Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Overblik over turen, Laos & Cambodja


OVERBLIK OVER TUREN
 

M = Morgenmad / F = Frokost / A = Aftensmad, inkluderet i pris/program, hvor angivet.

Dag 1: Afrejse Danmark 
Flyafgang fra København med Thai Airways kl. 14.00 via Bangkok til Luang Prabang.

 
Dag 2: Luang Prabang // F,A // 3 stjernet Muang Thong Hotel
Ankomst Luang Prabrang. Transfer fra lufthavn til byen. Efter en god frokost checker vi ind på vores centraltbeliggende hotel og har tid til et bad og lidt hvile ovenpå flyturen. Ud på eftermiddagen spadseretur rundt i de centrale gader, hvor vi indsnuser stemningen og får de første indtryk af det hyggelige centrum.


Dag 3: Luang Prabang // M,F
Byrundtur på gåben da de planlagte seværdigheder ligger i midtbyen. Vi besøger først kejserpaladset, hvor Laos kejserfamilie boede indtil afskaffelse af monarkiet i 1977. Ligeledes kommer vi forbi det royale tempel Xieng Thong og bagefter maleriske Wat Aham. Efter frokost tid til at opdage den atmosfærefyldte gamle kejserby på egen hånd. Sidst på eftermiddagen kan man gå med op på toppen af Phousi højen med flot view over hele byen, den forbiløbende Mekongflod og de omkringliggende bjerge.


Dag 4: Luang Prabang – Nong Kiau // M,F,A // 2 stjernet Nong Kiau Riverside Lodge 
Vi står tidligt op for at opleve de buddhistiske munkes morgenvandring gennem Luang Prabangs gader, hvor de modtager indbyggernes almisser. Vi går omkring morgenmarkedet, hvor byboerne handler ind til morgenmad og dagens fornødenheder allerede fra klokken lidt i 6. Efter morgenmad besøges den franske explorer Henri Mouhots gravsted. og et familieforetagende der producerer naturpapir og silke. Senere bådtur på Nam Ou floden til den hellige Pac Ou hule, inden vi bringes til en fin lodge på bjergsiden i det naturskønne Nong Kiau.


Dag 5: Nong Kiau // M,F,A
Når vi slår altandørene op i vores bungalows er der udsigt til floden og den overforliggende landsby, hvor indbyggerne så småt er gået i gang med dagens dont. Efter morgenmad med båd op ad floden til landsbyen Muang Ngoi, hvor vi skal på gåtur gennem skønt og landligt landskab. Laotisk landsbystemning med de små seværdigheder, besøg af et privat hjem og de indtryk som findes her. Bådtur tilbage til Nong Kiau.


Dag 6: Nong Kiau – Siem Reap // M,F,A // 4 stjernet Somadevi Hotel 
Vi står igen op til dette prægtige naturlandskab med grønbeklædte kalkstensbjerge. Efter morgenmad afsted i bus til Luang Prabang, hvor vi først på eftermiddagen har flyafgang til Siem Reap i Cambodja. Stedet er verdenskendt for Angkor templerne. Vi tager en kort gåtur i den franske kvarter inden vi oplever den klassiske og meget yndefulde cambodjanske Apsara-dans på en scene i aftensmadsrestauranten.


Dag 7: Siem Reap // M,F
I 2-personers motorcykelrickshaw af sted til de mest kendte af Angkor templerne: Sydporten Angkor Thom, Elefanternes terrasse, Bayon, Bapoun, Thommanon og Chau Say Tevoda templerne. Jungletemplet Ta Prohm, og selvfølgelig Angkor Wat, som er ikke mindre end et helt forblændende bygningsværk bygget for godt 800 år siden, og som i sin byggestil og detaljerigdom er ganske uovertruffen.


Dag 8: Siem Reap // M,F 
Udflugt til landsby med besøg på marked, den lokale pagode og en cykeltur ud gennem rismarker med indblik i Cambodjas landliv med stop undervejs når vi støder på mindre attraktioner. Der opstår som regel situationer på vores vej rundt, som vækker vores nysgerrighed og giver anledning til at gøre holdt for at kigge lidt nærmere på ting af lokalt kolorit. Frokost i byen. Eftermiddagen til egen disposition.

Dag 9: Siem Reap - Phnom Penh // M,F,A // 4 stjernet Ohana Hotel
Bus til Phnom Penh med frokost undervejs. Indkvartering på Ohana Hotel som ligger 1 stenkast fra Sisowath Boulevard, som er byens kendte gade og danner promenade ned mod Ton Le Sap floden. Vi skal på et sunset-cruise på floden inden aftensmad på Foreign Correspondance Club - en restauration, der i gamle dage var et kendt samlingssted for journalister, diplomater og højtstående embedsfolk.


Dag 10: Phnom Penh // M,F,A
Bysightseeing med cykelrickshaw, hvor vi besøger kongepaladsområdet med bl.a. den kongelige pavillon, kronningshall'en, de royale stupaer og sølvpagoden. Byrundturen fortsætter i rickshawen på en rute, som bringer os forbi flere historiske monumenter. Om eftermiddagen besøges Tabitha – et australsk forretningsprojekt der støtter fattige kvinder med at tillære sig et håndværk. Senere går vi en tur i gaden, hvor kunstnere har åbne værksteder og hyggelige cafeer udgør et oplagt kaffestop. Aftensmad på cambodjansk/fransk restaurant som oplærer tidligere gadebørn i at begå sig i restaurationsbranchen.


Dag 11: Phnom Penh // M
Hel fridag til egne oplevelser i hovedstaden ELLER formiddagsudflugt med indblik i historien om De Røde Khmer & Pol Pot-tiden med besøg af Toul Sleng fængselsmuseum og Killing Field Choeung Ek. Begge steder er vidnesbyrd på frygtelige forbrydelser på egen befolkning i perioden 1975-1979 da De Røde Khmer regerede landet. På denne udflugt anvendes motorcykel-tuk-tuk da vi med dette transportmiddel har mulighed for at køre ad mindre veje ud til Choeung Ek, og derved få et indtryk af private boligkvarterer.


Dag 12: Phnom Penh – Kep // M,F,A // 3 stjernet Beach House Hotel
Bus til Kep i det sydligste Cambodja. Inden det franske kolonistyre tog magten i Cambodja i 1890 var Kep et mindre fiskerleje. Men franskmændene så potentialet i den smukke kystlinje omkring Kep, og byen voksede i takt med flere koloniherrer byggede residenser og små hoteller herude og kaldte stedet for Cambodjas franske riviera. Undervejs til kystbyen gør vi stop ved skole og et træbeplantningsprojekt. Vi indkvarteres på et dejligt hotel med ialt 16 værelser. Fri efter frokost til at nyde de strandlige omgivelser. Aftensmad på Sailing Club.


Dag 13: Kep // M,F
I dag er rundrejsens indlagte strand- og badedag, når vi tager ud til Kanin øen (Rabbit Island). Picnic-kurven medbringes på båden, som sejler os ud til en tropeø udfor kysten. Vi slapper af og bader i det turkisblå vand. Her i det sydligste Cambodja er lufttemperaturen omkring 30 grader og vandtemperaturen ligger et stykke over 25 grader. Vi er tilbage i Kep igen midt på eftermiddagen.


Dag 14: Kep // M,F,A
Udflugt til saltmarkerne og peber-plantagerne. Peberet i Kep og Kampot området er et delikat krydderi. Dens markante smag har bl.a. afstedkommet fremkomsten af den særlige ret med peberkrabber - en udsøgt spise på disse kanter. Vi indtager en dejlig frokost på The Vine Retreat – en specielt lodge med organisk grønsagsproduktion. Senere besøger af Sisor hulerne. Afskedsdinner om aftenen udendørs på terrassen på Natural Veranda Resort.

Dag 15: Kep – Phnom Penh – Afrejse // M
Fri indtil transfer til Phnom Penh lufthavn, hvorfra der flyafgang med Thai Airways om aftenen kl. 20.40 via Bangkok til København.


Dag 16: Ankomst Danmark
Flyankomst til København kl. 06.30 dansk tid.

Rejseprogram for de gæster som ønsker 4 dages badeferieforlængelse

Dag 15: Kep – Sihanoukville // M // Resortstandard iht. valg
Transfer i bus til kyst-/badebyen Sihanoukville med den lokalguide som har været sammen med gruppen siden ankomst til Phnom Penh dag 9. Sihanoukville er Cambodjas bedste badeby - beliggende lige ud til den Thailandske Bugt. Her tilbydes fire nætter på tre forskellige resorts, som alle har privat strandområde lige ud til vandet. Læs mere om de 3 resortmuligheder Tamu Resort, Independence Beach Hotel og Sokha Beach Resort under menupunktet "Hotellerne" , hvor man også links til hotellernes hjemmesider.


Dag 16: Sihanoukville // M
Fridag til at bade og slappe af.


Dag 17: Sihanoukville // M
Fridag til at bade og slappe af.


Dag 18: Sihanoukville // M
Fridag til at bade og slappe af.


Dag 19: Sihanoukville – Phnom Penh - Afrejse

Fri indtil transfer til Phnom Penh lufthavn. Afrejse kl. 20.40 med Thai Airways via Bangkok til København.


Dag 20: Ankomst Danmark
Flyankomst til København kl. 06.30 dansk tid.