Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Overblik over turen, Laos & Cambodja


OVERBLIK OVER TUREN
 

M = Morgenmad / F = Frokost / A = Aftensmad, inkluderet i pris/program, hvor angivet.

Dag 1: Afrejse Danmark 
Check-in i Københavns lufthavn kl. 12.00 og flyafrejse kl. 14.20 med Emirates til Luang Prabang. Rundrejsen starter med en tur med det nyeste isenkram indenfor passagerfly, da vi på flyudrejsen på strækningen København-Dubai (og hjemrejsen Dubai-København) flyver med verdens pt. største passagerfly Airbus A380. Her er udover fuld forplejning og serviceminded betjening, også god siddekomfort og alverdens underholdning på hvert sædes personlige skærm.

Dag 2: Luang Prabang // A // 3 stjernet Chitchareune Muang Luang Hotel
Ankomst Luang Prabrang. Transfer fra lufthavn til byen, hvor vi checker ind på vores hotel og har tid til et bad og lidt hvile inden aftensmaden. Efter noget godt i maven tager vi på en lille spadseretur rundt i de centrale gader, hvor vi indsnuser stemningen får de første indtryk af det hyggelige centrum, og spiser fælles aftensmad.

Dag 3: Luang Prabang // M,F
Byrundtur på gåben da alle de planlagte seværdigheder ligger lige i midtbyen. Vi besøger først kejserpaladset, hvor Laos kejserfamilie boede indtil afskaffelse af monarkiet i 1977. Ligeledes kommer vi forbi det royale tempel Xieng Thong og bagefter maleriske Wat Aham. Efter frokost er der tid til at opdage den atmosfærefyldte gamle kejserby på egen hånd. Sidst på eftermiddagen kan man gå med rejselederen op på toppen af Phousi højen med flot vue over hele byen, den forbiløbende Mekongflod og de omkringliggende bjerge.

Dag 4: Luang Prabang – Nong Kiau // M,F,A // 2+ stjernet Nong Kiau Riverside Lodge 
Vi står op for at opleve de buddhistiske munkes morgenvandring gennem Luang Prabangs gader, hvor de modtager indbyggernes almisser. Vi går omkring morgenmarkedet, hvor byboerne handler ind til morgenmaden og dagens fornødenheder allerede fra klokken lidt i 6. Efter vores morgenmad på hotellet besøges den franske explorer Henri Mouhots gravsted. og et familieforetagende der producerer naturpapir og silke. Senere bådtur på Nam Ou floden til den hellige Pac Ou hule, inden vi kører nordpå og kommer til en fin lodge på bjergsiden i det naturskønne Nong Kiau.

Dag 5: Nong Kiau // M,F,A
Når vi slår altandørene op i vores bungalows er der udsigt til floden og den overforliggende landsby, hvor indbyggerne så småt er gået i gang med dagens dont. Efter morgenmad med båd op ad floden til landsbyen Muang Ngoi, hvor vi skal på gåtur gennem skønt og landligt landskab. Laotisk landsbystemning med de små seværdigheder, besøg af et privat hjem og de indtryk som findes her. Bådtur tilbage til lodgen, hvor der er tid til at spadsere en tur rundt i Nong Kiau, eller alternativ sidde på bungalowens terrasse og nyde synet over det bjergrige naturscenarie.

Dag 6: Nong Kiau – Siem Reap // M,F,A // 4 stjernet La Niche Boutique Hotel 
Vi står igen op til dette prægtige landskab med grønbeklædte kalkstensbjerge. Afsted i bus til Luang Prabang, hvor vi først på eftermiddagen har flyafgang til Siem Reap i Cambodja. Stedet er verdenskendt for de imponerende Angkortempler. Efter hotelcheck-in tager vi en kort gåtur i den franske kvarter inden vi om aftenen har dinner med Apsara-optræden på en scene i restauranten. Apsara er en meget yndefuld, cambodjansk folkedans/teater-optræden med korte dansestykker, som referer til historien, dagligdagslivet og kærlighedsromancer.

Dag 7: Siem Reap // M,F,A
I 2-personers motorcykelrickshaw af sted til de mest kendte af Angkor templerne: Sydporten Angkor Thom, Elefanternes terrasse, Bayon, Bapoun, Jungletemplet Ta Prohm, og selvfølgelig Angkor Wat som er ikke mindre end et helt forblændende bygningsværk bygget for godt 800 år siden, og som i sin byggestil og detaljerigdom er ganske uovertruffen. Aftensmad, samt teater- og akrobatikoptræden på højt niveau hos Phare, som er en organisation hjælper og uddanner unge cambodjanere.

Dag 8: Siem Reap // M
Vi tager på udflugt udi det landlige opland, og gør stop ved et marked, den lokale pagode og cykler rundt på stier gennem små landsbyer og mellem bøndernes rismarker. Der er kun få kilometers afstand mellem Siem Reap centrum og disse landbrugsområder, og alligevel fornemmer man at der en verden til forskel på livsbetingelserne for byboerne og landsbyboerne. Eftermiddagen og aftenen til egen disposition til at shoppe souvenirting på byens centrale Old Market, dase ved hotellets swimmingpool og opleve den folkerige og sydlandske stemning der hersker i bycentrum af Siem Reap,
Bemærk: Muligt med transfer i roligt tempo på bagsædet af en scooter i stedet for cykel.

Dag 9: Siem Reap - Phnom Penh (bus) // M,F,A // 4 stjernet Ohama Hotel
Afgang med gruppens egen bus til Cambodjas hovedstad Phnom Penh. Efter frokost på en af byens gode restauranter, dykker vi ned i Cambodjas mørke historiekapitler med besøg af Tuol Sleng fængselsmuseum og bagefter Killing Fields, som er et mindested for ofrene fra Khmer Rouge rædselsregime fra 1975-1978. Aftensmad på det kendte Foreign Correspondance Club.

Dag 10: Phnom Penh // M,F
Bysightseeing med visit af Kongepaladsområdet med Chan Chaya Pavillonen, Kroningshallen, Sølvpagoden, det odiøse stålhus (en gave fra Napoleon III) og de royale stupaer. Tur i cykelrickshaw rundt i byen, hvor vi passerer flere af byens ikoniske pejlemærker: Uafhængighedsmonumentet, Wat Phnom, Le Royal Hotel, Rådhuset og Banegården. Frokost på den cambodjansk-franske restaurant Romedeng. Fri om eftermiddagen til at opdage Phnom Penh på egen hånd.

Dag 11: Phnom Penh – Sihanoukville // M // 4 stjernet Naia Resort
Transfer i bus til kyst-/badebyen Sihanoukville som er Cambodjas bedste badeby - beliggende lige ud til den Thailandske Bugt. Her har vi 3 nætter på Naia Resort til at bade, slappe af, nyde vandet, varmen og fordøje rejsens mangeartede indtryk. Naia Resort ligger lige ud til vandet og har eget private strandområde, og naturligvis også swimmingpool. Der er mulighed for besøg af mindre seværdigheder og tage på cykelture.

Dag 12: Sihanoukville // M
Fridag til afslapning, sol og strand på baderesort lige ned til vandet og med privat strandområde med solsenge forbeholdt hotellets egne gæster.

Dag 13: Sihanoukville // M
Fridag til afslapning, sol og strand på baderesort lige ned til vandet og med privat strandområde med solsenge forbeholdt hotellets egne gæster.

Dag 14: Sihanoukville – Phnom Penh – Afrejse // M
Fri indtil bustransfer til Phnom Penh lufthavn. Afrejse kl. 23.10 med Emirates til København.

Dag 15: Ankomst Danmark
Flyankomst til København kl. 12.20 dansk tid.