Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Overblik over turen, Cambodja & Sydvietnam Julerejse


M = Morgenmad, F = Frokost og A = Aftensmad, hvor angivet inkluderet i prisen/programmet


Dag 1: København – Siem Reap

Check-in i Københavns lufthavn kl. 11.30 og flyafrejse kl. 13.50 med Thai Airways til Siem Reap. Rundrejsen starter med en tur med noget af det nyeste isenkram indenfor passagerfly, da vi flyver med en Airbus 700-300 og bliver serviceret af Thai Airways velkendte og serviceminded flypersonale. Thai Airways flyver hurtigst af alle fra København til Siem Reap på 12timer og 25 minutter inklusive flyskifte i Bangkok.

Dag 2: Ankomst Siem Reap // F,A // 4 stjernet Somadevi Hotel
Ankomst til Siem Reap, der er kendt som byen med Angkor templerne. Efter transfer til byen gør vi os de første indtryk af Siem Reap ved en mindre gåtur gennem de centrale gader. Besøg på et værksted, hvor unge mennesker lærer nogle håndværksmæssige færdigheder. Frokost inden check-in på det dejlige 4 stjernede Somadevi Hotel. Senere spiser vi aftensmad under åben himmel med Apsara-optræden på en scene. Apsara er en meget yndefuld, cambodjansk folkedans-/teateroptræden.

Dag 3: Siem Reap // M,F
I 2-personers motorcykelrickshaw af sted til de største og mest centrale templerne gennem Angkor-periodens storhedstid, hvor Cambodja var det store rige i Sydøstasien. Vi besøger Sydporten Angkor Thom, Elefanternes terrasse, Bayon, Bapoun, Jungletemplet Ta Prohm, og selvfølgelig Angkor Wat som er ikke mindre end et helt forblændende bygningsværk, og som i sin byggestil og detaljerigdom er ganske uovertruffen. Om aftenen tager vi en spadseretur, og oplever den folkerige og sydlandske stemning der hersker i bycentrum af Siem Reap.

Dag 4: Siem Reap // M
Vi tager på udflugt udi det landlige opland, og gør stop ved et marked, den lokale pagode og cykler rundt på stier gennem små landsbyer og mellem bøndernes rismarker. Der er kun få kilometers afstand mellem Siem Reap centrum og disse landbrugsområder, og alligevel fornemmer man at der en verden til forskel på livsbetingelserne for byboerne og landsbyboerne. Vi besøger en lokal familie, og får indblik hvordan de lever og bor.
Bemærk: Muligt med transfer i roligt tempo på bagsædet af en scooter i stedet for cykel.

Dag 5: Siem Reap - Phnom Penh (bus) // M,F,A // 4 stjernet Ohama Hotel
Afgang med gruppens egen bus til Cambodjas hovedstad Phnom Penh. Efter frokost på en af byens gode restauranter, dykker vi ned i Cambodjas mørke historiekapitler med besøg af Tuol Sleng fængselsmuseum og bagefter Killing Fields, som er et mindested for ofrene fra Khmer Rouge rædselsregime fra 1975-1978. Aftensmad på det kendte Foreign Correspondance Club.

Dag 6: Phnom Penh // M,F
Bysightseeing med visit af Kongepaladsområdet med Chan Chaya Pavillonen, Kroningshallen, Sølvpagoden, det odiøse stålhus (en gave fra Napoleon III) og de royale stupaer. Tur i cykelrickshaw rundt i byen, hvor vi passerer flere af byens ikoniske pejlemærker: Uafhængighedsmonumentet, Wat Phnom, Le Royal Hotel, Rådhuset og Banegården. Frokost på den cambodjansk-franske restaurant Romedeng. Fri om eftermiddagen til at opdage Phnom Penh på egen hånd.

Dag 7: Phnom Penh – Can Tho (båd / bus) // M,F,A // 3 stjernet Saigon Can Tho Hotel
Skøn sejltur ned ad Mekongfloden over den cambodjansk-vietnamesiske grænse til Chau Doc. Efter frokost tager vi båd ud til landsbyen for minoritetsgruppen Cham og de flydende huse med fiskeopdræt "i kælderen". Senere skal vi i en særlig Mekong-cykelrickshaw rundt i byen, gennem nybyggerområdet og med stop ved pagoden Dao Huynh, hvor vi stifter bekendtskab med Vietnams største religion buddhismen. Derfra i bus til Mekongområdets hovedby Can Tho.

Dag 8: Can Tho – Cai Be (bus / båd) // M,F,A // 3+ stjernet Mekonglodge
Vi sejler ud til Sydøstasiens største flydende marked, hvor små både ligger vuggende side om side og over rælingen handler alskens frugter og grønt. På landjorden igen med bus til byen Vinh Long, hvor oplever vi et sandt fyrværkeri af farver fra kulørte og eksotiske madvarer på det lokale marked. Videre i båd til et mindre produktionssted, hvor de fremstiller potter og keramik. Sejlturen fortsætter til en større ø beliggende midt i Mekongfloden, hvor vi på en mindre frugtplantage smager nogle af Sydvietnams tropiske frugter. Vi ender på en skøn lodge beliggende lige ved Mekongfloden.

Dag 9: Mekongdelta // M,F,A
Sejltur gennem Cai Be by, hvor folk bor i pælehuse ud over floden. Vi gør landgang og besøger et familieforetagende som laver snacks-specialiteter fra ris og frugt. Senere tager vi på cykeltur rundt på de mindre veje og stier, og får indblik i livet ved floderne og i landsbyerne. Undervejs spiser vi frokost i særligt historisk og unikt restaureret Mekonghus (som er blot 1 af 5 UNESCO-anerkendte huse i hele Vietnam). Om eftermiddagen er vi tilbage på lodgen og kan nyde stedet og dets faciliteter, bl.a. en dejlig stor pool med vue til floden og nær baren, der leverer gode drinks og kold hvidvin.
Bemærk: Muligt med transfer i roligt tempo på bagsædet af en scooter i stedet for cykel.

Dag 10: Mekongdelta - Ho Chi Minh City (bus) // M,F,A // 3+ stjernet Huong Sen Hotel
Efter morgenmaden siger vi farvel til lodgens søde personale og kører mod Ho Chi Minh City med stop ved en lokal skolen og ved byens nyeste turistattraktion 3D-museet, hvor vi oplever nogle helt usædvanlige synsbedrag. Frokost med nationalretten PHO, og bagefter besøg af to smukke arkitektoniske franske kolonitidslevn, nemlig det centrale postkontor og Notre Dame katedralen. Herfra skråner vi over en lille park til præsidentpaladset, der har været politisk kampplads dengang Sydvietnam var en selvstændig stat mellem 1954-1975. Hotelcheckin, og senere aftensmad på et af byens gode restaurationer.

Dag 11: Ho Chi Minh City // M,F
Udflugt til Cu Chi tunnelerne, et underjordisk tunnelsystem i 3 niveauer. Sammenlagt er tunnelgangene mere end 250km. Herfra kæmpede modstandsgruppen Viet Cong mod den sydvietnamesiske hær og de amerikanske tropper. Et ufatteligt arbejde ligger bag udgravningen og indretningen af denne underjordiske befæstning, og stedet står som symbol på den vilje amerikanerne var oppe imod. Vi spiser en picnic-frokost undervejs i en gummitræsplantage. Tilbage i byen besøges et museum med fotos og militærmateriel fra Vietnam-krigen. Resten af eftermiddagen fri til at opdage Vietnams største by på egen hånd.

Dag 12: Ho Chi Minh City - Phan Thiet (bus) // 3+ stjernet Bon Bien Resort ELLER 4 stjernet Blue Ocean Resort // M
Busafgang først på formiddagen til Phan Thiet, og de følgende 4 dage / 3 nætter er afsat til at bade, slappe af, nyde vandet, varmen og fordøje rejsens mange indtryk. Phan Thiet byder på en dejlig strand ud til det Sydkinesiske hav. Både Bon Bien Resort og Blue Ocean Resort er beliggende lige ud til vandet og har eget private strandområde, og naturligvis også swimmingpool. Der er mulighed for besøg af mindre seværdigheder og tage på cykelture.

Dag 13: Phan Thiet // M
Fridag til afslapning, sol og strand på baderesort lige ned til vandet og med privat strandområde med solsenge forbeholdt hotellets egne gæster.

Dag 14: Phan Thiet // M
Fridag til afslapning, sol og strand på baderesort lige ned til vandet og med privat strandområde med solsenge forbeholdt hotellets egne gæster.

Dag 15: Phan Thiet - Ho Chi Minh City lufthavn – Afrejse // M
Fri indtil busafgang mod Ho Chi Minh City lufthavn. Flyafgang kl. 20.55 med Thai Airways via Bangkok til København.

Dag 16: Ankomst Danmark
Flyankomst til København kl. 06.35.