Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Dag til dag program, Vietnam Special Sommertour


Vietnam Special Sommertur
HANOI - HALONG BUGTEN - HOANG SU PHI - HUE - HOI AN - MEKONGDELTA - HO CHI MINH CITY
20 dages rundrejse fra Nord til Sydvietnam med badeferie

Dag 1: Afrejse København
TURAFGANG 01. - 20. JULI 2018
Check-in kl. 13.15 og flyafgang kl. 15.35 med Emirates til Hanoi. Den samlede rejsetid på udrejsen inklusive flyskifte i Dubai er 16 timer 30 minutter.  Hjemrejsen gøres på 17timer og 40minutter.


TURAFGANG 08. - 28. JULI 2018
Check-in kl. 16.30 og flyafgang kl. 18.40 med Turkish Airlines til Hanoi. Den samlede rejsetid på udrejsen inklusive flyskifte i Istanbul er 16 timer 40 minutter. Hjemrejsen gøres på præcis 17timer.

Der serveres mad og drikkevarer ombord af et meget serviceminded personale og ved hvert sæde er der en individuel skærm med forskellige underholdningsmuligheder såsom film, musik, spil og nyheder.

Dag 2: Ankomst til Hanoi
I modtages af en guide i ankomsthallen i Hanoi lufthavn og kører ind til hotellet i bycentrum. Man er altid en smule spændt på, hvad vil være de første indtryk i et nyt rejseland og umiddelbart vil man opleve Hanoi som en levende by. Samtidigt rummer bymidten en forunderlig arkitektur.
Her står franske palæer, brede boulevarder og byens grønne åndehuller i kontrast til buddhistiske pagoder, snævre gyder og smalle, aflange huse - sidstnævnte iht. tidligere tiders ejendomsbeskatning med udgangspunkt i husets bredde.

Mange mennesker har deres daglige gøren og laden ude på gaderne. Her kommer kvinder i vuggende gang med bambusåg med kurverne fyldt med frugt, grønsager eller to store gryder, hvorfra der laves og sælges varme retter. Skomagerne, cigaretsælgerne, gadekøkkener, små cafeer og brødkoner behøver ikke mere end 1 - 2 m2 til deres lille forretning på fortovet, mens frisørerne kan nøjes med et søm på muren og et strømstik for at starte en udendørs salon.

Hotel check-in og tid til at få et bad og eventuelt lidt hvile. Når I træder ud af hotel døren befinder I her midt i Hanois kendte old quarter. Her er der et virvar af folk, som skaber intensiv atmosfære.

I finder nemt selv en aftensmadsrestaurant, men ellers kan I gå efter de spisesteder og gader med restaurationer Vietnam Travels har fremsendt en liste på blandt rejsedokumenterne.
3+ stjernet Mon Regency Hotel, Deluxe værelse


Dag 3: Hanoi
Byrundtur i Hanoi. I afhentes på hotellet af guiden og med bus besøger I landsfaderen Ho Chi Minhs mausoleum. Han ligger balsameret i et glassarkofag til synlig beundring om den tidligere præsident, der kæmpede for Vietnams uafhængighed mod franskmændene, japanerne og amerikanerne. Her tæt ved mausoleet på Ba Dinh pladsen erklærede præsident Ho Chi Minh den 2. september 1945 Vietnams selvstændighed foran 100.000 af sine landsmænd. Dette skete ovenpå 2. verdenskrigs afslutning og japanernes kapitulation og overgivelse af deres besættelser rundt om i Asien, herunder i Vietnam.

I lægger vejen forbi præsidentpaladset og går videre ned til Ho Chi Minhs enkle pælehus, hvor strategierne mod amerikanerne og Sydvietnam blev lagt - dengang Vietnam var delt mellem 1954 - 1975. På billeder af præsident Ho Chi Minh er han tit gengivet i simpel beklædning og sjældent fotograferet i pompøse omgivelser. Denne enkelthed genkender man i det pælehus af træ, som han fik bygget og blot består af 3 rum.

I kommer også forbi pagoden på en søjle, inden I kører til Litteraturtemplet (templet Van Mieu), som betragtes som Vietnams første universitet. Her foregik undervisningen i bl.a. Konfucius lære. Kun få bestod den endelige prøve og fik status af embedsmand og tilbudt job hos hoffet. Van Mieu er i dag et tempel, hvor man ærer den kinesiske filosof Konfucius.

Nutidens studerende kommer her lige før eksaminer, og beder om at få et godt resultat. Navnene på fortidens succesfulde studenter står indgraveret på mindetavler, der er placeret ovenpå skjoldet af figurative skildpadder. Hovederne på skildpadderne bærer præg af berøring fra bl.a. overtroiske studerende som håber, at noget af den dygtighed skildpadderne repræsenterer, kan overføres til dem.

Frokost på Koto, som er en restaurant der gennem et uddannelsesforløb oplærer tidligere gadebørn i at lave mad og betjene gæster. Efter endt læretid ender mange af børnene på andre af byens gode restauranter. Vores egen Dronning Margrethe var her og lave mad med de unge mennesker under kongefamiliens besøg i Vietnam i november 2009.


Senere i passager-sædet af en cykelrickshaw skal I rundt i den gamle bydel. Her foregår meget af familieforretningernes produktion på fortovet. Vejnavnene angiver, hvilke produkter der fremstilles og sælges i gaden. Nogle veje har bevaret dette særpræg, mens mere moderne erhverv har trængt sig ind i andre gader.

Med rickshawens rolige tempo gennem gaderne bliver man selv en brik i bybilledet og får en close-up fornemmelse af byens puls. Ud på eftermiddagen er I tilbage ved hotellet.
3+ stjernet Mon Regency Hotel, Deluxe værelse (M,F)


Dag 4: Hanoi – Halong bugten
I bus til Halong by, hvor I stiger ombord på en klassisk bygget junke – en Deluxe båd. I sejler ud i Halong bugten, hvor over 3.000 kalkstensbjerge rejser sig op gennem havoverfladen. Halong bugten er havets svar på fastlandets paradis.

De mange kalkstensklipper skaber et både råt og blødt landskab med den grønne bevoksning på de særegne klippeformationer plantet i det uigennemsigtige kalkholdige hav. De fleste kalkstensklipper har fantasifulde navne angivet efter deres form: hundeøen, skildpaddeøen, de kæmpende haners ø, mands hoved øen, osv.

 

I sejler forbi fiskerfamilier, der bor i små landsbyer på vandet og der bliver mulighed for at leje en kajak og padle rundt i den normalvist rolige bugt eller komme ind på en lille strandbred og bade herfra. Alternativt kan man bare blive ombord og lade sig fascinere af omgivelserne enten indendørs i bådens restaurant/opholdsdæk eller øverst på det åbne dæk.

 

Båden kaster anker i en lille klippeindhyllet bugt og mens stjernehimlen kommer frem og omformer klipperne til mørke silhuetter, kan man nyde et glas vin eller en drink. I bådens restaurant får I serveret både frokost og aftensmad.
Deluxe Junke (båd), 2 personers kahyt med eget toilet/bad

Dag 5: Halong bugten – Hanoi
Vandets klukken mod båden og udsigt til grønklædte kalkstensbjerge. En skøn morgen, hvor der for de friske kan springe i vandet og tage en lille svømmetur eller sætte sig på øverste dæk og se den gryende morgen tage sin start herude i Halong bugten.

Senere påbegyndes sejlturen til Sung Sot "Overraskelseshulen" - en kæmpestor grotte med stalagmitter og stalaktitter. Der serveres brunch, mens båden sejler tilbage til Halong by. Stænk en ekstra kop kaffe og gå op på øverste åbne dæk. Tag et par dybe indåndinger og sug hele dette fantastiske landskab ind på nethinden.

Omkring kl. 11.00 er I i land og kører til Hanoi med ankomst midt på eftermiddagen. Resten af dagen er til egen disposition.
3+ stjernet Mon Regency Hotel, Deluxe værelse (Brunch)

Dag 6: Hanoi – Hoang Su Phi
Tidlig afgang med frokost undervejs til Hoang Su Phi landsby, der er beliggende i et afsides grønt og frodigt bjergområde med regnskov, risterrasser op ad bjergsiderne, smukke dale med rindende floder og små landsbyer med de mange farvestrålende etniske minoriteter, der lever i disse egne. I Hoang Su Phi landsby ligger Ha Giang provinsen, hvor der lever 23 forskellige farverige bjergstammer, herunder Tay, Nung, Red Dzao og de langskørtede Yaos.

Dagene her er til fri disposition og fra ecologden kan man gøre kortere eller længere vandreture i nogle af Vietnams mest fantastiske naturområder. I turprisen er inkluderet trekkingture med guide dag 7 og dag 8. Omgivelserne omkring Pan Hou Village Ecologde er balsam for sjælen, men stedet tilbyder også urtebad i trækar og traditionel massage.
2 stjernet Pan Hou Village Ecolodge, Bungalow (M,F,A)


Dag 7: Hoang Su Phi
Dagen er til fri disposition, men der arrangeres to trekkingture med guide, som man kan tilslutte sig. En trekkingtur på 3-4 timer og en trekkingtur på 6-7 timer.
2 stjernet Pan Hou Village Ecolodge, Bungalow (M,F,A)


Dag 8: Hoang Su Phi

Dagen er til fri disposition, men der arrangeres to trekkingture med guide, som man kan tilslutte sig. En trekkingtur på 3-4 timer og en trekkingtur på 6-7 timer (Anden vandrerute end dag 7).
2 stjernet Pan Hou Village Ecolodge, Bungalow (M,F,A)Dag 9: Hoang Su Phi - Hanoi – Hue

Busafgang om morgenen til Hanoi, og senere om aftenen transfer til banegården, hvor I tager nattoget bedre kendt som Genforeningsekspressen. Dette historiske navn iht. at toget undervejs til næste destination "kejserbyen Hue" kører henover den gamle grænsedragning fra dengang mellem 1954 - 1975, hvor landet var delt ved 17. breddegrad i det kommunistiske Nordvietnam og det kapitalistiske Sydvietnam.
Seng i 4 personers sovekupeer med aircondition. (M,F)
Ingen andre personer end Vietnam Travels danske rejsegruppe sover i de bookede kupeer.

Option 1: Mod merpris på 490 per ekstra seng kan man få helt egen sovekupe. Ex. et rejsepar betaler ekstra 2 x 490 for alle 4 senge i kupeen.

Option 2:
 Mod merpris på 950/person/dobbeltværelse og 1.090/singleværelse kan man flyve til Hue og overnatte på 4 stjernet Century Hotel. Man møder gruppen næste morgen på hotellet. Transfers Hanoi - Hanoi lufthavn / Hue lufthavn - Hotel i hotel Hue inklusive i tillægget.


Dag 10: Hue

Morgenmad med frugt og smurte baguettes nydes i kupeen. Midt på formiddagen triller toget ind i Hue, hvor det sidste kejserdømme "Nguyen dynastiet" regerede Vietnam fra 1802 - 1945. I afhentes på banegården og kører til Thien Mu pagoden. Her får man et godt indblik i munkenes liv og stifter bekendtskab med Vietnams største trosretning buddhismen.

 

Pagoden har på flere måder en særlig betydning. Lykke-og-Nåde-tårnet er byens vartegn og flere protestaktioner mod forskellige tiders politiske styrer har haft sit udgangspunkt her – bl.a. kørte munken Thich Quang Duc i 1958 til Saigon og i protest mod den religiøse undertrykkelse, brændte sig selv af i et gadekryds med verdenspressen som vidne. Den blå Austin han kørte i står udstillet i garagen.

 

Bagefter til kejserpaladsområdet. Her finder I den indre kejserby, der er omgivet af 2,5km lang og 6 meter høj mur. Mens kejserdømmet eksisterede, var det kun kejserfamilien, hoffets ansatte og særligt inviterede, der havde adgang til den indre kejserby.

Bag muren finder man mange smukke bygninger, der giver én fornemmelsen af den tidligere royale storhedstid; Kejserpaladset, æresgården, det royale teater, kejserfamiliens private huse, stempler m.m. Stedet har summet af aktivitet - alt sammen i bestræbelserne på at servicere kejserfamilien og opfylde deres til tider specielle ønsker om hint og dit. Skæbnen for de 13 kejsere i Nguyen-dynastiets tid har været vidt forskellige. Nogle har regeret egenhændigt og succesrigt i flere årtier, andre er blevet kuppet efter få dage på tronen af magtfulde embedsmænd eller familiemedlemmer. Andre af kejserne har måttet lide den tort at opleve de franske kolonister langsomt udhule deres magtbeføjelser og geografiske territorium.

 

Frokost i citadelområdet i en flot villa, som er indrettet som restaurant og byder på dejlig mad. Bagefter til hotel, som ligger midt i byen ved Parfume-floden. Fri efter check-in.
4 stjernet Century Hotel, Deluxe Riverview værelse (M,F)

Dag 11: Hue
Fridag. 
Gå på opdagelse i det franske kvarter, hvor hotellet ligger. Vejen ned mod banegården byder på en kunstnerisk park, flotte franske palævillaer, og små cafeer med udsigt til floden.

Gå, cykel eller spring på cykelrickshaw til det store Dong Ba Marked, eller en tur rundt i de små veje i citadel-området, hvor der mellem den ydre og den indre kejsermur findes et stemningsfuldt privat boligkvarter med liv på gaden. Ligeledes findes der en række forskellige museer i byen, som kan besøges.

 

Option: Cykeludflugt til Minh Mang mausoleum og Khai Dinh mausoleum. Udflugtens pris er 390 og inkluderer cykel, guide, frokost og entrebilletter til mausoleerne.

 

Ved denne i alt 25 kilometers cykeludflugt rettes forhjulet mod sydvest, dvs. mod mausoleerne for to af kejserne i Nguyen-dynastiet, Khai Dinh og Minh Mang. Alle gravmonumenter ligger sydvest for Hue by iht. symbolikken i at solnedgangen i sydvest markerer livets afslutning. Konstruktionen af mausoleet havde stor betydning, og de fleste af kejserne gik i gang med byggeriet lang tid før de kunne forventes at skulle væk fra denne verden. Baggrunden var bl.a. at kejserne ville sikre sig at mausoleet blev af konstruktionsmæssigt stort og prægtigt eftermæle.

Khai Dinhs mausoleum er arkitektonisk inspireret af europæisk klassisk byggestil med symmetriske linjer, men virker en smule bombastisk i dette bakkede grønne landskab 8 km fra Hue. Byggeriet var både dyrt og lang tid undervejs, da nogle materialer blev bragt hertil fra Kina, Japan og Frankrig. Først 5 år efter hans død stod det endeligt færdigt, hvilket man forstår når man ser dekorationen og detaljerne i hans ærespalads ”Thien Dinh”.


I samme område findes Minh Mangs gravsted, en af de mest produktive kejsere i Nguyen familiens 143 års regeringstid, hvor landets infrastruktur og levevilkår for befolkningen blev forbedret. Mausoleets lige linjer brydes på smukkeste vis med integrationen med beplantning og søerne og der ligger en nærmest åndelig fredfyldthed over stedet. Minh Mangs høje produktivitetsniveau udmøntede sig også i 142 børn med sine 33 koner og 107 konkubiner. Frokost på en restaurant undervejs på udflugten og tilbagekomst til hotellet ud på eftermiddagen.
4 stjernet Century Hotel, De Lux Riverview værelse (M)


Dag 12: Hue - Hoi An

I kører mod den charmerende by Hoi An, hvor den gamle bydel bærer præg af de kinesiske, japanske, men også europæiske handelsfolk, der siden slut 1500-tallet slog sig ned her. Restauranter, cafeer, gallerier, håndværksbutikker og skræddere driver nu forretning i disse historiske rammer og skaber en utrolig intim stemning. Frokost inden hotel-check-in.

 

Hoi An er rejsens badedestination, hvor I har 5 nætter/4 hele dage ved et baderesort ved stranden små fem kilometre fra den gamle bydel. Der er gratis shuttlebus service til/fra resorttet og byen.


I løbet af de kommende 4 fridage kan I således slappe af, bade i resortets swimmingpool eller ved den dejlige strand, hvor resorttet har strandliggestole forbeholdt hotellets gæster. Får man nok af sol og badning, kan I nemt cykle en tur, slentre rundt i byen til de historiske seværdigheder med indlagte kaffe-, smoothie- eller kokosnødsmælks-pauser, og spise frokost og aftensmad på en af de hyggelige restaurationer i byens old quarter. På de respektive fridage tilbydes forskellige udflugter.
4 stjernet Le Belhamy Beach Resort, Hoi An Garden værelse (M,F)

Option: Hotelopgradering til 5 stjernet Palm Garden Resort muligt. Samlet merpris 1.230 for 5 nætter per person i dobbeltværelse. 


Dag 13: Hoi An

Fridag.

 

Option: Udflugt med indblik lokalbefolkningens hverdag i landsbyen og på floderne. Udflugtens pris er 350 og inkluderer cykel, guide, bådtur, frokost inklusiv 1 drikkevare og entrebilletter.


På udflugten kommer I tæt på livet for farmere og fiskere i Vietnam. I får et indblik i dagligdagen, som gør sig gældende for nogle af de mennesker, som fremskaffer det mad de fleste vietnamesere er bygget af: ris, grønsager og fisk. Sammen med en guide cykler I til landsby udenfor Hoi An (der er også mulighed for at køre i minibus på denne udflugt) og forevises hvordan landsbyens grønsager dyrkes. Godt afskærmet af husene går nogle af landsbybeboere rundt, sår og lurer mellem salater, forårsløg, basilikum og andre krydderurter, som står i snorlige rækker på markerne.

 

Jorden vendes med et stort hakkejern og med 2 vandkaner spændt på et bambusåg - båret på det øverste af ryggen - vandes afgrøderne. For deltagere med grønne fingre, kan I få lov til at forsøge jer lidt som landmand og vande på denne lokale metode eller være heldig at se hvordan de gøder jorden med søtang.

I cykler videre ad en mindre jordvej med fiskedamme og rismarker på begge sider og ender ud ved Thu Bon floden. Mange familier i de små landsbyer ernærer sig ved fiskeri enten med kuttere ud på havet på flerdags ture eller ved mere simpel fiskeri ved floden. Det er sidstnævnte, som I får lejlighed til at se og forsøge jer med – bl.a. et manuelt sænke/hæve-fiskenet og et særligt kaste-net.

 

I skal også ro en sivkurvsbåd, som fiskerne bruger til mindre ture på vandet eller ved mindre fiskeri. I sivkurvsbåden kommer I rundt i et flodområde med vandkokospalmer, hvor fiskere sætter net og små fælder til at fange krabber og mindre flodfisk. I spiser en dejlig frokost som er frisk tilberedt ombord på båden. Senere tilbage på landjorden igen, hvor bringes I tilbage til resorttet.
4 stjernet Le Belhamy Beach Resort, Hoi An Garden værelse (M)


Dag 14: Hoi An

Fridag.

Option: Udflugt med dykkertur til en ø udfor Hoi An kyst. Pris 420 ved overfladedykning. Pris 680 ved 2 dykning med ilt. Prisen inkluderer bustransfers, båd til/fra ø, PADI-certiferet instruktør, alt nødvendigt dykkerudstyr, frokost og entreer.

Dykkerudflugt til en ø 1 times bådtur fra Hoi An kyst. Her gennemgås sikkerhedsprocedurer både over og under vandet, og der instrueres i det udstyr I anvender under dykningen. Der arrangeres 2 dyk med iltflaske (er man ikke dykker-certificeret så er det overflade-dykning med snorkel og maske) på 2 spots ved koralrev med forskellige farverige fiskearter. Efter de 2 dyk kommer I i land og kan slappe af på stranden på øen, nyde solen og vandet. Der serveres også en frokost i en lille hyggelig restaurant. Ud på eftermiddagen sejler I tilbage til Hoi An. 
4 stjernet Le Belhamy Beach Resort, Hoi An Garden værelse (M)
 
  

Dag 15: Hoi An
Fridag.
 

Option: Madlavningskursus. Udflugtens pris er 380 og inklusiv vietnamesisk morgenmad (the og kaffe), de frokostretter I tilbereder, guide/kok og transfer til/fra hotel-restaurant t/r.

Vietnam er kendt for et smagfuldt og varieret køkken og i dag står den på madlavningskursus med kokkeinstruktør. Transfer til en restauration i byen, hvor I sammen med andre tilmeldte deltagere kan smage en klassisk vietnamesisk morgenmad (er man usikker på om man kan spise varm mad til morgenmad, så spis en tidlig morgenmad på resorttet). Bagefter går I på det lokale marked og får en introduktion til nogle af de ingredienser som anvendes i vietnamesisk mad.
 

Megen vietnamesisk mad har et frisk smagsudtryk, hvilket bl.a. skyldes de mange friske grønsager og krydderurter som anvendes i meget madlavning, og ikke mindst fiskesovsen Nuoc Mam som bruges i stort set al madlavning. Efter markedsbesøget kommer I til madlavningslokalet, hvor I med hver jeres køkkenelement selv tilbereder et par vietnamesiske retter under kyndig instruktion fra den engelsktalende kok. Udover kokken vil der være et par assistenter til at give en hånd med.
 

Efter at have skåret, snittet, hakket, steget og kogt, så kan man velfortjent spise den gode mad med en god vietnamesisk øl til eller måske frisklavet frugt-juice. I får kopier af opskrifterne, så at I kan gentage succesen derhjemme.
4 stjernet Le Belhamy Beach Resort, Hoi An Garden værelse (M)


Dag 16: Hoi An

Fridag.


Option: Cykeludflugt rundt i Hoi Ans kvarterer og ud i landlige omgivelser med flere stop ved lokale entreprenører, og frokost i et privat hjem. Pris 290 for bustransfers til/fra cykelturens startsted, bådture, guide, frokost, cykel og entreer.

På udflugten transporteres I først i bus til cykelturens startpunkt. Her skifter I til cykel og pedaltramper af sted i en mindre gruppe og med engelsktalende guide. Denne 6 timers / 9 kilometers udflugt foregår i et adstadigt tempo, og kommer gennem private boligkvarter og ud i de landlige åbne omgivelser på mindre veje og stier med udsigt til rismarker, fiskedamme og rejefarme. Megen motoriseret trafik er her ikke.

I får indblik i de lokales daglige gøren og laden, når der gøres holdt ved et lille bådbyggeri og ved private hjem, hvor et eller to familiemedlemmer er i gang med træskærerarbejder og røgelsespinde.

Ligeledes gøres stop, når I i løbet af cykelturen passerer noget af lokalt kolorit, f.eks. folk i gang med at forberede lokale specialiteter til salg på markedet, landarbejdere der graver jordnødder op eller høster grønsager, fiskere som reparerer deres net eller et familiemedlem som tørrer ris på terrassen.

 

Ved udflugtens sidste cykelstop kommer I til et traditionelt bygget hus, og oplever hvordan en privat familie bor. I bliver introduceret til nogen af de familiære gamle skikke, hvoraf nogle fortsat holdes i hævd. Bl.a. diskuteres vigtige beslutninger fortsat ved bordet foran altertavlen med billeder af de afdøde familiemedlemmer. Ad den vej informerer man de tidligere familiemedlemmer, hvis sjæl kan befinde omkring huset, og får deres accept omkring vigtige familiebegivenheder. I spiser en god frokost i disse private rammer, inden I sejler tilbage til cykelturens startpunkt, og herfra med bussen til resorttet.
4 stjernet Le Belhamy Beach Resort, Hoi An Garden værelse (M)


Dag 17: Hoi An – Mekongdelta
Fly til Ho Chi Minh City og videre først med bus og så båd til Mekonglodge i Mekongdelta, som i folkemunde kaldes Vietnams riskammer. Lodgen er et hotel, som har indrettet deres bungalows og have, så det passer til deltaets landlige stemning med 1-plans huse og grønne omgivelse. Bungalow-værelserne lever op til den komfort og standard som man kan forvente og kræve af et hotel mht. plads, renlighed og eget toilet/bad, men stedet er bygget med arkitektonisk øje for Mekongdeltaets karakter og charme.

Efter check-in og frokost tager I på en cykeltur ud i Mekong countryside, hilser på de lokale og passerer arbejdende folk i rismarkerne og andre små entreprenører i sving på gårdspladsen foran huset, og som med et simpelt arbejde formår at skabe sig en afslappende tilværelse.
 

I cykler i et meget adstadigt tempo og der er tid til at stå af cyklen, når I støder på noget opsigtsvækkende eller særligt lokalt. Der bliver besøg i en have, hvor de bl.a. dyrker forskellige frugter: durian, longan, grape og rosen-æbler, hvis smagskonsistens er meget kraftigere end den danske supermarkeders frugtafdeling kan byde på. Mulighed for at smage på de frugter som er i sæson.
 

Tilbage på lodgen kan man deltage i en lille introduktion til vietnamesisk kogekunst inden aftensmaden. Og hvad er mere hyggeligt end at sidde her udendørs en tropeaften i Mekongdeltaet med udsigt til floden og lyden af cikaderne. I lodgens riverside bar sørges der for at de stemningsfulde timer kan fortsætte efter maden.
3+ stjernet Mekonglodge, Bungalow værelse (M,F,A)

Dag 18: Mekongdelta - Ho Chi Minh City
Mens morgenmaden kan indtages mageligt i den udendørs restaurant, så afbrydes stilheden en gang i mellem af tøffen fra bådene, der bringer afgrøder til markedet eller familien til nærmeste provinsby for at arbejde og gå i skole. Mekongfloden er godt 4.000km undervejs fra dens udspring i Tibet til den rammer Vietnam og deler sig i 9 mindre floder.

Efter morgenmad sejler I op ad floden til Cai Be, som har et mindre flydende marked, hvor frugt og grønt købes og sælges mellem de vippende både. Ad vandvejene transporteres mange frugter og grønsager fra landområderne til de lidt større byer som bl.a. Cai Be, hvorfra det enten transporteres med lastbil til Ho Chi Minh City eller bliver handlet og kommer med båd til en anden oplandsby.
 

Nogle af disse frugtbåde fungerer også som familiens hjem og man regner med at omkring fem procent af Mekongdeltaets befolkning i Vietnam lever på vandet – enten i disse transportbåde, på pælehuse eller flydende huse. åden ligger også til land ved en landsby med håndværksfremstilling og små lokale butikker, der både har lokale produkter og små souvenirting med oprindelse herfra. 

I sejler til Mekonglodge, checker-ud og i båden igen sejler i ind i de mindre kanaler. Her skal I over i en sampan - med 2 og 3 personer i hver båd. Sampaner er en klassisk bådtype, som – lige indtil motoren blev opfundet og lavet i små størrelser - har været brugt af familierne i århundreder hernede i dette flodrige delta. Ligeledes kommer I hen til et ældre klassisk Mekong-hus, hvor familien byder jer indenfor, så I får et indtryk af hvordan familier lever og indretter sig på disse kanter.
 

Efter frokost hos familien, I kører til Ho Chi Minh City, der frem til Vietnam krigens afslutning i 1975 hed Saigon. Det navn klingede for meget af tiden med amerikanerne syntes de sejrende kommunister fra Nordvietnam, og ændrede bynavnet til ære for den tidligere præsident. Men ændringen kom også til at varsle at de glade dage i syd - med de mange US-dollars den amerikanske regering og deres soldater havde brugt og holdt den sydvietnamesiske økonomi oppe med - var slut. Ho Chi Minh City er igen blevet et økonomisk vækstcenter og er i dag landets mest moderne by. Check-in på hotellet og her er resten af dagen og aftenen til egen disposition.

Option: Streetfoodtur om aftenen på en lille motorcykel med engelsktalende chauffør hvor I suser rundt i Ho Chi Minh Citys og spiser på specielt udvalgte restauranter. Udflugtens pris er 575 og inkluderer motorcykel, engelsktalende chauffør, al mad og alle drikkevarer indtages undervejs.

Om aftenen afhentes I på hotellet kl. 18 og udstyres med en hjelm. I skal nemlig sidde på bagsædet af hver jeres engelsktalende chaufførs lille motorcykel, og han/hun vil bringe jer roligt og sikkert gennem centrums hektiske trafik og rundt til de forskellige madsteder.

Det er en 5 menuers tour-de-force I skal ud på, hvor I besøger flere gadekøkkener/små restauranter, som hver især har lagt deres kærlighed i tilberedelsen og tilblivelsen af 1 eller 2 retter. På ”madruten” besøger I således flere køkkener, som ligger i forskellige distrikter. Så det er ikke bare kulinariske oplevelser, der venter jer denne aften, men også bymæssig sightseeing gennem flere kvarterer, hvor jeres engelsktalende motorcykelchauffør vil kunne fortælle og vise jer sider af Ho Chi Minh City, som man ikke selv ville komme forbi.

Guiden vil fortælle jer om vietnamesisk madkultur og madlavning, og introducerer hvert sted for ny specialitet, som I får lov at spise (maden er en del af udflugten, og der skal ikke betales for det mad og de drikkevarer, man sætter til livs undervejs).

I vil ligeledes være i selskab med andre udenlandske gæster, der ligesom jer, har en forkærlighed for smagfuld mad og lokale oplevelser. I vil helt sikkert begejstres sammen med dem over de tilberedte retter, og måske få en god historie om hvad de ellers har prøvet at spise i Vietnam. I tager hjelmen af hovedet for sidste gang, når I bringes tilbage ved hotellet omkring kl. 22.
3+ stjernet Huong Sen Hotel, De Lux Cityview værelse (M,F)

Dag 19: Ho Chi Minh City
Udflugt om formiddagen til de berømte Cu Chi tunneler. Tunnelsystemet - hvor de vietnamesiske modstandsfolk i Sydvietnam, Viet Cong, skjulte sig og hvorfra de planlagde overraskelsesangreb på amerikanerne i Saigon - er over 250 km langt og nogle steder i 3 etager. Det rummede operationsstue, køkkener, mødelokale og våbenlagre. Udgravet i stenhårdt lerjord, klaustrofobisk, mørkt og primitivt er tunnellerne en bygningsmæssig manifestation på vietnamesernes ukuelige vilje og kamp for national selvstændighed mod en militær veludrustet amerikansk Goliat.
 

Amerikanerne forsøgte at finde tunnel-indgangene på såkaldte search & destroy operationer, men disse operationer endte oftest med væsentlige mandskabstab som resultat. Så forsøgte man brænde skoven ned med napalm, men ilden gik hurtigt ud i den fugtige tropiske skov. Så til sidst trak man sine soldater ud og erklærede området free fire zone, altså hvor amerikanske bombefly frit kunne bombe og nedkaste overskudsbomber på vej hjem fra andre bombetogter.


Det satte en vis stopper for den strategiske betydning for Cu Chi området, men på det tidspunkt var den amerikanske krigslykke vendt. Der bliver mulighed for at kravle rundt i tunnelerne, men det er ikke nødvendigt for at få et godt indtryk af Cu Chi tunnelerne. Med bus tilbage og ankomst til Ho Chi Minh City lige efter middagstid med mulighed for at gå på sightseeing på egen hånd i Vietnams største by. Af kendte seværdigheder kan nævnes præsidentpaladset, det franske posthus, Notre Dame katedralen og en række museer. En gåtur i centrum med stop ved en kaffebar, hvorfra man kan betragte gadens mylder, kan bestemt anbefales.

3+ stjernet Huong Sen Hotel, De Lux Cityview værelse (M)
På turen 01.-20. juli er der transfer til lufthavn om aftenen dag 19.Dag 20: Ho Chi Minh City - Flyafrejse

På turen 1-20. juli med Emirates er flyafgangen om natten mellem dag 19-20, kl. 00.35 og hjemkomst til København samme dag kl. 13.15 (dansk tid). Samlet rejsetid inklusive flyskifte i Dubai 17timer og 40minutter. (M)

Turen 08. - 28. juli med Turkish Airlines er der fri indtil transfer til lufthavnen om aftenen dag 20 og flyafgang kl. 21.40 med hjemkomst til København dag 21, kl. 09.40 (dansk tid). Samlet rejsetid inklusive flyskifte i Istanbul er 17timer. (M)Dag 21: Ankomst Danmark
Ankomst om morgenen til København med Thai Airways kl. 07.40 og med Turkish Airlines kl. 09.40.