Am eller Hua Hin // M

Fridag til afslapning, sol og strand på baderesort lige ned til vandet.


Dag 20: Badedage i Thailand i Cha Am eller Hua Hin // M

Fridag til afslapning, sol og strand på baderesort lige ned til vandet.

Dag 21: Cha Am / Hua Hin - Bangkok lufthavn – Afrejse // M
Fri indtil transfer til Bangkok lufthavnen om aftenen. Flyafgang lige over midnat mellem dag 21-22 med Thai Airways til København.

Dag 22: Ankomst Danmark
Flyankomst til København kl. 06.35 om morgenen dansk tid.