Dag til dag program, Vietnam & Cambodja


Vietnam og Cambodja med dansk rejseleder
HANOI - HALONG BUGTEN - HOI AN - HO CHI MINH CITY -  MEKONGDELTA - PHNOM PENH - SIEM REAP
17 dages rundrejse fra Vietnam til Cambodja med dansk rejseleder


Dag 1: København - Hanoi
Check-in i Københavns lufthavn og flyafgang med Emirates kl. 14.20. Flyselskabet Emirates har de seneste år investeret enorme summer i nye Airbus og Boeing fly, og været først i Danmark med at anvende det meget omtalte dobbeltdækker Airbus fly A380 ud af København. Vi får således fornøjelsen med at flyve med verdens pt. største passagerfly på København-Dubai (og på hjemrejsen på Dubai-København).

Der serveres mad og drikkevarer ombord af et meget serviceminded personale og ved hvert sæde er der en individuel skærm med forskellige underholdningsmuligheder såsom film, musik, spil og nyheder. Flyskifte i Dubai og videre til Hanoi.

Dag 2: Ankomst Hanoi
I ankomsthallen i Hanoi lufthavn møder I den danske rejseleder, og vi kører til bymidten. Mange er naturligvis lidt rejsespændte, hvad Vietnam og Hanoi mon byder på. I hovedstaden går udviklingen rigtig stærkt. Nye huse skyder op mod himlen, som synligt bevis på investeringsboom og Vietnams årlige vækstrater på 7-9 procenter i de senere år. Heldigvis synes regeringen og bystyret at have øje for charmen ved den centrale bydel med de små handelsgader i byens old quarter og i det franske kvarter. Her præger de 3-4 etagers smalle huse stadigvæk gadebilledet.


Og de snævre gader er meget livlige med handlende og folk undervejs – mange har deres daglige gøren og laden udendørs. Netop dette gademylder er med til at give Hanoi et meget levende udtryk, og man bliver hurtigt smittet af den energi, som indbyggerne ligger for dagen.

Check-in på hotellet, som ligger lige i centrum. Der bliver tid til at få et bad inden vi i cykelrickshaw skal rundt i den gamle bydel. Her foregår meget af familieforretningernes produktion på fortovet. Vejnavnene angiver, hvilke produkter der fremstilles og sælges i gaden. 

Nogle veje har bevaret dette særpræg, mens mere moderne erhverv har trængt sig ind i andre gader. Med rickshawens rolige tempo gennem trafikken bliver man selv en brik i bybilledet. Det er lidt som om man først for alvor har sin mentale ankomst til Vietnam, når man sidder her på rickshawens forsæde midt i det trafikale virvar med de mange små motorcykler, som kører på kryds og tværs og synes at bryde trafikloven hvert halve minut. 

Om aftenen skal vi se vanddukketeater - en over 1000 år gammel vietnamesisk teaterform, som blev udviklet af bønderne i landdistrikterne omkring Hanoi. 
Efter stykket og aftensmad på en god restaurant spadserer vi tilbage til hotellet, og oplever det stemningsfulde Hanoi by night.  
3+ stjernet Mon Regency Hotel, Deluxe værelse (A)


Dag 3: Hanoi

Rundtur til Hanois største seværdigheder. Fra hotellet kører vi til den historiske plads Ba Dinh. Her ligger parlamentet, præsidentpaladset, kommunistpartiets hovedkvarter og den gamle præsidents Ho Chi Minhs mausoleum, som besøges.

Ho Chi Minh betragtes som en landsfader og hans lig ligger til synlig skue bag glas i det dertil byggede mausoleum. Det var på en menneskefyldt Ba Dinh plads, at han den 2. september 1945 læste Vietnams frihedserklæring i forlængelse af japanernes kapitulation, og opgivelse af deres besættelser rundt i hele Asien.

Vi kommer forbi det "franske" præsidentpalads, som blev bygget i starten af 1900-tallet til generalguvernøren, da Vietnam var fransk koloni. Vejen går videre ned til Ho Chi Minhs pælehus, hvor møder for den politiske inderkreds blev afholdt, og militærstrategierne mod Sydvietnam og amerikanerne under Vietnam-krigen blev fastlagt.

Enkeltheden i dette træhus er så slående at man næsten ikke kan forstille sig et lands overhoved – måske lige med undtagelse af Gandhi – selv foreslå og få bygget en bolig så simpel som denne bygning i træ. Vi kommer også forbi pagoden på en søjle.

Bagefter besøges Litteraturtemplet (templet Van Mieu), som i perioden 1010 til slutningen af 1700-tallet var Vietnams højeste læreanstalt. Her studerede landets kommendes embedsmænd forskellige fag, bl.a. Konfutses lære.

Denne kinesiske filosofs tanker - om samfundets hierarki med kejseren i toppen, og uddannede embedsmænd i det næste magtlag og lærere i det tredje lag - dannede udgangspunkt for mange kejserdømmers samfundsopbygning i hele Asien. De studerendes afsluttende eksaminer foregik her i templets 5 gårde.

Litteraturtemplet er et yndet besøgsmål for nutidens studerende. Enten før eksamen, hvor de tilbeder Konfutse og hans disciple i håbet om at få et godt eksamensresultat. Eller udflugtsmål for en hel klasse som fejrer at de er færdiguddannet, og får taget gruppebilleder her foran bygningerne.

Forhåbentlig bliver både studerende og turister inspireret af nogle af Konfutses grundlæggende tanker omkring vigtigheden af læring, men også omkring at have respekt for både autoriteter og almindelige mennesker. Flere af Konfutses læresætninger er simple, men rummer fortsat stor relevans og eftertanke, såsom "Pålæg ikke andre, hvad man ikke selv ønsker" og "Vælg et job du elsker, og du vil aldrig være nød til at arbejde en eneste dag i dit liv".

Frokosten indtages på Koto, hvor tidligere gadebørn kokkererer og serverer. Restauranten har ud over den hensigt at servere god mad, også det ædle formål at tilbyde tidligere udsatte unge en ny start på livet, og gennem et tilrettelagt forløb lære dem at lave mad og betjene gæster. Dronning Margrethe besøgte stedet i efteråret 2009 og havde nogle hyggelige timer i køkkenet sammen med de unge mennesker.


Vi slutter rundturen ved hotellet, hvorefter man har resten af eftermiddagen til selv at opdage hovedstaden. Der er flere muligheder for museums- eller markedsbesøg, men oplagt er også en gåtur på egen hånd gennem de snævre handelsgader i old quarter.


Her skulle de gamle husbyggere tage hensyn til tidligere tiders beskatning af ejendomsværdien, der blev beregnet ud fra facadens bredde. Og derfor er mange huse i den gamle bykvarter bygget smalle og dybe – enkelte endda med en bredde på kun knap 2 meter. For dem som har lyst kan man gå med rejselederen på en mindre spadseretur sidst på eftermiddagen fra hotellet gennem bydelen ned til Hoan Kiem søen.
3+ stjernet Mon Regency Hotel, Deluxe værelse (M,F)


Dag 4: Hanoi – Halong bugten
Vi står tidligt op for at gå hen til Ba Dinh Square ved Parlamentet og præsidentpaladset. Her – inden solen står op - jogger byboere frem og tilbage på pladsen lige foran tidligere præsident Ho Chi Minh mausoleum, mens andre svinger arme og ben, og strækker kroppen godt igennem med smidighedsøvelser.

I et hjørne står en flok damer lidt oppe i årene og laver fælles morgengymnastik med en frivillig instruktør som slår takten an. Flere lokale kvinder kommer efterhånden til, og skulle vi stille os op i mængden, så vil der helt sikkert blive trukket på de vietnamesiske smilebånd. Vi er i hvert fald velkomne til at slutte os til dem.

Klokken 6.30 lyder en fanfare udover Ba Dinh Square. Folk trækker væk fra pladsen lige foran mausoleet, og ned bag en streg malet på fliserne. I stillestående positur vendes ansigtet mod mausoleet og en høj, høj flagstang. Så kommer 25 - 30 hvidklædte soldater marcherende ind på pladsen og hen mod flagstangen - en af dem bærende på nationalflaget.

Når et par af soldaterne har bakset flaget på snoren, begynder nationalmelodien at tone ud af højtalerne og det røde flag med den gule stjerne går langsomt til vejrs. Den røde farve symboliserer blodet fra landets martyrer, som har ofret livet i kampene for Vietnams selvstændighed, mens den gule stjerne markerer den lyse fremtid landet går imøde.

Efter ceremonien vender vi snuden i retning af hotellet, men kommer forbi Lenin parken. Her foran statuen af den gamle sovjetiske præsident er ældre indbyggere i gang med forskellige gymnastiske øvelser. Familie og venner spiller badminton eller fodboldtennis og en mindre flok middelaldrende danser morgenstivheden ud af kroppen med en stille omgang swing.

Vi når tilbage til hotellet i fin tid til at kunne spise morgenmad inden afgang til Halong bugten 165km sydøst for Hanoi. I en flot junke (båd) skal vi på et 2 dage 1 nats cruise rundt i Halong bugten. Det er et fantastisk havlandskab som møder os med over 3.000 kalkstensklipper dottet rundt i bugten. En svensk skærgård blot 200 gange større.

Klipperne har forunderlige formationer og et både råt udtryk med skarpe kanter, og et blødt udtryk med den grønne bevoksning som sjovt nok kan vokse her. Tanken om at skaberne bag Avartar har fået deres ide til filmens himmellandskab (med større og mindre frit flyvende bjergklipper) fra Halong bugtens klippelandskab er ikke fjern. Flere scener fra den seneste King Kong-film (2017) er optaget forskellige steder i Vietnam, bl.a. her i Halong. Oriental Sails sejler en anden rute end flertallet af cruiseselskaberne, og vores båd kommer ud i et område af Halong Bugten kaldet "Bai Tu Long", hvor der er færre både og mere uforstyrret natur.

De fleste kalkstensklipper har fantasifulde navne angivet efter deres form: hundeøen, skildpaddeøen, de kæmpende haners ø, mands hoved øen, osv. Her kommer vi til at tage et utal af billeder og måske finder vi et nyt motiv i et kalkstensbjerg. I små vige ligger mindre flydende landsbyer, hvor familier bor og lever af fiskeri, fiskeopdræt, produktion af perlemors perler eller salg af købmandsvarer. Der findes også en flydende skole, hvor børnene får undervisning. Ved nærmere eftertanke forundres man nemt over at mennesker kan leve permanent herude på vandet.

Man kan tage sig en dukkert nær båden eller låne en kajak og padle af sted i den normalt rolige bugt. Eller blive på båden og nyde synet af de fascinerende omgivelser. Båden kaster anker, og mens mørket fortrænger dagslyset, kan man nyde kaffe, øl eller et glas vin på dækket. I skibets restaurant serveres frokost og aftensmad.
Oriental Sails Cruise, 2-personers kahytter med eget toilet & bad (M,F,A)


Dag 5: Halong bugten – Hoi An
Vandets klukken mod båden og udsigt til de grønklædte kalkstensbjerge. En skøn morgen, hvor der for de friske er mulighed for at springe i vandet og tage en lille svømmetur eller dyrke Tai Chi på dækket, hvor en instruktør vil forestå en lettere omgang undervisning.

Hvis man ikke lige er til denne slags asiatisk morgengymnastik, så kan man stillesiddende med en kop kaffe eller te i hånden opleve den gryende morgen tage sin start herude i Halong bugten. Senere påbegyndes sejlturen til Thien Canh Son "Bjerghimlens hule" - en kæmpestor grotte med stalagmitter og stalaktitter, og med den opsatte farverige belysning dannes forunderlige figurer og sjove naturskulpturer.

Bagefter serveres brunch på båden, mens den begynder at sejle tilbage til Halong by. Skænk en ekstra kop kaffe og gå op på øverste åbne dæk. Tag et par dybe indåndinger og sug hele dette fantastiske landskab ind på nethinden. Landgang og i bus til Hanoi lufthavn, hvor vi flyver til Hoi An i Midtvietnam. Med rejsens ophold i Hoi An, er vi kommet til Vietnams skønneste sted i henhold til flere af vores tidligere gæsters udsagn.

Her er vi tæt på havet, floder, landlige omgivelser og i det gamle kvarter finder man de små handelsgader med 1 og 2 etagers gamle klassiske huse. Disse blev bygget af lokale og udenlandske handelsfolk, der bosatte sig og drev forretning herfra. Dengang mellem 1500 - 1800-tallet var Hoi An en livlig stad, hvor udenlandske skibe kom sejlende til, og handlede alt fra krydderier, tekstiler, keramik og meget andet.
4 stjernet Thanh Binh Riverside Hotel, Deluxe pool-/riverview værelser (M,F)


Dag 6: Hoi An
I dag afsted på en mindre cykeltur i et adstadigt tempo og uden bakker. Vi kommer gennem private boligkvarterer og ud i de landlige åbne omgivelser på mindre veje og stier med udsigt til rismarker, fiskedamme og rejefarme. Megen motoriseret trafik er her ikke. (Er man ikke vild med at cykle, sørger vi for at man kan komme bagpå en scooter med en rutineret chauffør uden merpris, og så følger man med gruppen og kører i gruppens adstadige cykeltempo).

Vi får indblik i de lokales daglige gøren og laden, når der gøres holdt ved et lille bådbyggeri og ved private hjem, hvor et eller to familiemedlemmer er i gang med træskærerarbejder og røgelsespinde. Ligeledes gøres stop, når vi i løbet af cykelturen passerer noget af lokalt kolorit, f.eks. folk i gang med at forberede lokale specialiteter til salg på markedet, landarbejdere der graver jordnødder op eller høster grønsager, fiskere som reparerer deres net eller et familiemedlem som tørrer ris på terrassen.

Ved udflugtens sidste cykelstop kommer vi til et traditionelt bygget hus, og oplever hvordan en privat familie bor. Vi bliver introduceret til nogen af de familiære gamle skikke, hvoraf nogle holdes i hævd. Bl.a. diskuteres vigtige beslutninger fortsat ved bordet foran altertavlen med billeder af tidligere familiemedlemmer. Ad den vej informerer man de afdøde forfædre, hvis sjæl befinder sig omkring huset, og får deres accept omkring vigtige beslutninger i familien. Vi spiser en god frokost i disse private rammer.

Bagefter sejler en båd os tilbage til byen, hvor vi tager en slentretur rundt i Hoi Ans centrum, hvor bydelene bærer arkitektonisk præg af den hjemlige byggestil, hvorfra de udenlandske handelsfolk kom. Her findes et fransk, kinesisk og japansk kvarter iht.  købmænd fra disse lande siden slut 1500-tallet etablerede deres forretning i - på dette tidspunkt – Midtvietnams største købstad.

I dag driver restauranter, cafeer, gallerier, håndværksbutikker og skræddere deres forretning i disse historiske rammer, hvilket skaber en utrolig hyggelig bystemning. Mon ikke vi finder en cafe, hvor vi kan nyde en velfortjent øl eller et glas vin.
4 stjernet Thanh Binh Riverside Hotel, Deluxe pool-/riverview værelse (M,F)Dag 7: Hoi An
Fridag til at snuse rundt i de charmerende stræder mellem de historiske huse. Man når muligvis ikke langt førend man vælger at droppe ind på en de små cafeer eller the-huse. Fra cafebordet kan man betragte gadelivet og summe lidt over om man skal have syet lidt til garderoben hos en af byens mange skræddere, købe en souvenir i artifacts-butikkerne eller i et af de små gallerier.

I the- og kaffebarerne kan man også købe noget af Vietnams gode eget producerede the og kaffe. I kan også kigge indenfor i nogle Hoi Ans traditionelle købmandsgårde og de etniske handelsfolks forsamlingshuse. Alternativt kan man tage en halv eller en hel dag på stranden.
4 stjernet Thanh Binh Riverside Hotel, Deluxe pool-/riverview værelser (M)

Dag 8: Hoi An – Ho Chi Minh City
Vi flyver til Ho Chi Minh City, der frem til Vietnam krigens afslutning i 1975 hed Saigon. Det navn klingede for meget af tiden med amerikanerne syntes de sejrende kommunister fra Nordvietnam, og ændrede bynavnet til ære for den gamle præsident.

Men ændringen kom også til at varsle at de glade dage i syd - med de mange US-dollars den amerikanske regering og deres soldater havde brugt og holdt den sydvietnamesiske økonomi oppe med - var slut. Ho Chi Minh City er igen blevet et økonomisk vækstcenter og er i dag landets mest moderne by. Med den megen aktivitet i gaderne, gammelt der bliver revet ned og erstattet af noget nyt, større og højere, samt butikkerne der glimter med deres fristelser af tøj, elektronik og andre materielle goder, så bliver det klart for én, at vietnameserne er i gang med at starte forbrugstoget op.

Fra Ho Chi Minh City lufthavn tager vi til de berømte Cu Chi tunneler. Tunnelsystemet - hvor de vietnamesiske modstandsfolk i Sydvietnam, Viet Cong, skjulte sig og hvorfra de planlagde overraskelsesangreb på amerikanerne i Saigon - er over 250 km langt og nogle steder i 3 etager.

Det rummede operationsstuer, køkkener, mødelokale og våbenlager. Udgravet i stenhårdt lerjord, klaustrofobisk, mørk og primitiv, er tunnelerne en bygningsmæssig manifestation på vietnamesernes ukuelige vilje og kamp for national selvstændighed mod en militær veludrustet amerikansk Goliat.

Amerikanerne forsøgte at finde tunnel-indgangene på såkaldte "search & destroy" operationer, men disse operationer endte oftest med væsentlige mandskabstab som resultat.  Så forsøgte man at brænde skoven ned med napalm, men ilden gik hurtigt ud i den fugtige tropiske skov.

Så til sidst trak man sine soldater ud og erklærede området "free fire zone", hvor amerikanske bombefly frit kunne bombe og nedkaste overskudsbomber på vej hjem fra andre bombetogter. Det satte en vis stopper for den strategiske betydning for Cu Chi området, men på det tidspunkt var den amerikanske krigslykke vendt.

Der bliver mulighed for at kravle rundt i tunnelerne, men det er ikke nødvendigt for at få et godt indtryk af Cu Chi tunnelerne. I bus tilbage til Ho Chi Minh City, hvor vi besøger Krigsmuseet med en permanent udstilling, som giver en historie-indføring i Vietnam-krigen. De fleste billeder er taget af udenlandske fotografer og visualiserer krigens gru.

Foran disse fotos får man let den spørgende tanke, om hvorfor menneskeheden ikke har lært af fortidens fejltagelser, og måske en naiv tro på at færre af verdens ledere ville gå i krig, hvis de bare så denne fotoudstilling inden de afgjorde om de vil starte en krig. Bagefter check-in på hotellet.

For dem som har lyst, kan man ud på aftenen tage sig en drink med rejselederen på en af byens sky-bars. Fra øverste etage på en af midtbyens højhuse har man et spektakulært vue udover city og dens skyline. Man fascineres af det lyshav som bygninger og trafikken skaber efter mørkets frembrud i denne 10-milionerby.

Siddende her under åben himmel og med en eksotisk 25-30 grader let brise blæsende i håret og udsigt udover Ho Chi Minh City, får man en nærmest fysisk fornemmelse af byens størrelse.

Man bliver nemt betaget af de lysslanger som tændte lygter fra biler og motorcykler skaber på gaderne, og det storbyagtige liv der udspiller sig knap 100 meter under én, og som står i kontrast til de steder, hvor vi hidtil har opholdt os på rejsen.
3+ stjernet Huong Sen Hotel, Deluxe værelser (M,F)

Bemærk: Dem som ikke er interesseret i sightseeing af dagens 2 krigshistoriske steder kan man blive bragt til centrum af byen og dermed have næsten en hel fridag i Vietnams største by (ingen merpris, dog uden frokost).


Dag 9: Ho Chi Minh City – Mekongdelta
Byrundturen begynder ved Genforeningspaladset, der før landets genforening i 1975 hed Uafhængighedspaladset. Dette paladsnavn symboliserede netop de sydvietnamesiske præsidenters uvilje mod at overholde Geneve-aftalen fra 1954, om at det adskilte Nordvietnam og Sydvietnam skulle genforenes i forlængelse af et planlagt præsidentvalg i 1956.

Sydvietnams første præsident Diem postulerede med amerikanernes opbakning at kommunisterne i Nordvietnam ikke overholdt de demokratiske spilleregler for et valg, og nægtede at gennemføre valget. Afvisningen af Geneve-aftalens gyldighed samt Diems egenrådig ledelsesstil, var en af hovedårsagerne til Vietnam krigen og et uroplaget Sydvietnam.

Præsident Diems dage endte, da han i 1963 blev myrdet af hans egne militærfolk. Flere af hans inkompetente efterfølgere blev dog også kuppet af højtstående militærgeneraler med politiske ambitioner. Paladset var oprindeligt bygget i fransk kolonistil, da det havde huset tidligere franske guvernører. Men det blev så slemt beskadiget i 1962 fra bombningen af en nordvietnamesisk infiltreret agent i det sydvietnamesiske luftvåben, at et nyt palads måtte bygges.

Den nye bygning blev bl.a. konstrueret med hemmelige gange og en bombesikker kælder, hvor præsidenten og hans nærmeste folk kunne styre landet, når der var frygt for flyangreb på paladset. Kort før Vietnam-krigens afslutning blev stedet igen bombet, dog kun med begrænset skade til følge, og paladset står som dengang det blev færdiggjort i 1966.

Vi kommer forbi det gamle franske posthus, som ligger på en plads lige overfor Notre Dame katedralen. Begge er arkitektoniske minder om den franske kolonitid mellem 1861-1954. På navnetavler på posthusets ydermure hyldes videnskabsmænd, som har haft betydning for udviklingen af telegraf og elektricitet. Her er danske H.C. Ørsted navngivet iht. hans opdagelse af elektromagnetismen.

Indenfor i den smukke bygning hænger blandt andet et vægmaleri med kort over byen anno 1936, og et stort maleri af den gamle præsident Ho Chi Minh, hvilket man også finder i alle andre offentligt ejede institutioner og endda klasseværelser på skolerne.

I bus videre til FITO, som er et rustikt museum, der fremviser traditionel medicin. En hel del vietnamesere og de etniske kinesere bosiddende i Vietnam har en stærk tro på gamle behandlingsmetoder såsom akupunktur og ekstrakter fra naturens flora, som man har en lang erfaring med kan kurere sygdomme.

Disse ekstrakter fra planter og urter ville måske ikke blive godkendt af lægefaglige myndigheder i henhold til manglende dokumenterede laboratorieforsøg. Men ikke desto mindre er nogle af de gamle recepter afprøvet på millioner af mennesker gennem flere hundrede år i Vietnam og i Kina, hvor opskrifterne er gået i arv.

Skulle man have fidus til - men dog en smule skepsis over for - traditionel medicin, så slipper man billigt ved at købe og afprøve et par flasker af den røde "Dau Gio Do", som skulle være godt mod forskellige typer ømhed i leddene og musklerne, men også kunne klare en let snottet næse. FITO er relevant nok placeret i bydelen China Town, hvor kundegrundlaget er størst for denne type sygdomsbehandling.  Efter museumsbesøget går vi en stemningstur i China Town kvarteret.

Efter at have fyldt maven med frokost kører vi til Mekongdeltaet, som populært kaldes for "Vietnams risskål". Dette lavlandsområde opdeles af utallige floder og her dyrkes mange forskellige rissorter på markerne. Vandet fra floderne er essentielt, for risene skal stå under konstant vand efter spiring indtil lige før høsten. Alene udbyttet i Mekong-regionen bidrager med halvdelen af al ris som høstes i Vietnam.

Undervejs på køreturen stopper vi ved det særegne Cao Dai tempel. Cao Dai - som betyder "det højeste sted" - blander alle de store religioner, Kristendom, Islam, Buddhisme og Taoisme. Det er en unik vietnamesisk og lidt pudsig trosretning, hvor man iblandt deres helgener finder Lenin, Victor Hugo, Shakespeare og Jeanne d'Arc.

Cao Dai har omkring 2 millioner tilhængere i Vietnam. Ved messer placerer de troende sig i en afstand til alteret iht. hvilket trin de har opnået i livet. Des tættere på alteret de står, des højere er de placeret på Cao Dais 9-trins skala. Skulle de nå det 9. trin, nemlig nirvana, undgår de genfødsel og tilbagekomst til det jordiske livs mange lidelser - men snydes så også for livets mange gode (ferie)oplevelser.


Sidst på eftermiddagen indkvartering på en skøn lodge. Allerede ved ankomsten står man med en fornemmelse af at træde ind en tropisk botanisk have. Her står eksotiske planter og blomster overalt og laver en frodig grøn kulisse omkring de 1-etages bungalows, hvor vi skal bo. Stedet og værelserne lever op til den komfort, som man kan forvente af et 3 stjernet hotel med hensyn til plads, renlighed, eget toilet/bad og aircondition.

Fra lodgens placering i disse grønne omgivelser, fra den afslappende stemning og de kommende dages lokale aktiviteter får vi hurtigt oplevelsen af at være landet i det oprindelige Mekong. Langt væk fra alfarvej og byernes moderne leben. Aftensmaden nydes udendørs i den lette varme, og til lyden af cikadernes vingespil som en slags tropisk middagsmusik.
3+ stjernet Mekonglodge, Bungalow værelse (M,F,A)


Dag 10: Mekongdelta

Restauranten ligger med udsigt til Mekongfloden og morgenmaden indtages med flodens lette baggrunds lyd: nemlig svag tøffen fra bådene, der bringer afgrøder til markedet eller familien til nærmeste provinsby for at arbejde og gå i skole.

Mekongfloden er godt 3.500km undervejs fra dens udspring i Tibet til den rammer Vietnam og deler sig i 9 mindre floder. Man vurderer at omkring 75 mio. mennesker i hhv. Kina, Laos, Thailand, Cambodja og Vietnam lever af floden med fiskeri, transport og vandet til dyrkning af marker.

Der arrangeres en bådtur til et mindre flydende marked, hvor frugt og grønt købes og sælges mellem de vippende skibe, eller bringes på land for at blive kørt til markederne i storbyen Ho Chi Minh City. Nogle af disse frugtbåde fungerer også som familiens hjem og man regner med at omkring fem procent af Mekongdeltaets befolkning i Vietnam lever på vandet – enten i disse transportbåde, på pælehuse eller flydende huse.

Båden sejler ind i en af Mekongs bifloder, og gør stop ved en landsby. Her bliver vi introduceret til hvordan de på simpel vis laver specialiteter og snack, som primært er fremstillet af deltaets tropiske afgrøder. Disse produkter sælges til turister såvel til lokale butikker rundt om i hele Sydvietnam.

Tilbage på lodgen sætter vi os på cyklerne, og i et meget roligt tempo pedaltramper vi afsted ad mindre veje rundt i de landlige omgivelser. (Er man ikke vild med at cykle, sørger vi for at man kan komme bagpå en scooter med en rutineret chauffør uden merpris, og så følger man med gruppen og kører i gruppens adstadige tempo).

Vi bliver vidner til et idyllisk landsbyliv, og passerer åbne vidder med rismarker så langt øjet rækker, og mindre landsbyer omkranset af tæt bevoksning og palmetræer. Kigger man ind over hækken, kan man se landfolket er i gang med dagens arbejde og huslige aktiviteter på gårdspladsen foran hjemmet. Tingene og livet synes at foregå i et behageligt tempo, hvor der er tid til at hjælpe naboen, ligesom at man som rejsegæst har fornemmelsen af at være meget velkommen her.

Husmandssteder ligger side om side med store haver med alskens frugttræer og planter. Der gøres stop ved lokale seværdigheder og ligeledes holdt ved en frugthave, hvor vi smager på nogle af de eksotiske frugter, som har optimale vækstbetingelser i den tropiske varme og hvis konsistens og smag er en oplevelse for mange.

Vi bliver sikkert overhalet af folk på motorcykel på vej fra A til B eller spændt op med en lille ladvogn på træk, hvor hø eller grønsager er pakket. Og støder vi på nogle skolebørn så vil de enten smile fornøjet, sige "hallo, what is your name" eller måske endda forsøge at køre lidt om kap med os.

Vi besøger og kommer indenfor i et traditionelt bygget Mekong-hus, hvor samme familie har været bosiddende i generationer. Her serverer familien og naboerne en dejlig frokost for os, hvor en af retterne sandsynligvis er en frisk forårsrulle med elefant-øre-fisk.

Senere sejles ind i en mindre biflod, hvor vi i hold på 2 og 3 kommer over i en mindre sampan, en slags robåd som tager os ind i en mindre stikflod og tæt på lokallivet. Der er en sampanfører til at ro for os - de fleste ror med hænderne, men nogle steder i Vietnam kan man faktisk opleve at folk have fødderne på årerne i en lidt mere spøjs og tilbagelænet kropsposition.

Ud på eftermiddagen når vi tilbage til lodgen, og kan nyde stedet og de skønne faciliteter. Lige fra at gå rundt og betragte havens mange tropiske træer og blomster, eller sidde med en kold Saigon-øl på terrassen med udsigt til Mekongfloden og se mindre både, små fragtbåde og slæbebåd komme futtende forbi. Tage nogle afslappende svømmetag i poolen, eller ligge med lukkede øjne i solstolene og mærke seneftermiddags solen varme kroppen godt igennem, imens en kold iskaffe eller drink står på et lille havebord ved siden af, og venter på at blive drukket. Senere aftensmad.
3+ stjernet Mekonglodge, Bungalow værelser (M,F,A)


Dag 11: Cai Be – Chau Doc

Først med båd til havnekajen og så med bus til Chau Doc, der ligger ved grænsen til Cambodja. Vi gør stop undervejs ved en krokodillefarm, som opdrætter dette rovdyr med salg for øje - dels kødet og dels forarbejdet skind i form af tasker, sko og bælter. Farmen har en god restaurant, og vi skal selvfølgelig smage krokodillekød i en af frokostretterne.

Med maven fyldt med lidt krokodille og anden godt mad kører vi det sidste stykke til Chau Doc, hvor vi tager med båd ud til de flydende huse, som ligger midt på floden og har fiskeopdræt i "kælderen". En type omvendt hønsebur under husbåden, hvor fiskene opdrættes med salg for øje.

Umiddelbart er der blot nogle enkelte synlige fisk i Mekongflodens let mudrede vand. Men når husbådsejeren kaster foder ned gennem en stor låge i gulvet, så kan nok være at fiskene kommer op til overfladen og flokkes om maden. Turen kommer forbi en landsby, hvor Chamfolket bor. Cham'erne stammer oprindeligt fra Indonesien, men kom til Vietnam og grundlagde Chamriget i det centrale og sydlige Vietnam i perioden fra 3. - 18. århundrede.

Efter at have tabt flere krigsslag og landområder til vietnameserne i midten af det forrige årtusinde, er cham'erne i dag en minoritetsgruppe, som lever spredt rundt i landet. Bl.a. i Chau Doc, hvor de bor på pælehus. De adskiller sig fra vietnameserne ved, at de hovedsageligt er hinduister eller muslimer, og at nogle af mændene bærer sarong, når de har fri og daser rundt i nærheden af hjemmet.

Tilbage på fastlandet skal vi afsted i en særlig Mekong-cykelrickshaw rundt i byen omkring den centrale plads, langs flodpromenaden og gennem nybyggerkvarteret ud mod Sam-bjerget. Vi stopper ved Huynh Dao Pagoden, og stifter bekendtskab med Vietnams største trosretning buddhismen, som omkring 2/3-dele af vietnameserne i større eller mindre omfang følger.

Buddhisternes tro på reinkarnation, betyder at de bør forsøge at følge visse leveforskrifter og opføre sig ordentligt i dette liv, sådan at de i deres næste liv bliver født til en endnu bedre tilværelse end den nuværende. Mange pagoder i Vietnam er meget dekorative, holdt i mange farver og med forskellige vægmalerier af Buddhas liv og dekorative figurer. Særligt dragen er repræsenteret i templer og pagoder i henhold til at dragen er det stærkeste dyresymbol i den asiatiske mytologi.

Her sidst på eftermiddagen kommer normalvis en del vietnamesere og beder til Buddha-statuerne i pagoden. Der findes flere afskygninger af Buddha, og de troende går til flere alterer og fremsiger små bønner, og sætter en røgelsespind som tegn på deres de gode ord og tanker. Midt for alteret her i Huynh Dao Pagoden sidder den noget runde Happy-Buddha med en firkantet hul midt i maven. Her putter de troende lidt penge ind i hans mavesæk - en symbolsk handling som tegn på taknemmelighed, og et håb om at Happy-Buddha vil hjælpe deres lykke lidt på vej.

Mekong-cykelrickshawen bringer os hen til check-in på hotellet. Aftenen er på egen hånd. Oplagt er det at gå en tur rundt i byen. Drejer man til venstre ved hotellet og følger vejen lige ud, så ender man ved et parkområde lige ved Mekongfloden. Her først på aftenen rulles gummimåtter ud på pladsen, og under åben himmel står børn iklædt karatedragt klar til at lave forsvars- og angrebsøvelser under kyndig instruktion. Andre indbyggere laver lidt let gymnastik, mens familier er på en lille aftentur på motorcykel med hyggestop her ved parken.
3 stjernet Chau Pho Hotel, Deluxe værelse (M,F)


Dag 12: Chau Doc - Phnom Penh
Efter morgenmaden påbegyndes den smukke sejltur op ad Ton Le Sap floden, hvor vi oplever livet på eller ved floden, som er centrum for mange menneskers dagligdag. Undervejs krydses grænsen. Her laves visum til Cambodja inden sejlturen går videre til Phnom Penh med ankomst ved middagstid. På havnekajen venter vores cambodjanske guide, som tager os med til frokoststedet.
Om eftermiddagen får vi et indblik i Cambodjas nyere historie, når Toul Sleng fængselsmuseum besøges. Her torturerede Khmer Rouge-regimet med Pol Pot i spidsen i tusindvis af cambodjanere i perioden fra 1975 til 1978. I får den groteske historie om det brutale Khmer Rouge-regimes "sociale reformer", der på ganske få uger lukkede højere læreanstalter, hospitaler, aviser og beordrede befolkningen i byområderne ud til landdistrikterne, hvor hårdt fysisk arbejde i 12-15 timer om dagen ventede.

Rede penge blev afskaffet, postvæsnet nedlagt, al kontakt med verdenssamfundet ophørte og vor tidsregning suspenderet. Året 1975, da Pol Pot tog magten i Cambodja, blev erklæret for år 0. Ligeledes besøges Killing Field – den tidligere udryddelseslejr lige udenfor byen - i dag et mindested for ofrene. Udflugten foregår med motorcykel-rickshaw, hvor vi til og fra Killing Field kører en interessant rute gennem private boligkvarterer og får et lidt andet indtryk af storbyen.

Selvom retssystemet fortsat forfølger de ansvarlige for De Røde Khmers frygtelige handlinger, så er cambodjanerne i dag trådt ud af fortidens mørke skygge. Med arbejde oftest fra 8 - 17 og derudover familielivets pligter og opgaver, er landet og familierne trådt ind i en ny tid, hvor man spejder mod fremtiden og kun lidt dvæler ved datiden.

På gader og stræder er det nutiden der gælder, og her får man hurtigt fornemmelse af, at det for de fleste drejer sig om at få tjent nogle penge. (Ønsker man ikke at se disse 2 barske historie-steder, så kan man blive sat af og checke-in på hotellet inden eftermiddagens sightseeing).

Historien sætter sit præg på aftensmaden, da denne indtages på Foreign Correspondance Club. Det var stedet hvor udenlandske journalister, forfattere og diplomater hang ud indtil De Røde Khmer indtog Phnom Penh i 1975 og gav besked på, at alle ikke-cambodjanere skulle forlade landet. Ofte fik journalister nys om historier her eller en off-the-record kommentar til aktuelle emner.

Efter noget godt i maven går vi en tur på den livlige Sisowath Boulevard, der udgør den utrolig flotte promenade med Ton Le Sap-floden på den ene side og de skønne franske palæer på den anden side. Mon ikke vi tager aftenkaffen på en af de hyggelige tagcaféer med god udsigt over boulevarden og floden.

4 stjernet Ohama Hotel, Deluxe værelser (M,F,A)

Dag 13: Phnom Penh
I cykelrickshaw køres vi rundt på dagens byrundtur. Phnom Penh er præget af den franske kolonitid med brede boulevarder og kolonistilshuse, der på charmerende vis blander sig med de karakteristiske templer og nutidens moderne cambodjanske byggestil. På formiddagens byrundtur kommer vi til det royale paladsområde, hvor kongen bor. Vi ser Chan Chaya Pavillonen og Kroningshallen, hvor Norodom Sihamoni blev slået til konge 29. oktober 2004 efter den tidligere konge valgte at abdicere.

Den 65-årige Sihamoni er ugift og har ingen børn, hvilket er ganske usædvanligt for kongefamilier i Asien og i særdeleshed i forhold til hans fader, den gamle konge, som fik 14 børn med 7 koner og elskerinder. I den majestætiske kroningshall ser vi tronstolen, 1-1 størrelses guldbelagte statuer af Cambodjas tidligere konger og flotte loftsmalerier med reference til landets mytologiske historie.

I samme område findes Sølvpagoden, hvor gulvet er dekoreret med over 5.000 sølvfliser, der hver vejer 1 kg. Her står også den imponerende guld-Buddha dekoreret med 9.584 diamanter, unikke kunstskatte fra Khmer-riget og andre gaver fra udenlandske givere. Den mest kuriøse gave til kongefamilien står dog udenfor på gårdspladsen, nemlig en 2-etages bygning i jern givet af Napoleon III og sejlet hertil fra Frankrig.

Apropos det franske aftryk på Cambodjas historie, så åbenbares midtbyen for os, når vi fortsætter i cykelrickshaw videre rundt i byens gader, og passerer Wat Phnom, det centrale marked og nostalgiske, arkitektoniske levn fra den franske kolonitid bl.a. Le Royal hotel, banegården og nationalbiblioteket. Ligeledes kommer vi forbi Uafhængighedsmonumentet, rejst iht. kolonisternes exit i 1953. På dette tidspunkt havde Cambodja været fransk koloni i 70 år.

Bortset fra kongefamilien og højtstående embedsfolk, så bød denne periode på svære livsvilkår for den almindelige befolkning. Mange cambodjanske mænd endte i de franske gummitræplantager, hvor de arbejdede fra solopgang til solnedgang og knapt kunne brødføde familien med det lidt de tjente. Der bliver tid efter frokost til selv at gå rundt og opdage hovedstaden.
4 stjernet Ohana Hotel, Deluxe værelse (M,F)

Dag 14: Phnom Penh - Siem Reap
Morgenafgang med bus til Siem Reap. Mens vi på bådturen mellem den vietnamesisk-cambodjanske grænse og Phnom Penh fik indtryk af Cambodja på floden og langs bredden, så får vi syn for countryside på busturen, hvor livsbetingelserne tydeligvis er helt anderledes end i byerne.

Der synes nærmest at være en verden til forskel. Vi gør et par stop og spiser frokost undervejs. Ankomst til Siem Reap, kendt for stedet med Angkor-templerne - et 30 km² stort område der rummer mere end 50 templer opført over en 600-årig periode.

Mange af templerne rummer en sand uovertruffenhed og er et bygningsmæssigt bevis på Khmer folkets storhed fra 9. - 15. århundrede. Med Angkor-rigets fald rykkede de fleste Khmerfolk teltpælene op, drog sydpå til Phnom Penh og Angkor-templerne blev glemt.

Således blev stedet lidt tilfældigt genopdaget af den franske eventyrer Henri Marhot i 1868, da han nærmest faldt over tempelruinerne på hans explorer-tur rundt i Cambodja. Med hans beretninger om området blev den internationale opmærksomhed vakt, og siden da er Angkor-templerne oftest blevet kaldt verdens 8. vidunder.

I morgen er afsat en hel programdag, hvor vi skal se de største af templerne. I dag besøges Artisans d'Angkor, et projekt, hvor fattige unge arbejder og tilegner sig forskellige håndværksmæssige kvalifikationer med fremstilling i træ, sten, sølv og malerarbejder. Man forsøger at give de unge nogle færdigheder og dermed et livsgrundlag. Vi vises rundt på stedet, og hører om projektets formål og ser selve arbejdsprocesserne.

Senere får vi overblik og et indtryk af Siem Reap på en lille gåtur rundt i centrum. Og hvad er mere nærliggende her i godt 30 graders varme end at slå sig ned på en cafe under en elektronisk vifte og få en kold Angkor-beer eller en god frugtjuice. 

Senere spiser vi aftensmad under åben himmel i Somadevi Hotels åbne gårdmiljø. Her stilles an med en større buffet. I forlængelse af den udendørs restaurant er en mindre scene, hvor der fremføres Apsara-optræden. Apsara er en meget yndefuld, cambodjansk folkedans-/teateroptræden, der inkluderer temaer fra landets historie, arbejdet i markerne og kærlighedsromancer. 
4 stjernet Somadevi Angkor Hotel - Deluxe værelse (M,F,A)


Dag 15: Siem Reap
I et behageligt tempo afsted i motorcykelrickshaw til de mest betydningsfulde templer.  De er bygget mellem år 800 – 1400, da Khmer-imperiet var et af de mest magtfulde i Sydøstasien. I denne storhedstid var Siem Reap en slags hovedby, og man mener, at der har levet omkring 1 million mennesker her, og at beboelsesområdet geografisk var på størrelse med nutidens New York.

Et tagdække sørger for at skygge, og lidt oppe i fart gør motorcykelrickshaw Cambodjas varme til en let brise. Vi sidder behageligt på puder og med rygstøtte, og kan betragte både turister og lokale, som er i gang med dagens program og gøremål.

Vi gør stop ved Angkor Thom Sydport, Baphuon, Elefanternes terrasse og Bayon. De blev primært skabt af egenrådige konger, der havde pondus til at få iværksæt store tempelbyggerier i forsøget på at tilbede hinduistiske og buddhistiske guder, og overgå fortiden og imponere nutiden.

Nok har disse konger været diktatoriske, men det er alligevel tæt på at overgå fantasien, hvad disse magthavere har kunnet skabe for mellem 600 – 1000 år siden.

Både i størrelse og nogle af stederne er også detaljerigdommen imponerende. Lige fra madlavning, fornøjelse med brætspil og dans til krigsslagene mod fjendtlige naboer, er hugget ind i stenene og tydelige her mere end et halvt årtusinde senere. Dagens udflugt bringer os ligeledes forbi Ta Prohm, som i folkemunde kaldes jungletemplet. Her har træer slået rødder ned gennem og henover murene. Og nu står stammen på toppen af tagryggen og vokser sig store.

Bagefter er det så tid til at tabe kæben, når vi besøger Angkor Wat – Sydøstasiens største religiøse bygningsværk og bestemt et af verdenens menneskeskabte vidundere. Angkor Wat er ganske enkelt et uovertruffen tempelkompleks – et symbol som indgår i Cambodjas nationalflag, og er en kilde til national stolthed om dengang Khmerne var det store folk i Sydøstasien.

Aftenen byder på mad og underholdende optræden, når Phare besøges. Denne organisation giver uddannelse til unge fattige cambodjanere, og bibringer dem forskellige former for livsfærdigheder. Blandt andet i akrobatik og scenekunst. Vi skal efter aftensmaden her hos Phare, se en optræden som er en blanding af en teaterfortælling og akrobatik, der flere steder er blevet kaldt Cambodjas svar på det internationalt kendte "Circus de Soleil".

Vi bliver vidner til et fantastisk show, der virkelig kommer udover scenekanten og imponerer sit publikum. Det bliver helt sikkert i opløftet stemningsmæssig tilstand vi går derfra, og videre til en hyggelig beværtning og får et par gode drinks her på rejsens sidste aften.
4 s
tjernet Somadevi Angkor Hotel - Deluxe værelse (M,F,A)


Dag 16: Siem Reap - Afrejse
Udflugt til en lille by udenfor Siem Reap, hvor vi får et indblik i livet på landet. Overtro har et stærkt tag i en del cambodjanere, som tror at guder og ånder har medindflydelse på deres skæbne her på jorden. Og i landsbyernes templer og pagoder beder de til overjordiske skabninger, og får munkens velsignelser i henhold til at bringe lykke til familien og give vand og vejr til et godt høstudbytte.

I Cambodja er forårsmånederne typisk høstsæson for ris og en meget arbejdsintensiv periode i markerne. Efter besøg i pagoden, kan vi på vores cykeltur rundt om landsbyen være heldige at se at forberedelser til ris såning eller rishøst. Et arbejde som kræver megen manpower og er fysisk hårdt.
Billedet af gamle dage i Danmark med mange mennesker i markerne bliver gengivet her i Cambodja anno 2018. Oftest med mellem 5 til 10 personer på en linje plantes stiklinger eller høstes med segl i stærk solskin og 30 graders varme.

Vi kommer ligeledes forbi en skole, hvor børn dels har skolegang og dels øver sig på den traditionelle cambodianske folkedans Apsara. Der er strejf af balletskole over danseundervisningen.

Det er meget nøjagtige kropsbevægelser der forlanges af læreren. Især hænderne og fingrene er på overarbejde med opad bøjende positioner. Tilbage i Siem Reap by før frokosttid, har vi eftermiddagen til sightseeing på egen hånd, til at gøre de sidste souvenirindkøb og nyde de varme himmelstrøg.

Først på aftenen kører vi til lufthavnen, hvorfra vi starter flyhjemturen fra en rundrejse der har proppet kufferten op til kanten med mange store oplevelser og dejlige ferieminder fra både Vietnam og Cambodja. 
Og to folkefærd der på hver sin måde har sat et livslangt aftryk i en hukommelse, og på kameraets memorycard. (M)
Dag 17: Ankomst Danmark
Flyankomst til København.


-----------------------------------------------------------------------------------
BADEFORLÆNGELSE TIL CHA AM ELLER HUA HIN
I THAILAND

1 ekstra nat i Siem Reap og 4 nætter på baderesort.

Dag 16 fortsat: Siem Reap 
Efter formiddagens udflugt i det oprindelige rejseprogram, er eftermiddagen og hele aftenen til egen disposition til souvenirindkøb på byens centrale Old Market, se Siem Reaps lidt mindre kendte seværdigheder eller dase ved hotellets swimmingpool. Om aftenen kan man indsnuse den hyggelige atmosfære i de livlige gader omkring Pub Street med de mange restaurationer, små butikker eller boderne på natmarkedet.
4-stjernet Somadevi Angkor Hotel - Deluxe værelse (M)


Dag 17: Siem Reap – Badedage i Thailand i Cha Am eller Hua Hin
Transfer til lufthavnen og formiddagsfly til Bangkok. I ankomsthallen møder I jeres engelsktalende guide, som er med på bustransferen til Cha Am eller Hua Hin, som begge er kyst/-strandbyer.
Der er lidt mere end 2½ timers kørsel fra Bangkok lufthavn til Cha Am, og herfra 22 kilometer til Hua Hin. På begge destinationer tilbydes strandresorts, som er beliggende ved vandet, og naturligvis også har swimmingpool.  I Cha Am tilbydes 4+ stjernet Palayana Resort, og i Hua Hin tilbydes 4 stjernet Baan Laksasubha Resort og 5 stjernet Patahracsa Resort. Efter 17 særdeles oplevelsesrige dage får I nu tid til at fordøje rundrejsens mange indtryk, mens I nyder de smukke omgivelser i Cha Am eller i Hua Hin.

Cha Am by har i mange år stået en smule i skyggen af sin større og langt bedre kendte søster, Hua Hin, men lillesøster Cha Am har ingen grund til mindreværdskomplekser. Byen har et rigt udvalg af restauranter og forretninger, en meget hyggelig hovedgade / strandpromenade og en flot bred strand. Trafikken er moderat, og det kan anbefales at cykle rundt i byens gader og måske ud til molen, hvor fiskerbådene lægger til, og hvor I også finder fiskerestauranterne. Sammenlignet med andre ferieområder i Thailand er prisniveauet i byens restauranter lidt lavere og stemningen meget imødekommende.

Hua Hin by er kendt som Thailands royale badested i henhold til landets kongefamilie ofte vælger at bo i deres private sommerpalads her i byen, når de ferierer indenlands. Med årene er Hua Hin ligeledes blevet mange skandinaviseres foretrukne ferieby grundet den afslappende og strandlige atmosfære. Her findes en af landets skønne sandstrande beliggende ud til Siam bugtens turkisblå vand.

Udover at være en dejlig strandby med en sommerlig stemning, kan I parallelt opleve lokallivet, hvor orangeklædte munke passer pagoderne, fiskerne om morgenen lander dagens fangst på havnekajen og mange indbyggere der har deres færden og gøren udendørs. Hver aften omdannes en af hovedgaderne til et farvefyldt natmarked med mad for en enhver smag til billige penge og bazarboder som sælger alskens tøj og nips. I centrum findes ligeledes en række restauranter med internationale menukort, ligesom man også kan spise på resorttet.

CHA AM: 4+ stjernet Palayana Resort - Deluxe Garden eller Seaview værelse (M)
HUA HIN: 4 stjernet Baan Laksasubha Resort – Garden View værelse (M)
HUA HIN: 5 stjernet Putahracsa Resort – Silksand værelse (M)


Dag 18: Badedage i Thailand i Cha Am eller Hua Hin // M
Fridag til afslapning, sol og strand på baderesort lige ned til vandet.

Cha Am: 4+ stjernet Palayana Resort - Deluxe Garden eller Seaview værelse (M)
Hua Hin: 4 stjernet Baan Laksasubha Resort – Garden View værelse (M)
Hua Hin: 5 stjernet Putahracsa Resort – Silksand værelse (M)Dag 19: Badedage i Thailand i Cha Am eller Hua Hin // M
Fridag til afslapning, sol og strand på baderesort lige ned til vandet.
Cha Am: 4+ stjernet Palayana Resort - Deluxe Garden eller Seaview værelse (M)
Hua Hin: 4 stjernet Baan Laksasubha Resort – Garden View værelse (M)
Hua Hin: 5 stjernet Putahracsa Resort – Silksand værelse (M)


Dag 20: Badedage i Thailand i Cha Am eller Hua Hin // M
Fridag til afslapning, sol og strand på baderesort lige ned til vandet.
Cha Am: 4+ stjernet Palayana Resort - Deluxe Garden eller Seaview værelse (M)
Hua Hin: 4 stjernet Baan Laksasubha Resort – Garden View værelse (M)
Hua Hin: 5 stjernet Putahracsa Resort – Silksand værelse (M)Dag 21: Hua Hin / Cha Am - Bangkok lufthavn – Afrejse // M
Fri indtil I afhentes af en engelsktalende lokalguide og har transfer i privat bus til Bangkok lufthavnen, hvorfra der er flyafgang med Emirates mod København.Dag 22: Ankomst Danmark
Flyankomst til København.