Cat Tien National Park


Cat Tien Nationalpark ligger omkring 200 km fra Ho Chi Minh City. De 10.000 ha urskov strækker sig over de tre provinser Dong Nai, Lam Dong og Song Be.

Parken byder på et spændende dyreliv med bl.a. ban ten tyre, Gaurtyre, tigre, bjørne, ulve, sortfodede aber, påfugle, hvidhalsede traner, fasaner (som kun findes i Sydøstasien), krokodiller og pantere. Cat Tien Nationalpark har bevaret den oprindelige naturlige jordbund med et meget varieret økologisk system og er hjemsted for mange sjældne dyrearter, der er opført i Truede Dyrearters Røde Bog.

Glem ikke at se det 400 år gamle nåletræ. Lidt derfra kan man se et andet træ, der hedder bang lang (Lagerstroemie corniculata), som er næsten 300 år gammelt. Fra stammen, der er næsten 3 meter i diameter, vokser 6 elfenbensfarvede sidestammer. Der er mange andre bemærkelsesværdige træer i skoven, eksempelvis et rødtræ med en diameter på 3,7 meter, et benjamin figentræ med en fantastisk rod, der løber langs et vandløb og kan give skygge til ca. 20 mennesker, et banyan træ med en hul stamme, der kan rumme 3 mennesker.

Billedserier
Hent Adobe Flash player
Cat Tien National Park