Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Hvorfor rejser til Laos


Der hviler en næsten synlig mindfullness over Laos. Folket fra de blå bjerges land synes at bære en stor afslappethed til tilværelse, hvilket afspejles i dagligdagens adstadige gang - både på landet og i byerne. Man bliver som rejsende nemt smittet af laoternes rolige tilgang til tingene – et indblik og en fornemmelse man gerne vil tage med hjem og bevare i den lidt travle hverdag herhjemme.

Laoternes menneskelige rolighed kan tilskrives den harmoni som buddhismen og animismen foreskriver, men også i den geografiske storslåethed og den plads det 236.800km2 store land giver til den knap 6,5 millioner lille befolkning. Naturen er i højsædet på en rejse til Laos. Her findes flotte bjerglandskaber dottet med små landsbyer og grønt så langt øjet rækker.

I byerne kommer I nemt til at gruble over historiens gang, når man på sin sightseeing krydser historiske tider fra de franske kolonisters indtog, går "back-in-time" i Luang Prabangs gamle royale bymidte eller forsøger at udregne Stenkrukkeslettens mysterium. Og I kommer hurtigt til at nyde de atmosfærefyldte eftermiddage og aftener, hvor stemningsfulde små restauranter byder på god mad, og nightmarkeder med mindre boder tilbyder alt fra kunstneriske hjemmearbejder til en lille dessert på en plastiktaburet.